Obavijesti

Sport

Komentari 99

Čudesni Wawrinka "rastavio" Đokovića u finalu US Opena!

Čudesni Wawrinka "rastavio" Đokovića u finalu US Opena!
12

Wawrinka je pomeo Đokovića nakon što je izgubio prvi set. Švicarac je slavio 6-7 (1), 6-4, 7-5, 6-3 za svoj treći Grand Slam. Wawrinka je briljirao s 46 winnera...

VIDEO

Stan Wawrinka pobjednik je US Opena! Švicarac je u finalu bio bolji od Srbina Novaka Đokovića 6-7 (1), 6-4, 7-5, 6-3. Bila je to tek peta pobjeda Wawrinke u mečevima protiv Đokovića, dok je Srbin ostao na 19 pobjeda protiv Švicarca.

Tennis: U.S. Open

Pomeo Novaka i u džep pospremio najveći ček u povijesti

Wawrinka je za treći Grand Slam zaradio ček na 3,5 milijuna dolara, što je najveći pojedinačni iznos za pobjednika u teniskoj povijesti. 

Đoković je u 21. Grand Slam finalu doživio deveti poraz i ostao je na 12 naslova, od kojih je polovicu osvojio na Australian Openu. Na US openu je igrao sedmi finale, a ostao je na dva osvojena naslova.

Unatoč porazu, Novak će ostati prvi na svijetu s više od 4500 bodova prednosti ispred Andyja Murraya, dok će Stan Wawrinka biti treći igrač svijeta čime je izjednačio renking karijere.

"Stan the Man"

Wawrinka je kao i u finalu Pariza lani najveći trofej uzeo je baš Novaku. Švicarcu još fali Wimbledon kako bi upotpunio kolekciju i pridružio se osmorici tenisača s pokerom Grand Slamova.

Stan je slavio nakon gotovo četiri sata igre protiv Novaka koje su skupo koštale 'break' lopte, a s druge strane imao je čovjeka koji je briljantno pogađao u ključnim trenucima i koji je meč završio s 46 winnera!

Novak je bolje otvorio meč i otišao je na 5-2. Imao je i dvije set lopte na servis Wawrinke, ali Švicarac se vratio, preokrenuo je tijek seta te izborio tie-break. Tamo ga je Srbin ostavio na jednom poenu. Švicarac u drugom setu prvi dolazi do 'breaka' i vodi 4-1. Novak se vraća na 4-4, ali gubi servis u trenucima kad je servirao za ostanak.

Tennis: U.S. Open

Novak gubio pa tražio time-out

Wawrinka je s puno samopozudanja otvorio treći set  poveo 3-0.

Ali Novak se opet vraća i izjednačava na 3-3. Sve do 12. gema nije bilo prilika za 'break', a tada je Wawrinka iskoristio 'break' loptu koja je automatski bila i set lopta. Srbin je u četvrtom setu imao problema sa žuljevima pa je dvaput tražio liječničku pomoć. I to u oba slučaja kad je Wawrinka vodio.

Prvi put kod 3-1, a drugi put kad je Švicarac imao 5-2. 

- Stan, žao mi je, ali ne mogu stajati - viknuo je Novak protivniku tijekom pauze.

No nije to izbacilo sjajnog Wawrinku koji je nakon Đokovićevog promašenog backhenda prolaslavio treći Grand Slam.
Novak, koji je bio puno svježiji od protivnika i koji je do polufinala US Opena, nakon svih silnih predaja, stigao s tek dva završena meča, nije uspio osvojiti 13. Grand Slam.

Tennis: U.S. Open

Đoković: Nisam bio spreman, ali svaka čast Stanu

Moj cilj je dati sve da budem što je moguće bolji igrač. Nikad mi cilj nije bio osvojiti Grand Slam, ali trudim se koliko mogu. Igrao sam sve bolje, meč za mečom, rekao je Wawrinka, koji je u 3. kolu spašavao meč loptu protiv Britanca Dana Evansa.

- Ne znam ni gdje sam. Moram čestitati Novaku, pravi je šampion. Da nema tebe, ne bih bio ovdje. Ovo je nevjerojatno. Toliko je emocija u igri da sam prazan. Bila je ovo predivna večer - rekao je Švicarac.

- Čestitam Stanu, apsolutno je zaslužio ovaj trofej. Bio je hrabriji od mene u ključnim trenucima. Danas je bio bolji i mentalno jači - rekao je Novak Đoković nakon poraza.

- Finale bih prihvatio odmah prije početka US Opena. Stigao sam ne baš dobro pripremljen, ali to je Grand Slam i tu daješ sve od sebe. Obojica smo odigrali dobro, ali on je bio bolji - dodao je Đoković.

Publika na US Openu dobila je ono za što je platila. 

Wawrinka i Đoković odigrali su fantastičan meč, a što je sve Švicarac morao napraviti da bi dobio Novaka pokazuje i ovaj poen, možda i jedan od najboljih na turniru. U njemu je Novak izašao kao pobjednik, ali Stan je bio taj koji je na kraju slavio.

Smijali su mu se kad je rekao da Novak nije dovoljno dobar

Mats Wilander stručni je komentator Eurosporta.

Legendarni tenisač i osvajač sedam Gran Slam turnira prognozirao je finale.

- Ako Wawrinka bude na nivou i odigra svoj najbolji tenis, Novak neće imati šanse. Novak jednostavno nije dobar da bi dobio takvog Wawrinku koji mu jedini može zadati takve probleme - rekao je Wilander uoči finala na što se većina samo nasmijala.

Na nekim srpskim portalima čak su izašli naslovi tipa "Wilander provocira Đokovića". No nakon meča Mats je ipak pokao zašto se razumije u tenis.

Tennis: U.S. Open

US Open, finale:

Stan Wawrinka (Švi/3) - Novak Đoković (Srb/1) 6-7 (1), 6-4, 7-5, 6-3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 99

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Bayer - Atalanta 0-3: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Bayer - Atalanta 0-3: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad