Obavijesti

Sport

Komentari 11

Lino iza kulisa: Kamioni drva, afera daljinski i akcija sprdafon

Lino iza kulisa: Kamioni drva, afera daljinski i akcija sprdafon
1

Vraća nam se Lino, a s njim se vraća i jedan poseban šarm... Tko ga je u prvome mandatu zezao daljinskim, što je napravio s kamionom drva i kakav je to bio ugovor, zna Nikša Kaleb

VIDEO

Kad smo se već odrekli Babića i Metličića, Lino je optimalno rješenje. Ima iskustvo i znanje, no ima tu i jedan ‘ali’... U njegovu prvome mandatu reprezentacija je bila puno jača nego sad, rekao nam je Nikša Kaleb (44).

Bio je omiljeno Červarovo lijevo krilo u igračkim danima, “zvijer” u obrani, ali i dobri duh svlačionice. Koju je Lino, naravno, vodio na poseban način.

- Lino je atipičan trener. Recimo, koristi sve analize kao i drugi treneri, ali njima drukčije raspolaže. Evo, sjećam se finala OI-ja u Ateni, utakmice protiv Njemačke. Došao nam je u svlačionicu sa statistikom Nijemaca. I rekao: ‘Neka nam krila zabiju 20 golova, ali ne želim da vanjski igrači zabiju više od pet’. U statistici je vidio da Nijemci teško dobivaju kad su im krila najbolji igrači i ‘grizli’ smo na vanjske igrače. Krila su nam zabila 17 golova. I uzeli smo zlato - prepričava Kina, koji se kod Lina znao i dobro nasmijati.

Balić i njegov drugi daljinski

- Trebali smo gledati analizu protivnika na DVD-u, a Zrnić je bio zadužen za tehnologiju. Samo, problem je bio što su svi televizori u hotelu bili isti, pa su i svi daljinski bili isti. I tako Balić donese svoj daljinski iz sobe... I čim krene analiza, prebaci program. Lino viče: ‘Zrna, bogamu, popravi to’. Zrna vrati, krene analiza, Balić opet prebaci. Tu je Lino poludio na Zrnu, da što se događa, što mu je... Balić je prestao samo zato što mu je bilo žao Zrne - smije se Kaleb.

Znao je Červar i iznenaditi svoje igrače, igrati psihološke igrice s njima.

- Na OI-ju u Ateni okupio nas je u sobi za sastanke, izvadio hrpu papira i rekao: ‘Ovako, sad ćete potpisati ugovor sami sa sobom!’ Mi ga gledamo, upitnici od pola metra iznad glave... Kaže: ‘U njemu piše da ćete se maksimalno boriti za Hrvatsku, da ćete svaki put dati sve od sebe’. Tu krene rasprava, kakvi ugovori, kakve su to gluposti... I on odustane. I što se dogodi? Mi cijeli dan pričamo o tim ugovorima, smijemo se, zezamo i opušteni dođemo u dvoranu. I dobije što je htio - priča Kaleb.

REUTERS

'Istovari gdje god hoćeš, ja večeram'

Bila je to generacija puna fakina, nije ni Lini bilo lako.

- Nazvali smo mu jedanput Sprdafon. I sjedimo mi za večerom, zvoni mu mobitel i automat mu govori da su mu dovezli kamion drva ispred kuće, da ih nemaju gdje istovariti. Mi gledamo sa strane, hoće li se posvađati s automatom, a on kulerski kaže: ‘Ma istovari gdje god hoćeš, boli me briga, gladan sam, a upravo večeram’. I spusti slušalicu - sjeća se Nikša, koji je volio Červarov malo ležerniji pristup.

- On sve radi na neki svoj način, gotovo sa šarmom. Puno radi na psihološkom dijelu, kroz tu motivaciju, kroz slobodu koju daje u igri, izvlači više iz igrača - kaže Kaleb i zaključuje:

- Sad će se, uz reprezentaciju, morati pozabaviti i ligom, cijelim sustavom. Kvaliteta je u padu, mora ponuditi svoju viziju sustava koji bi proveo u idućim godinama. I to odraditi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića