Obavijesti

Sport

Komentari 41

Sztipanovics: Pomoćnog suca Krečka nikada neću zaboraviti

Sztipanovics: Pomoćnog suca Krečka nikada neću zaboraviti
1

"Išao sam po desnoj strani i nabacio unatrag, nije moglo biti zaleđe, ali taj Krečak je podignuo zastavicu. Nikad neću zaboraviti to prezime. Onda me još HNS kaznio s 5000 kuna"

VIDEO

U svojem rodnom Siklosu, 15 kilometara sjeverno od Donjeg Miholjca, mađarski napadač gradi trenersku karijeru, ali i s 41 godinom još povremeno igra.

Kad se Rijeka 1999. do posljednjih trenutaka borila za naslov prvaka s Dinamom, Barnabas Sztipanovics nabacio je za Admira Hasančića, kojem je zbog nepostojećeg zaleđa poništen gol vrijedan titule.

Kaznili ga zbog politike

- Išao sam po desnoj strani i nabacio unatrag, nije moglo biti zaleđe, ali taj Krečak je podignuo zastavicu. Nikad neću zaboraviti to prezime. Onda me još HNS kaznio s 5000 kuna jer sam medije pitao zašto se politika miješa u sport, misleći, naravno, na Canjugu - prisjetio se Sztipanovics.

Nakon 17 godina Rijeka se opet bori za titulu s Dinamom.

- Nažalost, nisam u kontaktu s tadašnjim suigračima, svi su promijenili brojeve, ali čujem se s nekolicinom prijatelja iz Rijeke. Jednog sam baš zvao prije utakmice s Hajdukom pa mi je rekao: ‘Nemoj me sad, baš idem na utakmicu u tvojem dresu’ - nasmijao se Barnabas.

Zanimalo ga je što je sa Zdravkom Mamićem, čuo je da je u zatvoru. Kad je odlazio iz Rijeke, on ga je trebao plasirati u inozemstvo.

- Kad mi je istekao ugovor, išao sam s njim i menadžerom Naletilićem u Bochum, gdje su igrali njegov brat Zoran i Damir Milinović. Sve smo dogovorili, potpisao sam predugovor, dobio stan i auto, a onda je za to čula Rijeka i tražila golemu odštetu pa je to propalo, ni sam ne znam zašto. Na kraju sam prešao u Maribor, koji je morao platiti odštetu od 200.000 dolara - prisjetio se Sztipanovics, koji je tamo osvojio dva naslova prvaka.

Gdje god da je igrao, bio je u vrhu, a tako je i sad kad je trener u mađarskom četvrtoligašu Siklosu.

Mađari su fini, Hrvati srčani

- Tu sam već šest godina, uvijek smo među četiri, ali nikako da uđemo u treću ligu. Naravno da imam ambiciju voditi veći klub, ali još imam samo Uefinu B licenciju pa ne mogu voditi nikoga u prve dvije lige. Ali uskoro ću dobiti i A licenciju.

Večerašnja će utakmica, smatra, završiti neriješeno.

- Teško je usporediti hrvatski i mađarski nogomet. Tu svi žele igrati fino, a Hrvati igraju sa srcem, daju sve od sebe, uvijek idu na pobjedu. To ja tražim od svojih igrača, bez obzira na to tko je protivnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
BOKSAČKI SPEKTAKL

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?
SVE BITNE INFORMACIJE

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?

Filip Hrgović vraća se u ring protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je lani boksao s Usikom za titule prvaka. Borit će se za privremenu IBF titulu svjetskog prvaka
HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje