Obavijesti

Sport

Komentari 7

Uh, dobro je! Dončić sigurno neće doći u Split i Hrvatsku

Uh, dobro je! Dončić sigurno neće doći u Split i Hrvatsku
1

Hrvatska je smještena u treću, zajedno s europskim prvacima Slovencima, Turskom i Portorikom. Dakle, odmah možemo reći da Luka Dončić, Cedi Osman i J. J. Barea definitivno neće na Jadran

VIDEO

Za pet dana, 27. studenog, na ždrijebu Ženevi, Hrvatska će doznati protiv koga će dogodine u splitskoj Spaladium Areni ići po Olimpijske igre.

Split je od 23. do 28. lipnja jedan od četiri domaćina olimpijskih kvalifikacijskih turnira uz Srbiju (Beograd), Litvu (Kaunas) i Kanadu (Victoria). Time smo automatski saznali tri reprezentacije protiv kojih sigurno nećemo tražiti olimpijsku vizu, a nakon što je FIBA objavila jakosne skupine, slika je još malo jasnija.

Geografska ravnoteža

Hrvatska je smještena u treću, zajedno s europskim prvacima Slovencima, Turskom i Portorikom. Dakle, odmah možemo reći da Luka Dončić, Cedi Osman i J. J. Barea definitivno neće na Jadran.

U prvom šeširu jesu Srbija, Litva, Grčka i Rusija. Srbija i Litva igrat će u svjojoj kući, ne bude li Grcima mogao Giannis Antetokounmpo, izbor je jasan između njih i Rusa.

Češka, Brazil, Italija ili Poljska čine drugi, Acin Brazil i Talijani na papiru su jači, dok Nijemci i Kanađani "strše" u četvrtom u društvu Venezuele i Dominikanske Republike. Kina i Južna Koreja definitivno su iz petog sretniji izbor od Novog Zelanda i Meksika. Urugvaj je u posljednjem "uljez" među Afrikancima, Angolom, Tunisom i Senegalom.

Fibina je najava da će geografski nastojati uravnotežiti grupe, pa se i iz toga mogu još izdirigirati skupine. Šest reprezentacija raspodijelit će se u dvije skupine po tri, po dvije najbolje će u polufinale, a onda se samo pobjednici turnira pridružiti Argentini, Australiji, Francuskoj, Iranu, Japanu, Nigeriji, Španjolskoj i SAD-u.

  • Šešir 1: Srbija, Grčka, Litva, Rusija
  • Šešir 2: Češka, Brazil, Italija, Poljska
  • Šešir 3: Hrvatska, Turska, Slovenija, Portoriko
  • Šešir 4: Njemačka, Dominikanska Republika, Venezuela, Kanada
  • Šešir 5: Novi Zeland, Meksiko, Kina, Južna Koreja
  • Šešir 6: Angola, Tunis, Senegal, Urugvaj
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-0: Pjaca zabio iz penala,   'modri' tražili crveni karton za Selahija
PRATITE DERBI SEZONE

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-0: Pjaca zabio iz penala, 'modri' tražili crveni karton za Selahija

Bivši igrač 'modrih' pogodio je u gornji desni kut iz penala kojeg je skrivio Pierre-Gabriel na Pašaliću. Taj udarac vjerojatno ni dva golmana ne bi obranila... Suigrači su ga brzo zagrlili, a Pjaca nije proslavio gol
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti