Obavijesti

Sport

Komentari 137

Sramotno: Tenisačice, kleknite i zahvalite Bogu na tenisačima

Sramotno: Tenisačice, kleknite i zahvalite Bogu na tenisačima
1

NEVJEROJATNO Direktor ATP turnira u Indian Wellsu, Raymond Moore, na pitanje o plaćama za igračice i igrače, poslao je tenisačice na koljena...

VIDEO

Prava bura nastala je nakon odvratne izjave direktora ATP turnira u Indian Wellsu.

- Tenisačice bi trebale kleknuti i zahvaliti Bogu na Rogeru Federeru i Rafi Nadalu koji su popularizirali ovaj sport - rekao je Južnoafrikanac Raymond Moore.

Kasnije se ispričao, ali to mi neće previše pomoći.

- Postoji samo jedan način interpretacije ove uvredljive poruke. Već je dovoljno ponižavajuće što nas tjera na koljena, a još dodaje da zahvalimo muškarcima - komentirala je prva tenisačica svijeta, Amerikanka Serena Williams.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković osvojio je Indian Wells, a nakon pobjede protiv Raonića u finalu, pitali su ga što misli o toj kontroverznoj izjavi direktora turnira.

Novak: Iste plaće? Ni "da" ni "ne"

- Ne znam što je točno mislio, ali to što je rekao nije političko korektno. Mogu vam kako ja na to gledam. Mislim da se muški svijet tenisa treba boriti za još više jer statistike pokazuju da imamo sve više gledatelja na mečevima i to bi mogao biti jedan od razloga zašto bismo trebali biti bolje plaćeni - rekao je Đoković i dodao:

- No ne smijemo se žaliti jer već imamo ogromne nagradne fondove. Smatram li da bi ti fondovi trebali biti ujednačeni? Moj odgovor nije ni "da" ni "ne". Žene se trebaju boriti za ono što misle da zaslužuju, a mi za ono što mislimo da zaslužujemo. Sve dok postoji statistika i sve informacije o tome tko privlači više gledatelja i prodaje više ulaznica, na osnovu toga treba napraviti podjelu.

Na pitanje što ako statistika pokaže da u jednom trenutku ženski tenis privlači više pažnje, Đoković je rekao.

- Onda mi muškarci trebali dobiti manje novca. Apsolutno.

Ne, dječače

No ne slažu se svi s Novakom.

- Ne, dječače, kad bi ženski tenis imao istu udarni termin na televiziji, gledanost bi porasla - napisala je BBC-jeva dopisnica Victoria Uwokunda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 137

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana