Obavijesti

Sport

Komentari 19

Subašić: Mbappea mama vozi na treninge, a čudo je od igrača

Subašić: Mbappea mama vozi na treninge, a čudo je od igrača
1

Mali ide kao na motoru, ali izvan terena je miran, tih, samozatajan, opisuje Monacov golman i hrvatski reprezentativac Danijel Subašić sjajnoga Kyliana Mbappea

VIDEO

Imamo jako dobar rezultat iz prve utakmice, no sve je to jedno veliko ništa, neće nam 3-2 iz Dortmunda biti dosta ako i večeras ne budemo igrali jednako dobro, rekao je uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Borussije golman Monaca Danijel Subašić.

Prvi ogled Borussije i Monaca u Dortmundu te pobjeda gostiju 3-2 ostali su u sjeni strašnog terorističkog napada na autobus domaće momčadi, u kojem je ozlijeđen Španjolac Marc Bartra, a susret je odgođen za dan kasnije.

- Nije nam bilo nimalo ugodno igrati, naravno da ti se svašta mota po glavi u tim trenucima, nakon nečega tako nezamislivoga kao što je teroristički napad na autobus s igračima. Uh, mogu zamisliti kako je bilo igračima Borussije sve to proživljavati - rekao je Danijel Subašić, koji je uoči uzvrata suzdržano optimističan.

- Imamo dobar rezultat, ali i u uzvratu moramo odigrati na maksimumu kako bismo prošli dalje. Recept je kao i protiv Cityja, bacati se na glavu od prve do zadnje minute, jer Dortmund je vrhunska momčad s puno mladih i iznimno talentiranih igrača, igraju brzo i ofenzivno, efikasni su, jednako kao i mi - kaže hrvatska “jedinica”.

Monaco je najefikasnija momčad francuskog prvenstva s 2,81 golom po utakmici, a u tri utakmice druge faze Lige prvaka Manchester Cityju i Borussiji su zabili devet golova.

- Kod nas je jedino sigurno da će biti puno golova. Opasni smo i efikasni, zabijamo svakome, ali zbog velikog broja mladih i neiskusnih igrača ponekad se ‘zaboravimo’, pa dosta i primamo. Nadam se da večeras neće biti taj slučaj - upozorava Subašić.

U momčadi Monaca opasnost vreba sa svih strana, Falcao je u ovoj sezoni zabio 23, Germain 14, Fabinho i Lemar po 11, no u zadnje vrijeme u prvi plan je iskočio mladi Kylian Mbappe, koji je u sezoni zabio već 17 golova. Za 18-godišnjim napadačem luduje pola Europe, a njegova cijena se procjenjuje na više od 100 milijuna eura.

- Nije ni čudo da luduju, pa momak je u tri utakmice završnice Lige prvaka Cityju i Borussiji zabio četiri gola. Stvarno je čudo, igra odlično, a tek mu je 18 godina - kaže Subašić.

U nedavnom intervjuu bivši Mbappeov suigrač Mario Pašalić nahvalio je mladog napadača Monaca, otkrio kako se radi o vrlo dragom momku koji je čvrsto na zemlji te dodao:

- Ako i skrene s pravoga puta, tu je Suba da ga malo ‘klepne po ušima’.

Subašić se samo nasmijao na Pašalićevu dosjetku.

- Ma on juriša ‘kao na motoru’, taj na terenu nema respekta, što je jako dobro, no u svlačionici je potpuno drugačiji. Miran je, pristojan, nikad se ne gura u prvi plan, iako se po onome što pokazuje na terenu to ne bi moglo očekivati.

Suigrač i mentor

Subašić nam je otkrio i jedan detalj iz svlačionice Monaca, koji dobro opisuje mladu zvijezdu.

- U finalu Liga kupa PSG nas je dobio 4-1, a Thiago Silva ga je ‘gazio’ od prve do zadnje minute. Baš mu je krvoločno uklizavao, vidjelo se da ga je uzeo ‘na zub’ i da mu želi uništiti samopouzdanje. U svlačionici je Mbappe bio jako tužan, na rubu suza, baš je potonuo, bilo mi ga je žao gledati takvoga. Zagrlio sam ga i rekao mu da je to normalno jer je svima pokazao koliko je moćan i što je sve sposoban napraviti te da će ga ubuduće svi ‘gaziti’. Svi smo to prošli, pa će proći i on - govori Subašić o mladom suigraču i nastavlja:

- Dečko je super, normalan, nije umišljen, čvrsto je na zemlji. Eto, svi pričaju o stotinama milijuna eura koji ga čekaju u budućnosti, a njega na treninge još voze mama ili klupski vozač. To vam najbolje svjedoči koliko je on i dalje čvrsto na zemlji. Vjerujte mi, ovo što ste do sada vidjeli nije sve, može on još puno bolje, svaki dan na treningu uvjerim se koliko je ubojit. Pred tim momkom je zaista velika karijera - istaknuo je Subašić.

Često mladi igrači znaju otići krivim putem, ali Subašić za Mbappea nije ni najmanje zabrinut. Ni za njega, ali ni za ostale mlade, talentirane igrače Monaca.

- Kod nas je u svlačionici jako opuštena atmosfera. Nas nekoliko starijih smo tu da mlađima pomognemo savjetom, puno razgovaramo, pokušavamo im pomoći da što lakše uđu u ‘nogomet odraslih’, kako bismo pomogli Monacu da ostvari cilj već ove sezone, a to je trofej - zaključio je Subašić svoju opsežnu “razglednicu iz Kneževine.”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima