Obavijesti

Sport

Komentari 17

Trenčin i Olimpija opet priredili golijadu; Škoti ugasili senzaciju

Trenčin i Olimpija opet priredili golijadu; Škoti ugasili senzaciju
1

U Glasgowu, Celtic je ipak očekivano spriječio veliku senzaciju. Prije tjedan dana Europa se rugala Škotima jer su gibraltarski poluamateri slavili protiv trofejnog otočkog kluba 1-0

VIDEO

Drugo kvalifikacijsko pretkolo za elitnu Ligu prvaka ponudilo je nekoliko izuzetno sadržajnih okršaja, uključujući i sudar Dinama i Vardara u Zagrebu.

Pala je 'kiša golova', a pobjednici imaju razlog za slavlje budući da su plasmanom u treće pretkolo osigurali najmanje igranje u kvalifikacijama za Europsku ligu. Oni koji su eliminirani u ovoj fazi, završili su daljnje natjecanje u Europi.

Što je totalni nogomet u samo tjedan dana dokazali su Slovenci i Slovaci. Prvaci ovih zemalja Olimpija i Trenčin postigli su ukupno 12 golova u 180 minuta, a dalje će prvak Slovačke zbog više zabijenih golova u gostima.

Totalni show u Žilini

Prije tjedan dana Trenčin je poslije pola sata vodio u Ljubljani 0-4 i činilo se da je to završena priča. Zabijali su Lawrence, Kalu, Janga, Houbek, no Slovenci su na kraju umalo došli do izjednačenja golovima Velikonje, Zajca i Elekea. Završilo je 3-4 za gosta koji je u Slovačkoj trebao to rutinski privesti kraju.

Igralo se u Žilini budući da stadion Trenčina ne zadovoljava Uefine kriterije gdje je domaćin odmah poveo 2-0 golovima Jange i Bera. Ako je netko mislio da je gotovo, grdno se prevario. Kelhar i Eleke do poluvremena poravnavaju rezultat, deset minuta prije kraja Olimpija ima i 2-3 golom Klinara.

Žurno su krenuli i po četvrti gol koji bi im donio plasman u treće pretkolo kvalifikacija, međutim, nisu uspjeli. Ispali su zbog manje zabijenih golova u gostima, a zabili su ih čak tri. Trenčin je tako izborio iduću rundu gdje ih čeka poljska Legija iz Varšave koja je jučer eliminirala Zrinjski.

Nema senzacije: Lincoln nije uspio izdržati protiv Celtica

U Glasgowu, Celtic je ipak očekivano spriječio veliku senzaciju. Prije tjedan dana Europa se rugala Škotima jer su gibraltarski poluamateri slavili protiv trofejnog otočkog kluba 1-0. Strijelac pobjedničkog gola bio je Lee Casciaro.

-  Znao sam da su im stoperi spori, a ja sam prilično hitar. Bio sam siguran da me neće stići kad si gurnem loptu kraj njih i uspio sam zabiti. Nikad ovo neću zaboraviti. Tko zna, možda im napravimo problema i u uzvratu - rekao je gibraltarski policajac.

Nadali su se čudu, no Celtic Brendana Rodgersa se uozbiljio. U prvih pola sata razbili su slabašnog gosta golovima Lustiga, Griffitsa i Robertsa te do kraja rutinski kontrolirali utakmicu. Ako ništa, Lincolnu ostaje lijepa uspomena igranja na mitskom Celtic Parku. Iz lijepe akcije poentirao je mladi as na posudbi iz Cityja, Patrick Roberts.

Velika drama u Budimpešti: Albanci slave

Ako se tu nije moglo dogoditi iznenađenje, onda se dogodilo u Mađarskoj. Favorizirani Ferencvaros završio je svoju europsku avanturu protiv prvaka Albanije, Partizana. Prva utakmica završena je rezultatom 1-1, a slavni mađarski klub večeras je poveo golom Gere iz penala u 14. minuti. Ipak, autogolom Husinga u 40. minuti gosti se vraćaju u igru.

Epilog je bio poznat tek poslije izvođenja penala gdje su za domaće promašivali Gera, Šestak i Ramirez. Budimpešta je utihnula, večeras se očekivalo odrađivanje posla, odnosno prolazak u treće kvalifikacijsko pretkolo.

Golijada u Švedskoj i na Islandu

Golijade su također viđene na utakmicama Norrkopinga i Rosenborga (3-2) gdje dalje idu Norvežani ukupnim rezultatom 4-5, dok je irski prvak Dundalk izbacio islandskog Hafnarfjordura zbog više zabijenih golova u gostima.

Večerašnjih 2-2 nadovezalo se na prošlotjednih 1-1 što je omogućilo Ircima veliki uspjeh. U ranije odigranim susretima, azerbajdžanski Qarabag izbacio je Dudelange iz Luksemburga, dok je Astana uz dosta sreće prošla litavski Žalgiris.

PAROVI TREĆEG PRETKOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU PRVAKA:

Put prvaka:

Olympiacos (GRE) v Hapoel Beer-Sheva (ISR)
Astra Giurgiu (ROU) v FC København (DEN)
Ludogorets Razgrad (BUL) v Crvena zvezda (SRB)
Rosenborg (NOR) v APOEL (CYP)
Dinamo Zagreb (CRO) v Dinamo Tbilisi (GEO)
BATE Borisov (BLR) v Dundalk (IRL)
Partizani (ALB) v FC Salzburg (AUT)
Trenčín (SVK) v Legia Varšava (POL)
Astana (KAZ) v Celtic (SCO)
Viktoria Plzeň (CZE) v Qarabağ (AZE)

Ligaški put:

Ajax (NED) v PAOK (GRE)
Sparta Praha (CZE) v Steaua Bukurešt (ROU)
Šahtjor Donjec (UKR) v Young Boys (SUI)
Rostov (RUS) v Anderlecht (BEL)
Fenerbahče (TUR) v Monaco (FRA)

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze