Obavijesti

Sport

Komentari 163

Neslomljivi Talijani poslali su aktualne europske prvake kući

Neslomljivi Talijani poslali su aktualne europske prvake kući
20

Sjajnom kompaktnom igrom Italija je pobijedila aktualne europske prvake 2-0. Antonio Conte je još jednom pokazao zašto ga je doveo Chelsea, taktički majstor odveo je Italiju na Njemačku u 1/4 finala

VIDEO

Dvadeset i dvije godine čekali su Talijani na pobjedu protiv Španjolaca na nekom većem natjecanju. Pali su danas aktualni europski prvaci, Italija je fenomenalnom igrom pobijedila 2-0. Bila je ovo još jedna taktička pobjeda Antonija Contea, a golove za 'azzurre' zabili su Giorgio Chiellini i Graziano Pelle. Došao je kraj jednoj eri španjolske reprezentacije, koja je osvojila Europsko prvenstvo 2008. i 2012. te Svjetsko prvenstvo 2010 godine.

Sjajnu priredbu priredile su nam obje reprezentacije! Bila je ovo utakmica s puno trke, taktičkog nadmudrivanja te lijepih i atraktivnih poteza. Punih 646 minuta Španjolska nije bila primila gol u nokaut fazi Europskih prvenstava, ali i tome je danas došao kraj. Giorgio Chiellini i Graziano Pelle bili su kobni po 'furiju' iako je možda i najveću grešku napravio Vicente del Bosque.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I dok je taktički genij Antonio Conte čak devet igrača odmarao za ovu utakmicu, Del Bosque je četvrtu utakmicu zaredom izašao s istom postavom. Zgodan detalj je da su sve četiri utakmice kod Talijana igrali jedino Leonardo Bonucci i Andrea Barzagli. Tu je možda i najveća greška španjolskog izbornika, čiji igrači nisu bili toliko motivirani i poletni kao Talijani.

Italy v Spain - EURO 2016 - Round of 16

I prije početka utakmice se znalo kako će Talijani igrati, ali malo tko je mogao pretpostaviti da će s toliko odlučnosti, volje i želje ući u prvo poluvrijeme. Španjolska nije ništa pokazala u prvom poluvremenu, Italija je bila opasna, brza, ubojita... Bolju igru okrunila je golom Giorgija Chiellinija, koji je zabio svoj 3. gol za Italiju pod vodstvom Antonia Contea. Sjajno se poznaju njih dvojica, zajedno su osvojili tri uzastopna Scudetta s Juventusom. Koliko je Italija umrtvila Španjolsku govori podatak da su nogometaši 'furije' u prvom poluvremenu imali samo 210 dodavanja. Zadnji put su toliko malo dodavanja imali 2008. godine protiv Njemačke.

Italija je zasluženo vodila na poluvremenu, a Španjolska je nešto morala mijenjati. Del Bosque je to i napravio uvevši u igru Aritza Aduriza. 'Furija' je krenula odlučnije u nastavku i u par navrata skoro došla do gola. No sjajni Gianluigi Buffon, koji i s 38 godina na leđima brani kao da mu je 20, je spasio 'azzurre'. Nije Španjolska nikako mogla probiti talijanski bedem, probali su Iniesta, Pique, Pedro, Morata... No sve je završilo ili van gola ili u rukama velikog Buffona.

Italy v Spain - EURO 2016 - Round of 16

I onda se, kao i u utakmici protiv Belgije, u zadnjim minutama ukazao Graziano Pelle. Napadač Southamptona je na sličan način kao i protiv Belgijaca zakucao loptu u mrežu Davida de Gee za 2-0 i veliku pobjedu Talijana.

Italy v Spain - EURO 2016 - Round of 16

Italija je tako upisala 19 utakmicu u svojoj povijesti u kojoj nije primila gol na završnici Eura, a Španjolska je prvi put nakon 1988. godine izgubila s više od jednog gola razlike, također u završnici Eura. Talijani zasluženo slave, prije početka Eura nitko nije mogao ni sanjati da će u četvrtfinalu igrati protiv Njemačke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine