Obavijesti

Sport

Komentari 47

Boban dobio otkaz: 'Hvala mu, klub se želi vratiti u sam vrh'

Boban dobio otkaz: 'Hvala mu, klub se želi vratiti u sam vrh'
1

AC Milan potvrđuje da je Zvonimiru Bobanu obznanio kako je njegov ugovor za mjesto Chief Football Officer raskinut. Klub zahvaljuje Zvonimiru za njegove usluge posljednjih devet mjeseci, objavio je Milan

VIDEO

Sada je i službeno - Zvonimir Boban više nije Chief Football Officer Milana. Legendarni Vatreni dobio je otkaz nakon što je dao, po mišljenju vlasnika 'rossonera' Elliott grupe i izvršnog direktora Ivana Gazidisa, neprimjeren intervju za Gazzettu dello Sport.

Pokretanje videa...

00:36

No, to je samo opravdanje za odnos koji već mjesecima ne funkcionira. Boban i Gazidis nisu mogli pronaći zajednički jezik u velikoj većini stvari i dok je bivši Vatreni htio vratiti Milan na stare staze slave i europski vrh, Gazidis je u kombinaciji s vlasnicima htio, i čini se da će uspjeti, napraviti poligon mladih igrača spremnih za prodaju europskim konkurentima.

Boban se djelomično slagao s time tvrdeći da klubu trebaju i iskusniji igrači. Previše razmirica između dvojca dovelo je do toga da je Boban dobio otkaz, a Gazidis ostao na čelu kluba. Paolo Maldini je za sada ostao neokrznut.

- AC Milan potvrđuje da je Zvonimiru Bobanu obznanio kako je njegov ugovor za mjesto Chief Football Officer raskinut. Klub zahvaljuje Zvonimiru za njegove usluge posljednjih devet mjeseci i želi mu sve najbolje u budućoj profesionalnoj karijeri - objavio je Milan u službenom očitovanju putem svoje internetske stranice.

- Klub će nastaviti davati podršku Stefanu Pioliju i prvoj momčadi u svim područjima i optimističan je po pitanju nadolazećih utakmica u sezoni 2020. Klupske ambicije i dalje ostaju povratak u sam vrh europskog nogometa  pazeći pritom na odgovorno investiranje u momčad u skladu s Uefinim financijskim fair playom.

Odnos s Gazidisom nije bio na razini jer Južnoafrikanac ima drugačiju viziju kluba. Stoga je njegov idući potez angažman Ralfa Rangnicka, čovjeka koji će preuzeti i klupu Milana i mjesto sportskog direktora te će donositi ključne odluke i imati sve ovlasti u gradnji momčadi. Nešto što je imao sir Alex Ferguson u Manchester Unitedu.

Hoće li takav Milan uspjeti veliko je pitanje. No, isto tako pitanje je i što će biti s Maldinijem koji bi u slučaju Rangnickova dolaska bio višak.

Zvonimir Boban svoj je posao radio časno i s najboljom namjerom, šteta je samo što nije dijelio istu viziju s čelnicima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling