Obavijesti

Sport

Komentari 19

Toni Kukoč: Kad stane sva ta euforija, ajmo uzeti medalju...

Toni Kukoč: Kad stane sva ta euforija, ajmo uzeti medalju...
3

KUKOČ ODUŠEVLJEN Neka igrači odu u Rio i uživaju. Torino je pokazao da mogu puno, ali ja mislim da mogu još i bolje. Ovo je ipak tek plasman, još nismo osvojili medalju, rekao je Toni

VIDEO

Svi peru ruke od neuspjeha, a kad je u pitanju uspjeh, onda se lovorikama pokušavaju svi okitit. Tako je i u slučaju plasmana hrvatske košarkaške reprezentacije na OI u Rio. '

- Svaka čast momcima i Aci, malo je tko vjerovao u njih, a napravili su veliku stvar - kazao je Toni Kukoč, jedan od rijetkih koji u prvi plan ističe najzaslužniji za uspjeh. 

Toni Kukoč bio je dio stožera reprezentacije tijekom priprema reprezentacije. Uz Stojka Vrankovića i Dina Rađu, i njegova pojava dala je igračima još jednom do znanja tko je sve nosio hrvatski dres prije njih. I dodatni motiv. 

- Mi smo tu da pomognemo savjetom, ali sve zasluge idu onima koji su bili u Torinu, zasluge su njihove, i njih treba slaviti - kazao je Toni, koji je odbijao sve intervjue do završetka natjecanja.

- Ma ne bih vam se javio ni sada, ali je red, sad kad je sve gotovo, da im svi čestitamo i zaželimo sreću na OI. Sad smo svi skupa malo u euforiji, ali ovo je tek plasman, nismo još osvojili medalju. Tek ih čeka pravi posao.  

No to su slatke brige, medalja nije nešto čime bi se igrači i izbornik trebali zamarati. 

- Neka idu i uživaju na OI. Imaju ispred sebe jake protivnike, ali i u Torinu su pokazali da mogu. Po meni, ova reprezentacija može još i bolje, nisu dali sve najbolje - tvrdi Kukoč, koji je pozdravio odluku izbornika da u Rio vodi istu momčad. 

- To je njegov stav, i ja ga podržavam. Momci su krvarili na pripremama, izborili su  plasman, držali se skupa kao grupa, i sada neka kao grupa za nagradu otputuju na Olimpijadu. Teško je ulaziti u procjene je li netko kvalitetniji ili ne, ali sigurno da među onima koji nisu bili u Torinu ima igrača koji bi mogli pomoći ovoj reprezentaciji. Ako ne danas, onda u budućnosti sigurno - kaže Kukoč i nastavlja:

- Tu su tri NBA igrača,  Bogdanović, Šarić i Hezonja, a kad se njima dodaju ova tri mlada, nova, iznimno nadarena, Bender, Žižić i Zubac, imamo kostur reprezentacije za još dva olimpijska ciklusa. Oko takvih šest igrača, vrhunskih ne samo u europskim, nego i svjetskim okvirima, možeš složiti reprezentaciju bez problema.

- Ostali mogu biti klinci ili veterani, koji će ući po desetak minuta i dati svoj doprinos. To je stvar odluke izbornika. Ali ovaj kostur je zaista moćan. Drago mi je da se hrvatska košarka opet diže, u narednoj sezoni mogli bi imati šest, sedam igrača u NBA, što bi bila fantastična stvar za promociju košarke.  

Promocija i odnos prema košarci boli Kukoča već godinama. I ne samo njega. 

- Hrvatska se na neki način udaljila od košarke, od sporta koji joj je toliko toga dao. Eto, danas svi slavimo reprezentaciju, a ispraćeni su na putu u Torino bez nade, ni na našoj ih TV nismo mogli gledati. Dobro, mi fanatici košarke smo se snašli i gledali, ali šteta je da se ovakve prilike ne koriste za popularizaciju košarke i sporta općenito. 

Reprezentativci će dobiti desetak dana slobodno, nakon čega putuju na pripreme i aklimatizaciju u Argentinu.

Ovoga puta bez Kukoča. 

- Imam obaveza u Bullsima, ali moju podršku imaju, bez obzira jesam li s njima ili ne. Plasirali su se, sad neka igraju i uživaju, pa što bude. Možda nemamo toliko kvalitete i talenta kao Amerikanci, Španjolci ili Srbi, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti, pogotovo ne u košarci - zaključio je Kukoč.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao