Obavijesti

Sport

Komentari 99

Umro Iztok Puc: Legenda je izgubila tešku bitku s rakom

Umro Iztok Puc: Legenda je izgubila tešku bitku s rakom
9

Legenda hrvatskog i jugoslavenskog rukometa Iztok Puc umro je u 46. godini u noći sa srijede u četvrtak. Puc se nekoliko mjeseci borio s teškom zloćudnom bolesti

VIDEO

Proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac Iztok Puc umro je u 46. godini nakon kratke, ali teške bolesti.

Puc je preminuo u noći sa srijede na četvrtak u SAD-u u kojoj je izgubio tešku bitku s rakom, doznaje slovenski portal zurnal24. Sa zloćudnom bolešću koja je napala jetru i pluća borio se posljednjih nekoliko mjeseci u svom domu na Floridi. Prije tjedan dana stanje mu se malo poboljšalo te ga je čekalo liječenje u Kaliforniji. No, bolest je bila brža i nakon godinu dana i Velimira Kljaića odnijela još jednu legendu hrvatskog rukometa i sporta.

'Rukometna' Hrvatska prikupljala sredstva za Pucovo liječenje

Iztok je preminuo samo dva dana prije utakmice Zagreba i Barcelone u Ligi prvaka čiji prihod od prodaje ulaznica je bio namijenjen njegovu liječenju. Prije te utakmice organiziran je još jedan humanitarni, rasprodani susret za Puca između Borca i Zagreba u SEHA ligi 4. listopada, a dio prihoda od ulaznica išao je za njegovo liječenje.

Planiran je bio i susret između hrvatske reprezentacije iz 1996. i slovenske reprezentacije 2000. petog studenog u dvorani u Laškom kojeg je namjeravao organizirati Pucov bliski prijatelj Rolando Pušnik. Hrvatski rukometni savez također se uključio u akciju i donirao novac za Pucovo liječenje.

Osvojio olimpijsko zlato, svjetsko srebro i europsku broncu

Puc je s hrvatskom reprezentacijom osvojio zlato na Olimpijskim Igrama 1996. u Atlanti, svjetsko srebro s Islanda 1995. i broncu na Europskom prvenstvu 1994. u Portugalu. S Jugoslavijom je osvojio olimpijsku broncu 1998. u južnokorejskom Seoulu. Slovensku reprezentaciju vodio je do osmog mjesta na Olimpijskim Igrama 2000. u Sydneyju. Sa Slovenijom je najveći uspjeh ostvario samo nekoliko mjeseci prije osvojivši peto mjesto na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Zanimljivo, Puc je nastupao za tri rukometne reprezentacije - jugoslavensku, hrvatsku i slovensku te je jedini rukometaš u povijesti koji je na Olimpijskim Igrama igrao s tri različite reprezentacije. 

Legendarni rukometaš rođen je u Slovenj Gradecu 14. rujna 1966., a proslavio se igranjem za slovenske Prule i Celje, Zagreb te banjalučki Borac.

Lijevi vanjski sa Zagrebom je osvojio dva naslova europskog prvaka 1992. i 1993.. Posebno ćemo pamtiti njegov pogodak njemačkom Wallauu u finalu Lige prvaka. Nijemci su sustigli pet razlike iz Zagreba, a onda je Puc svojim golom donio veliko slavlje i naslov europskog prvaka Zagrebašima. 

Posljednju funkciju o rukometu obavljao je u sezoni 2002./2003. kao sportski direktor Prula.

Vijest o Pucovoj bolesti šokirala javnost

Početkom rujna ove godine odjeknula je vijest da se proslavljeni rukometaš Iztok Puc bori s rakom pluća i jetre. Puc se liječio uz potporu supruge i sina Boruta zbog kojeg se 2005. preselio u SAD kako bi podržao njegovu tenisku karijeru. , 

Vijest o bolesti je obznanio Pucov šurjak Hrvoje Horvat mlađi.

- Iztok je vrlo bolestan. Rak se s pluća proširio na jetra i svaki dan očekujemo loše vijesti. Ovih dana mama je otišla u Floridu gdje je Iztok u bolnici - rekao je Horvat početkom listopada za Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba