Obavijesti

Sport

Komentari 111

Sretan put: Machado, srami se! Paulo ne želi biti pričuva klincu

Sretan put: Machado, srami se! Paulo ne želi biti pričuva klincu
10

Nakon što je čuo da će protiv Seville u prvih 11 biti Bojan Knežević, Paulo Machado nije htio sjesti na klupu... Novi je to veliki gaf Portugalca koji je pokazao srednji prst navijačima

VIDEO

Oprostili su mu što je pokazao srednji prst navijačima protiv Moldea, čak mu dali i kapetansku traku, no sve je uzalud. Problem nije riješen.

Paulo Machado najvjerojatnije više neće zaigrati za Dinamo, barem ne za prvu momčad jer je odbio biti pričuva Dinamovim klincima na utakmici Lige prvaka protiv Seville. Kad je Petev pročitao sastav u kojemu su vezne igrače od prve minute trebali igrati Pavičić i Knežević, Portugalac se osjetio uvrijeđenim. Doživio je taj potez Peteva kao omalovažavanje i tu je puklo, bugarski trener izbacio ga je iz zapisnika i završio je na tribini.

Petev će ga otjerati

Nevjerojatno je da je igrač koji na godinu prima 800.000 eura u Maksimiru i dosad je u Dinamu zaradio više od milijun eura reagirao tako neprofesionalno. Nije ovo prvi problem vezan uz njega i “modre” klince, od ranije je na ratnoj nozi i s najvećim Dinamovim talentom Antom Ćorićem, kojemu je u nekoliko navrata iz čista mira divljački uklizao na treninzima.

Marko Prpić/PIXSELL

Machado je, nažalost, ne samo zbog onog srednjeg prsta navijačima postao simbol bahatosti stranih igrača koji dolaze u Dinamo. I više nego pristojno su plaćeni, plaća im nikad nije kasnila ni jedan dan, a svejedno su toliko neprofesionalni da ne mogu sportski podnijeti trenerovu odluku da ih nema u početnom sastavu. Neće se Machado još dugo bahatiti u svojem 100.000 eura vrijednom Cadillacu Escaledeu, naravno - najskupljem autu uopće podno maksimirskog juga.

Bahati Portugalac

Prvi put je za srednji prst kažnjen sa 100.000 eura, najvećom kaznom u povijesti Dinama, a ovaj put nema drugog izlaza nego raskinuti ugovor. Štoviše, nakon što je pokazao navijačima što misli o njima, iza Machada je stala cijela momčad, uključujući i klince. Kapetan Domagoj Antolić čak je i javno stao u obranu Portugalca. Umjesto da kao 30-godišnjak bude mentor i podrška neiskusnim Dinamovim klincima, Portugalac je postao teret koji iritira sve: navijače, mlađe suigrače, trenera...

PIXSELL/HRT

U momčadi ima stranaca koji su pravi primjer profesionalizma, kao primjerice Sigali ili kao što je bio Leo Cufre, no ovo što radi Machado nema veze sa zdravim razumom. Pomiluje li ga, Petevov autoritet bit će opasno narušen, a za trenera koji je tek stigao to je najgore što mu se može dogoditi. Puno razumnija odluka je da se riješe Portugalca koji i ne donosi nekakvu prevagu. Ima Dinamo u svojem dvorištu takvih kao on koliko hoćete.

Nema optimalnu težinu

Talentirani Bojan Knežević, Ivan Fiolić i Domagoj Pavičić već su sad dostigli njegove kvalitete, a o genijalnom Anti Ćoriću suvišno je i pričati.

Osim suigrača, Machado nervira i kondicijske trenere jer nikako se ne spušta na optimalnu kilažu. Takvog Machada bit će vrlo teško prodati u bilo koji klub i Dinamo može biti sretan dobije li bilo kakav novac. Pokušavali su nekoliko puta, no malo je klubova koji trebaju takvu “bombu” u svlačionici. Odgovor bi uvijek glasio - ne, hvala.

Vrijeme za rastanak

Portugalska kolonija, s kojom se Machado družio, raspala se odlaskom Pinta i Eduarda, a sad će, vrlo izvjesno, i on njihovim stopama.

Iskreno, malo je onih koji će za njim žaliti, ako takvih uopće i ima. Neprofesionalnost i bahatost ne smiju se i ne mogu tolerirati, pogotovo ne igraču od 30 godina. Vrijeme je za rastanak, za kartu u jednom smjeru. Rekli bismo mu: “Sretan put”, no sumnjamo da će shvatiti. U dvije godine u Hrvatskoj nije se “pretrgao” od učenja jezika.

Stoga, Boa Viagem. 
Sretan put.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka