Obavijesti

Sport

Komentari 156

Sreća prati hrabre: Majstorski Cicin potez za veliki preokret!

Sreća prati hrabre: Majstorski Cicin potez za veliki preokret!
1

Ulaskom Schife, 'modri' dobivaju na skok igri u napadu. Stoper postaje 'sidrun', ubačaji preko bokova imaju metu i odmah to stvara šansu Dinamu koju Ćorić nije iskoristio. Ipak, u 87. minuti Cico slavi...

VIDEO

Da bi jedan klub napravio velike stvari, potrebna mu je snažna i smirena logistika koja zna kada, kako i koji potez povući. U kvalitetnom vođenju utakmice glavnu ulogu igra iskustvo, odnosno 'njuh' trenera koji zna 'opipati' puls svoje i protivničke momčadi na terenu.

Zlatko Kranjčar definitivno pripada kategoriji prekaljenih stručnjaka koji poznaju sve tajne trenerskog zanata. Dokazao je to večeras u najvažnijem trenutku, u utakmici sezone za prvaka Hrvatske koji je uspio konačno skinuti skalp protiv momčadi koju 'modri' nisu pobijedili u pet njihovih službenih međusobnih okršaja.

Činilo se da je sve gotovo, da će Austrijanci ponovo ispasti fatalan protivnik za našeg prvaka. Vodio je Salzburg od 22. minute golom Lazara, no kako je vrijeme odmicalo, padali su s koncentracijom i snagom, a Dinamo je sve više pritiskao čuvajući loptu. Međutim, izostala je konkretnost u napadu i Cico je reagirao.

U 83. minuti čini možda i ključan potez dosadašnjeg dijela sezone: uvodi stopera Gordona Schildenfelda umjesto srednjeg veznog Domagoja Antolića i to - u napad.

Potez je to koji je vjerojatno kod mnogih laika stvorio upitnike nad glavom i pitanje: 'Pa što ovaj radi, dovraga?!'

Znao je iskusni lisac Kranjčar što radi, itekako. Primjetno je bilo kod šanse Fernandesa u 70. minuti da domaći stoperi Duje Ćaleta-Car i Martin Hinteregger nisu naročito sinkronizirani u kretnjama, odnosno da nisu maksimalno sigurni na visokim loptama.

Ulaskom Schife, 'modri' dobivaju na skok igri u napadu. Stoper postaje 'sidrun', ubačaji preko bokova imaju metu i odmah to stvara šansu Dinamu koju Ćorić nije iskoristio. Ipak, u 87. minuti Cico slavi. Njegov potez urodio je plodom, Dinamo se vratio u igru za skupine Lige prvaka.

Petar Stojanović je precizno ubacio s desne strane, Schifo idealno postavljen između dva domaća stopera loptu prenosi glavom do Juniora Fernandesa koji iskosa, uz malo sreće, pogađa za izjednačenje.

Dinamo se čitavog susreta u Austriji doimao fizički spremnijom momčadi, a poslije izjednačenja Čileanca osnažili su i po psihološkom planu što se manifestiralo golom Hilala Soudanija u 95. minuti. Bio je to totalni nokaut austrijskog prvaka koji i dalje gladno čeka na ulazak u skupine Lige prvaka.

Tamo će od jeseni igrati naš prvak najviše zahvaljujući 'doktorskom' potezu dokazanog rutinera Cice Kranjčara.

Naravno, postoji i ona druga strana 'medalje' jer su 'plavi' imali vidljivih problema u nekim fazama utakmice, no to je nešto čime se Dinamov stožer treba 'zabaviti' prije nego krene show najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja u hrvatskoj metropoli.

Istini za volju, Dinamo je večeras imao sreće koja je sastavni faktor u sportu, no sreću treba znati isprovocirati.

Cico je znao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu