Obavijesti

Sport

Komentari 1152

Ta prekrasna noć u Bordeauxu: Vatreni srušili prvaka Europe!

Ta prekrasna noć u Bordeauxu: Vatreni srušili prvaka Europe!
30

Fantastična Hrvatska tako je osvojila prvo mjesto i čeka svog novog protivnika. Slovačka, Belgija, Irska, Švedska ili netko iz skupine F idu na Vatrene u subotu. No, ovo prvo treba proslaviti...

VIDEO

Hrvatska je dobila aktualne europske prvake, Hrvatska je preokrenula španjolsko vodstvo, Hrvatska je u kombiniranom sastavu napravila pravo malo čudo.

Hrvatska je pobijedila Španjolsku u Bordeauxu rezultatom 2-1 nakon lošeg otvaranja utakmice i primljenog gola u sedmoj minuti.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:53

 

Dobitni potezi Ante Čačića

Ante Čačić odlučio je izmiksati sastav. Večeras je od prve minute postavio Vrsaljka, Jedvaja, Roga, Pjacu i Nikolu Kalinića i posve pogodio. Nitko od nabrojanih momaka nije bio impresioniran važnošću zvijezda poput Silve, Inieste ili Ramosa.

Niti jedan od njih nije se predao nakon gromovitog početka 'furije'. Poveli su u sedmoj minuti golom Alvara Morate poslije sjajne akcije Nolita i Fabregasa.

Šest minuta kasnije Kalinić je ukrao jednu loptu španjolskoj obrani, David De Gea je istrčao, a Ivan Rakitić pokušao lobom savladati golmana Manchester Uniteda. Vrhunski je gađao, no lopta je nesretno poljubila prečku i odbila se van gola.

Croatia v Spain - EURO 2016 - Group D

Vatreni su trkom i inteligentnim kretnjama parirali favoriziranim Španjolcima, stoga njihov posjed nije mogao slomiti harmonične redove 'kockastih'. 

Majstorski gol Nikole Kalinića

U 45. minuti Ivan Perišić povukao je jednu loptu po lijevoj strani, probio sve prepreke i sjajno ubacio na Nikolu Kalinića u peterac. Naš je napadač maestralno odreagirao i petom savladao Davida De Geu. Doista majstorski gol moćnog napadača Fiorentine...

Croatia v Spain - EURO 2016 - Group D

Drugo poluvrijeme ponudilo je istu sliku, naši su trkom kvalitetno pokrivali prostor pa Španjolci nisu imali pretjeranih solucija u fazi napada. U 63. minuti Marko Pjaca je pao u protivničkom šesnastercu, ali sudac Bjorn Kuipers je ostao nijem.

Ipak, u 69. minuti Nizozemac je dosudio najstrožu kaznu za 'furiju'. Vrsaljko je srušio Silvu, za Kuipersa nije bilo dileme. Subašiću potom prilazi kapetan Darijo Srna, daje mu savjet uoči udarca kojeg je pripremao Sergio Ramos.

Subašić nadmudrio Ramosa uz pomoć Modrića i Srne

Kapetan Španjolske i Reala pucao je po sredini, ali naš heroj Danijel to fenomenalno čita i brani. Bio je to trenutak koji je ubrizgao veliku dozu adrenalina našima. Igralo se izjednačeno, sve do 87. minute u kojoj je ponajbolje krilo u Europi dokazalo svoju klasu.

Croatia v Spain - EURO 2016 - Group D

Ivan Perišić jedan je od najboljih igrača Eura

Ivan Perišić moćno se sletio s lijeve strane, izborio se za poziciju iskosa i slično kao i protiv Češke poentirao u mrežu golmana Španjolske. Nevjerojatno igra Ivan, jedan je od najboljih igrača ovog turnira i naša udarna igla u nastavku francuskog Eura.

Croatia v Spain - EURO 2016 - Group D

Fantastična Hrvatska tako je osvojila prvo mjesto i čeka svog novog protivnika. Slovačka, Belgija, Irska, Švedska ili netko iz skupine F idu na Vatrene u subotu. No, ovo prvo treba proslaviti, a onda ćemo razmišljati o novom protivniku.

Ne ruše se svaki dan aktualni prvaci Europe, Španjolci su večeras doživili svoj prvi poraz nakon 15 utakmica na Euru. BRAVO VATRENI!

Croatia v Spain - EURO 2016 - Group D

Rezultati posljednjeg, 3. kola skupine D

  • Hrvatska - Španjolska 2-1 (Kalinić 45', Perišić 87'/ Morata 7')

  • Češka - Turska 0-2 (Yilmaz 10', Tufan 65')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1152
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu