Obavijesti

Sport

Komentari 54

Transfer saga privedena kraju: Pogba je postao najskuplji ikad

Transfer saga privedena kraju: Pogba je postao najskuplji ikad
1

KONAČNO Srušen je rekord Balea koji je za 100 milijuna eura 2013. prešao u Real iz Tottenhama. Juve je Unitedu Pogbu naplatio 5 milijuna više, pa je Francuz postao najskuplji nogometaš u povijesti

VIDEO

Konačno, navijači Juventusa i Manchester Uniteda mogu odahnuti, ali i mediji, kao i svi neutralni čitatelji. Paul Pogba (23) prešao je u redove 'crvenih vragova', objavila su oba kluba u kasnim satima s ponedjeljka na utorak.

Juve se zahvalio svom bivšem veznjaku na kojem je zaradio 'čistih' 100 milijuna eura. Prije četiri ljeta platili su 3,5 milijuna eura odštete kako bi doveli Pogbu, a danas su ga i službeno 'vratili' Unitedu za 105 milijuna. Kakav posao...

Dakle, srušen je rekord Velšanina Garetha Balea koji je za 100 milijuna eura u rujnu 2013. godine prešao iz Tottenhama u Real Madrid.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na službenoj stranici talijanskog prvaka stoji podatak kako će im Englezi kroz dvije godine isplatiti 105 milijuna eura uz dodatnih pet milijuna kroz bonuse. Francuz je potpisao na pet godina uz mogućnost produženja na još jednu dodatnu.

Postao je tako najskuplji igrač u povijesti povratkom u svoj 'prvi dom', kako je prije nekoliko tjedana nazvao Manchester United.

'Nisam završio ono što sam ovdje započeo'

Pogba se vraća kao čovjek koji mora preuzeti ogroman teret na svoja leđa, odnosno povesti klub do trofeja. Sve ostalo bilo bi ravno katastrofi.

Sportski motiv očito je presudio, tvrdi kako je odluka donešena srcem. Financijski faktor bačen je u drugi plan, iako će se mnogi nasmijati na to.

- Oduševljen sam povratkom u United. Ovaj klub uvijek je zauzimao posebno mjesto u mom srcu i stvarno se veselim suradnji s Joseom Mourinhom. Uživao sam u svom periodu u Juventusu i imam neka sjajna sjećanja na taj veliki klub, tamo sam stekao mnogo prijatelja. Ali, osjetio sam da je došlo vrijeme povratka na Old Trafford. Uvijek sam uživao igrati pred ovim navijačima i jedva čekam pružiti svoj doprinos momčadi. Ovo je pravi klub za mene za ostvarivanje svih ambicija u ovoj igri - rekao je po dolasku u Manchester.

Zahvalio se svom bivšem klubu i navijačima, nema sumnje kako će im nedostajati. Ali, ne predugo. U Torinu je imao sve, a ovoljetna klupska pojačanja sugeriraju jasan atak Talijana na sve trofeje. Gledali su na Pogbu kao na jednog od predvodnika, no on je imao svoje ideje.

Joseov poziv bio je privlačniji od torinske idile

Juventus je momčad koja je u ovom trenutku ipak ispred Manchester Uniteda po pitanju organizacije u svim strukturama (što rezultati jasno sugeriraju), čak i bez Pogbe jedni su od najvećih kandidata za podizanje 'klempe' od iduće jeseni, pa će se novim pobjedama i trofejima brzo 'izbrisati' odlazak ponajboljeg svjetskog veznjaka.

Uz to, Juve su posljednjih godina napuštali i veći igrači od njega poput Andree Pirla i Alessandra Del Piera, prodali su svojevremeno i Zinedinea Zidanea na vrhuncu moći u Real... Svejedno, klub je nastavio egzistirati u vrhu talijanskog i europskog nogometa. Pogba postaje dio povijesti, dok se legendom torinskog kluba nije htio okititi.

- Hvala Juventusu i svim 'juventinima'. Doviđenja ne znači ništa, jedino što se broji je vrijeme koje smo proveli zajedno - napisao je igrač na svom Twitteru.

Karizmatični Portugalac Jose Mourinho bio je važan faktor pri konačnoj odluci francuskog veznjaka. Teško da bi Pogba mijenjao torinski 'raj' za englesku neizvjesnost da trofejni trener nije preuzeo kormilo 'crvenih vragova'. Zna on dobro kakvog je igrača dobio, odmah se osjećao dužnim istaknuti njegove kvalitete:

- Paul je jedan od najboljih igrača na svijetu i on će postati ključan dio Unitedove momčadi koju želim graditi u budućnosti. On je brz, jak, zabija i čita igru bolje od većine igrača koji su stariji od njega. On je mlad i nastavit će napredovati; on ima priliku postati srce ovog kluba kroz duži period.

Francuski je veznjak karijeru započeo Le Havreu gdje ga je zapazio Manchester United 2009. godine. Tamo se zadržao do 2012. godine i stigao upisati tri nastupa u prvoj momčadi.

On ima sve

Nezadovoljan ugovorom i statusom u momčadi uz utjecaj menadžera Mina Raiole odlučuje otići u Juventus koji ga 'uzima' Englezima za 3,5 milijuna eura. Ispostavilo se kako mu je to bio potez karijere budući da se u Italiji zadržao od 2012. godine sve do danas.

U dresu 'bianconera' odigrao je 124 utakmice te postigao 28 golova, od čega većinu atraktivnih čime je brzo skrenuo pozornost na sebe. Glasi za kompletnog veznog igrača iznimne fizičke snage i tehničke kvalitete, ali i odgovorne defenzivne igre što kompletira njegovu igračku figuru.

Jedan je od onih za kojeg će mnogi nogometni stručnjaci reći kako posjeduje sve 'dobitne' karakteristike.

Osvojio je četiri naslova prvaka Italije, dva kupa i superkupa Italije, a nastupio je i u finalu Lige prvaka 2015. godine kojeg je 'stara dama' izgubila od Barcelone 3-1.

Uz to, proglašen je najboljim mladim igračem Svjetskog prvenstva do 20 godina 2013. godine, najboljim mladim igračem Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, a uvršten je i najboljih 11 Uefe i Fife 2015. godine.

Prošle je sezone bio ključni čovjek sredine terena Juventusa koji je dominantno osvojio Serie A, a baš on je bio najbolji asistent lige. Dakako, Englezi su uvjereni kako će on podići United na jednu novu, upečatljiviju razinu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi