Obavijesti

Sport

Komentari 13

Tottenham ostaje bez vodećeg strijelca zbog odlaska u vojsku

Tottenham ostaje bez vodećeg strijelca zbog odlaska u vojsku
1

NEMA 'NEĆU' Prema rigoroznim južnokorejskim zakonima svaki vojno sposoban muškarac obavezan je da do 28. godine života odsluži vojni rok u nacionalnoj vojsci

VIDEO

Prije nešto više od godinu dana londonski je Tottenham uložio oko 30 milijuna eura u sjajnog ofenzivca iz Južne Koreje. Riječ je o Son Heungu-minu (24) koji se kroz Bundesligu probio sve do Premiershipa.

Nosio je dres HSV-a od 2010. do 2013, odnosno bio član Bayer Leverkusena od 2013. i 2015. U svojih šest godina profesionalne karijere upisao je i 49 nastupa za reprezentaciju Južne Koreje uz 16 postignutih golova.

Son je važan u Tottenhamu

Njegov sadašnji klub Tottenham želi se boriti za trofeje već od ove sezone i stoga slažu adekvatnu igračku križaljku u kojoj glavnu riječ vode mladi, brzi i talentirani igrači poput Sona. Baš je Južnokorejac najubojitiji igrač kluba sa White Hart Lanea jer u tekućoj je sezoni postigao pet golova u Premiershipu i Ligi prvaka.

Međutim, mogli bi nastati ozbiljni problemi po pitanju njegove profesionalne karijere. Prema rigoroznim južnokorejskim zakonima svaki vojno sposoban muškarac obavezan je da do 28. godine života odsluži vojni rok u nacionalnoj vojsci. Do 28. godine mora započeti služenje vojnog roka u trajanju od 21 mjesec!

Nema 'neću'

U prijevodu, to bi značilo da Tottenham ne može računati na Sona pune dvije sezone, a sam bi igrač umjesto milijunskog ugovora u Engleskoj morao se 'prebaciti' na primanja od 130 funti mjesečno koliko bi mu pripalo, ali... Tek ukoliko dogura do najvećeg čina narednika u vojsci.

Samo izbjegavanje vojne obaveze nije moguće niti je popularno u Južnoj Koreji bilo da je riječ o sportašima, glumcima, pjevačima ili nekom drugom tipu poznate osobe. Jedini pravi izuzeci jesu sportaši koji mogu dobiti popust u odsluženju vojnog roka, vojska ih može osloboditi ili skratiti rok, ovisno o tome koliko su priodnjeli državi. Dakle, moraju imati dobre rezulate iza sebe.

Park i Lee su se uspjeli spasiti

Recimo, veznjak Swanseaja Ki-Sung-yueng prošle je sezone propustio posljednje kolo Premiershipa jer je otišao na odsluženje vojnog roka, ali njemu je rok smanjen na samo četiri tjedna jer je sa Olimpijskom reprezentacijom prije četiri godine osvojio broncu u Londonu.

Služenja vojsci oslobođeni su Park-Ji Sung te Lee-Young Pyo koji su prije igrali za PSV te stigli do polufinala Svjetskog prvenstva 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. Son u ovom trenutku nema većih uspjeha sa reprezentacijom osim finala Azijskog kupa gdje je bio strijelac za titulu Južne Koreje protiv Australije. Nada se kako bi ga taj rezultat mogao spasiti odlaska u vojsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani