Obavijesti

Sport

Komentari 58

Ovo je najskupljih 11 HNL-a: Antolić je tu, nema Fernandesa

Ovo je najskupljih 11 HNL-a: Antolić je tu, nema Fernandesa
5

Čak 11 od najskupljih 14 igrača HNL-a su dinamovci, no ako ćemo momčad složiti u formaciji 4-2-3-1, koju naši klubovi najčešće koriste, u idealnih 11 ugurat će se po dva nogometaša Rijeke i Hajduka

VIDEO

Ovog je tjedna France Football, na temelju podataka Međunarodnog centra za sportska istraživanja (CIES), napravio idealnu postavu najskupljih nogometaša svijeta i svrstao je u formaciju 4-3-3, a u njoj nije bilo mjesta za Cristiana Ronalda. On je četvrti najskuplji nogometaš svijeta, ali ima peh da su sva trojica ispred njega također napadači (Neymar, Leo Messi i Antoine Griezmann, koji je ispred Portugalca prvenstveno zato što je šest godina mlađi).

Tim smo se povodom i mi poigrali s idealnom postavom HNL-a. Očekivano, u njoj dominiraju igrači Dinama, koji su zahvaljujući nastupima u Ligi prvaka međunarodno najeksponiraniji i pojedinačno u načelu više vrijede nego igrači Rijeke, vodeće momčadi našeg prvenstva.

Čak 11 od najskupljih 14 igrača HNL-a, prema Transfermarktu, su dinamovci, no ako ćemo momčad složiti u formaciji 4-2-3-1, koju naši klubovi najčešće koriste, u idealnih 11 ugurat će se po dva nogometaša Rijeke i Hajduka.

U bilo kojoj varijanti na golu je Lovre Kalinić iz Hajduka, a jedini njegov klupski suigrač u postavi je Nikola Vlašić, ujedno i drugi najskuplji nogometaš HNL-a s tržišnom vrijednošću od 4,5 milijuna eura. Iz Rijeke su tu stoper Matej Mitrović, kojem je cijena porasla nakon što je postao reprezentativac, te Franko Andrijašević, koji je tek 15. najskuplji igrač lige, ali drugi među središnjim veznjacima.

Sedam igrača Dinama predvodi Ante Ćorić, kojeg Transfermarkt procjenjuje na čak 10 milijuna eura. Soudani vrijedi 4,5 milijuna, baš kao i Vlašić. S cijenom od 4 milijuna slijede Dinamovi napadači Armin Hodžić i Angelo Henriquez, ali u formaciji 4-2-3-1 ima mjesta samo za jednoga, a mi smo se odlučili za Hodžića jer je mlađi, pa makar samo sedam mjeseci.

U vezi je, uz Andrijaševića, Dinamov kapetan Antolić, a obranu, uz Mitrovića, također drže dinamovci - bekovi Pivarić i Stojanović te stoper Benković.

Od najskupljih 15, osim Henriqueza, mjesto u postavi nisu našli Junior Fernandes, Leonardo Sigali i Marko Lešković.

Najskuplji igrač HNL-a koji ne igra u Dinamu, Rijeci ili Hajduku je stoper Lokomotive Amir Rrahmani, ali i on je formalno igrač Dinama na posudbi. Na 16. je mjestu s 1,75 milijuna eura, a ako ćemo tražiti igrača koji nema nikakve veze s velikom trojkom, pronaći ćemo Osijekova napadača Muzafera Ejupija, koji je 25. s vrijednosti od 1,35 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom