Obavijesti

Sport

Komentari 7

Slovenac Platinijev nasljednik: Uefa i Fifa trebaju promjene...

Slovenac Platinijev nasljednik: Uefa i Fifa trebaju promjene...
1

Ako me izaberu, prvo ću predložiti ograničavanje mandata. Ne možeš biti na nekoj funkciji u tako važnom tijelu kao što je Uefa 10 ili 20 godina, rekao je Slovenac Aleksander Čeferin

VIDEO

Aleksander Čeferin prvi je favorit za novog predsjednika Uefe. Ugledni slovenski odvjetnik i predsjednik nogometnog saveza Slovenije prema posljednjim informacijama ima podršku oko 30 nacionalnih saveza. 

Čeferin se za mjesto predsjednika Uefe bori sa Nizozemcem Michaelom van Praagom i predsjednikom španjolskog saveza Angelom Maria Villarom. Uefin kongres na kojem će izabrati predsjednika na rasporedu je 14. rujna u Ateni. 

Tko od ova tri kandidata sakupi najmanje 28 od 55 glasova postat će nasljednik Michela Platinija.

- Teško je reći što će biti u Ateni. Zasad sve izgleda dobro. Podrška koju imam je iskrena i u njoj nema nikakvog interesa. Izbori su tajni, vidjet ćemo. Bitno je da sam kandidat i da nemam što ponuduti za protuuslugu onima koji su me javno podržali - rekao je 49-godišnji Čeferin za Anadolu Agency (AA).

Izbor Slovenca na čelo Uefe bio bi i značajan za našu regiju.

Čeferin je obećao provesti neophodne reforme u europskom nogometu.

- Uefa i Fifa trebaju promjene, trebaju nove ideje. Teško da je netko tko je tamo proveo 10 ili 20 godina spreman za reforme. Moja prednost je što sam mlađi, imam nove ideje i podržavaju me savezi iz svih dijelova Europe. Nogomet treba jedinstvo, a ne da dvije velike zemlje ratuju tko će preuzeti Uefi - dodao je predsjednik slovenskog saveza.

Borit će se i za male i za velike.

- Teško možete biti predsjednik Uefe i predstavnik samo malih saveza. Bit ću predsjednik malih, srednjih i velikih. Ne smijemo zaboraviti na solidarnost i probleme malih. Meni je lakše shvatiti te probleme jer dolazim iz male zemlje i malog saveza. Sigurno sam u boljoj poziciji za shvatiti tu problematiku od nekoga tko taj osjećaj nema - kaže Čeferin.

Njegov izbor mogao bi uzdrmati temelje Uefe. 

- Ne smijemo dopustiti nikakva zatvorena natjecanja za elite, ni klupska ni reprezentativna. Moram ograničiti broj mandata u Uefi. Ne možeš biti na nekoj funkciji u tako važnom tijelu 20 godina. To će mi biti prva stvar koju ću predložiti - dodao je Slovenac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje