Obavijesti

Sport

Komentari 8

Unatoč dijabetesu, jure kroz Hrvatsku, noću mjere šećer...

Unatoč dijabetesu, jure kroz Hrvatsku, noću mjere šećer...
4

Biciklisti iz momčadi Novo Nordisk ne idu na spavanje prije nego što se večera slegne, a šećer mjere i noću. Na prsima svi nose natpis: "Mijenjajući dijabetes"

VIDEO

Kad biciklisti iz momčadi Novo Nordisk završe etapu na Tour of Croatia, u hotel idu - biciklom. Naime, svi oni su dijabetičari i laganom vožnjom nakon velikih napora dovode si razinu šećera u krvi u normalu. 

Na prvom izdanju biciklističke utrke u Hrvatskoj za Novo Nordisk voze dva Novozelanđanina, Finac, Irac, Francuz, Nizozemac, Amerikanac i Nijemac. I svi na prsima, na biciklističkoj opremi, nose isti natpis: 

“Mijenjajući dijabetes”.

- Naša misija je inspirirati, educirati i davati novu snagu ljudima pogođenima dijabetesom - kažu iz organizacije koja ima i triatlonce te trkače, ali biciklistička momčad jedina je profesionalna.

Nakon što lagano “otpedaliraju” do hotela, biciklisti s dijabetesom imaju neizbježnu rutinu.

- Nakon utrke je potrebna manja doza inzulina, a moramo im prilagođavati i vrijeme sljedećeg obroka. Ugljikohidrate unose i kroz piće, a najbolje je jesti rižu i jaja koji sadrže i ugljikohidrate i proteine - kaže dr. Rafael Castol.

Nakon večere biciklisti moraju pričekati da im se hrana potpuno razgradi kako bi mogli ići na spavanje. Dok spavaju, mjeri im se razina glukoze u krvi. To je jedini način da se ujutro probude spremni za napore koji ih čekaju. Dosad ne blistaju rezultatski, ali to u ovoj priči ionako nije ključno.

U pet dana odvozit će 920 kilometara

  • 1. etapa krenula je u srijedu iz Makarske, završila u Splitu
  • 2. etapa u četvrtak vozila se od Šibenika do Zadra
  • 3. etapa, najteža, vozila se jučer od Plitvica do vrha Učke
  • 4. etapa na rasporedu je danas, vodi od Pule do Umaga
  • 5. etapa vozi se sutra, kreće u Sv. Martinu i ide do Zagreba

Slovenci dominiraju, ali tu je i jedna hrvatska momčad

“Tour of Croatia” je sjajan promotor prirodnih ljepota Hrvatske jer prolazi kroz devet gradova, šest županija, dva nacionalna parka (Krka i Plitvička jezera) i tri parka prirode (Biokovo, Velebit i Učka). 

U prva dva dana najviše je pokazao Slovenac Marko Kump. Prvog dana slavio je također Slovenac, Grega Bole, a Kump je bio treći, da bi u drugoj etapi slavio. Utrka je, inače, za jednu razinu ispod Tour de Francea i Giro d’Italije, a na njoj nastupa i jedna hrvatska momčad. Zove se Meridiana Kamen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'
REPOVI ODLUKA

Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'

Strijelac gola nije igrao loptom, već je u tome sudjelovao Marokanac iza njega, ali gol je - poništen. Sudački ekspert španjolske Marce je istaknuo da je ta odluka bila pogrešna, a 'na volej' su to dočekali navijači Bayerna