Obavijesti

Sport

Komentari 112

USKOK u Hajduku! Češljaju im sve transfere, gledaju papire...

USKOK u Hajduku! Češljaju im sve transfere, gledaju papire...
4

Ništa novoga. Ne prođe mjesec dana, a da netko ne navrati i zatraži uvid u papire i transfere. Nitko vam se na Poljudu ne uzbuđuje oko toga, kazao nam je djelatnik Hajduka

VIDEO

Djelatnici USKOK-a u zadnjih desetak dana nekoliko su puta navraćali na Poljud, odakle su odnijeli dokumentaciju vezanu za transfere igrača koji su u Hajduk stigli u mandatu sportskog direktora Gorana Vučevića. Ovo je već treći put u zadnjih godinu dana da je poslovanje Hajduka pod istragom USKOK-a, a do sada nijedna istraga nije rezultirala optužnicom.

- Ništa novoga. Ne prođe mjesec dana, a da netko ne navrati i zatraži uvid u papire i transfere. Nitko vam se na Poljudu ne uzbuđuje oko toga - kazao nam je izvor blizak Hajduku kod koga smo provjerili informaciju o USKOK-ovoj istrazi.

Potvrdio nam je dolazak djelatnika USKOK-a no ne i detalje jer je iznošenje detalja dok traje istraga najstrože zabranjeno i kažnjivo. Saznajemo kako je ovo već treći val istrage Hajduka. U prvom je USKOK češljao transfer Ante Vukušića u Pescaru, odnosno zbog čega je isplaćena povećana menadžerska provizija. Tadašnji predsjednik Marin Brbić detaljno je pojasnio cijeli posao, za koji je dobio i suglasnost NO Hajduka.

- Neka ljudi rade svoj posao. Ne znam jesu li ovaj put došli po nečijoj prijavi ili redovnim putem, ali to ne mijenja ništa na stvari. Nije ni prvi, vjerojatno ni zadnji put da češljaju papire i poslovanje Hajduka, a ja sam siguran da je sve bilo po propisima i bez repova - kazao nam je bivši predsjednik Brbić i dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Već sam više puta pojasnio cijelu priču oko transfera Ante Vukušića, koji je bio čist da ne može biti čišći. Tako je bilo i sa svim ostalim transferima i stvarno nemam više bilo što za dodati na tu temu.

U drugom valu istrage Uskok su navodno zanimali transferi Marijana Buljata i Darija Jerteca iz Dinama u Hajduk, kao i transfer Borisa Živkovića, koji je pokrio sponzor Hajduka, tvrtka Dalekovod, a sada ih posebno zanimaju transferi igrača koji su došli u Hajduk u mandatu sportskog direktora Gorana Vučevića.

- Ne znam ništa konkretno o istrazi, osim što sam čuo da ih zanimaju transferi. Što se mene tiče, ja mirno spavam jer u mom mandatu Hajduk nije imao novca za kupnju igrača. Tako da su svi redom dovođeni bez odšteta. Zna se da su u Hajduku ovlasti predsjednika i sportskog direktora bile minimalne, svaki  ugovor s igračem veći od 500.000 kuna ili duži od 1.5 godine morao je odobriti Nadzorni odbor. Mi nismo ni mogli, niti smo sami ikad potpisivali ugovore bez njihovog znanja i suglasnosti - kazao je Vučević i zaključio:

- Koliko je meni poznato, ovo nije prva kontrola Uskoka, bilo ih je i ranije, i koliko znam, nisu pronašli ništa što bi izlazilo iz okvira normalnog i uobičajenog poslovanja, kada su u pitanju transferi igrača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener