Obavijesti

Sport

Komentari 16

Tko je Ante Čačić? Trener koji već odudara od ostatka HNL-a

Tko je Ante Čačić? Trener koji već odudara od ostatka HNL-a
1

Prije Lokomotive Ante je vodio Dubravu, Osijek, Zadar, Inter, Slaven Belupo i Kamen Ingrad te je bio izbornik olimpijske reprezentacije Libije i pomoćnik Iliji Lončareviću

VIDEO

Imena su se vrtjela, od Cupera i Ćire do Beseka i Tucka, ali izbor Zdravka Mamića je Ante Čačić (58). Iznenađujući izbor...

- Da, Čačić je novi trener Dinama - potvrdio je izvršni predsjednik došavši na stadion sat i pol prije službenog predstavljanja.

Trenera je tražio dugo, vagao brojne opcije, a onda se odlučio na prokušani recept. Kao i u Jurčićevom slučaju, trenera je povukao iz Lokomotive. Na klupi “lokosa” Čačić je bio četiri utakmice, a prije toga nije nigdje radio pune četiri godine?!

- A gdje sam trebao raditi? Pa u Hrvatskoj imaš tri kluba u kojima možeš normalno raditi - rekao je Čačić u neformalnom razgovoru nakon što je srušio Hajduk.

Dakle, ne želi raditi bilo gdje. Jedan od ta tri kluba je Lokomotiva, drugi Dinamo. U kojem je završio djelomično i zato što se njegova Lokomotiva poigrala s Hajdukom u Maksimiru.

- Zamisli, njima Lokomotiva na gol pukne 16 puta. Ej, 16 puta! - čudio se Čačić lakoći kojom je pobijedio Balakovljevu momčad.

Trener koji odaje dojam pravog gospodina

Ante Čačić prije Lokomotive vodio je Dubravu, Osijek, Zadar, Inter, Slaven Belupo i Kamen Ingrad te Croatiju. Bio je i izbornik mlade reprezentacije Libije te pomoćnik Iliji Lončareviću u seniorskoj selekciji. Dinamo je bez dvojbe najveći izazov u karijeri 58-godišnjeg Zagrepčanina. Što se tiče trenerskih uspjeha, Inter, Osijek i Dubravu uveo je u Prvu ligu, a s nijednim klubom nikada nije ispao.

Čačić je rođen u Zagrebu 29. rujna 1953. godine gdje je završio i Kineziološki fakultet, a može se pohvaliti činjenicom što je jedan od prvih deset trenera u Hrvatskoj koji su stekli Pro licencu.

Odaje dojam pravoga gospodina, trenera koji nastupom i pojavom odudara od ostatka HNL-a, ali Dinamova klupa mijenjala je i puno tvrdokornije od njega...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.