Obavijesti

Sport

Komentari 15

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj

VIDEO

Nakon gotovo šest godina suradnje Goran Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića. Srpski tenisač to je objavio na društvenim mrežama ne navodeći konkretne razloge. Sudeći prema objavi, rastali su se u dobrim odnosima, a srpski mediji šuškaju kako je Đoković prelomio nakon lošeg ulaska u sezonu u kojoj još nije osvojio turnir. Kako god, Ivanišević će iz razlaza izaći daleko dubljeg džepa.

POGLEDAJTE VIDEO: Đoković i Ivanišević

Pokretanje videa...

Đoković i Ivanišević u Australiji 00:08

Kako su lani izvijestila 24sata, Goran je od treniranja Novaka Đokovića uglavnom dobivao između 6000 i 10.000 eura tjedno, odnosno 10 posto premije koju na turnirima zaradi srpski tenisač. Samo prošle godine Goran je bez bonusa zaradio oko 300.000 eura za svaki od tri Grand Slama, a s Đokovićem je na ATP touru bio između 25 i 32 tjedna.

- To što radimo zajedno ima sreću i nesreću. Sreća je što treniram genijalca, najboljeg tenisača svih vremena i jednog od najboljih sportaša ikad. Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres. Petorica nas je u ekipi, ali uvijek sam ja kriv za sve. Tako to ide s trenerom - ispričao je Ivanišević jednom prilikom.

London: Goran Ivaniševi? pozirao je s Novakom ?okovi?em nakon osvajanja Wimbledona

Koliko je Ivanišević zaradio u karijeri?

Prema službenoj stranici ATP toura, Ivanišević je od početka profesionalne karijere 1988. do umirovljenja 2011. zaradio 19,878.007 američkih dolara od premija za nastup u pojedinačnoj konkurenciji i parovima. Specijalizirana stranica Salary Sport, koja prati zarade sportaša, objavila je kako se radi o 15,6 milijuna eura. To je iznos bez unosnih sponzorskih ugovora.

Za nedvojbeno najveći trofej u karijeri i jedini Grand Slam kojega je osvojio kao igrač, Wimbledon 2001., Ivanišević je zaradio 500.000 funti. To je gotovo pet puta manje nego lani, kad je pobjednicima pripalo 2,35 milijuna funti. Prevedeno, Ivanišević je gotovo dvostruko više zaradio kao Đokovićev trener od premija na Grand Slamovima lani nego za igračku titulu u All England Clubu. Dakle, samo u jednoj od šest godina suradnje.

Usporedbu cifri iz 2001. i 2023. ipak treba uzeti s malom rezervom, početkom stoljeća funta je bila puno jača nego danas. U današnjem bi novcu tih 500.000 funta, s obzirom na inflaciju u Velikoj Britaniji, vrijedilo milijun, ali jasno je kako se Goranu trenerska uloga u svijetu tenisa isplati podosta više nego što je igračka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem