Obavijesti

Sport

Komentari 1

Spektakl na startu: Iva Majoli i Sanchez Vicario otvaraju Bol

Spektakl na startu: Iva Majoli i Sanchez Vicario otvaraju Bol
1

WTA Bol Open počinje 29. svibnja i traje do 5. lipnja u Bolu na Braču te je jedan od samo sedam turnira 125K serije u svijetu, a otvorit će ga Grand Slam pobjednice Iva Majoli i Arantxa Sanchez Vicario

VIDEO

U nedjelju, 29. svibnja u 17 sati na terenima Bluesun tenis centra „Bol“ revijalni meč odigrat će pobjednica Roland Garrosa iz 1997. godine te današnja hrvatska FED Cup izbornica Iva Majoli i španjolska veteranka Arantxa Sanchez Vicario. Iva i Arantxa do sada su igrale sedam puta, a omjer je 3:4 u korist Španjolke.

- Ovo je odličan pokazatelj da WTA Bol Open turnir privlači vrhunske sportaše. Organizacija je profesionalna i na razini zadatka, a to je primijetila i Iva Majoli koja nas podržava od samog početka. Bolje najave vrhunskog tenisa koji će se igrati u Bolu nema, a nadam se da će našoj Ivi Majoli domaći teren donijeti više sreće - najavio je direktor turnira Bol Open, Feliks Lukas. 

Iva Majoli u karijeri je osvojila devet WTA turnira, osam pojedinačno i jedan u paru i naša je najbolja tenisačica svih vremena. Još je kao trinaestogodišnjakinja debitirala na ITF turniru u Malom Lošinju, a s 14 godina je ušla u profesionalne vode. Sa samo 16 godina probila se u četvrto kolo French Opena, odnosno Roland Garrosa kojeg je i osvojila 1997.

Arantxa Santchez Vicario u karijeri je osvojila čak 29 turnira, tri je puta osvajala Roland Garros (1989., 1994. i 1998.), te jednom US Open (1994.). Uz to, igrala je po dva finala Australian Opena i Wimbledona, a bila je i svjetski broj jedan. Svoju karijeru završila je s 29 pojedinačnih naslova i 69 naslova u parovima i zasigurno je jedna od najvećih tenisačica svih vremena.

Osim revijalnog meča u nedjelju će se održati i 1. kolo kvalifikacija te Kid´s day kada će i najmlađi imati priliku upoznati ove dvije tenisačice, fotografirati se i skupiti autograme. Nadalje, večernji sati prvog dana turnira u Bolu bit će rezervirani za players party koji će se održati na hrvatskoj megajahti Katina dužine 60 metara, koja je izgrađena u Brodosplitu i ujedno je najskuplja jahta domaćeg investitora ikada izgrađena u Hrvatskoj.

WTA Bol Open održava se od 29. svibnja do 5. lipnja u Bolu na Braču te je jedan od samo sedam turnira 125K serije u svijetu. Ova 125K serija turnira je pokrenuta 2012. i Bol će biti jubilarni, 20. turnir organiziran u ovoj kategoriji te ujedno i posljednja prilika tenisačicama za plasman u Rio, s obzirom na to da se skupljeni bodovi računaju i za Olimpijske igre.

Uz prethodno najavljene igračice, organizator je podijelio i prve pozivnice za glavni turnir koje su išle domaćim tenisačicama Donni Vekić, Petri Martić i Teni Lukas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom