Obavijesti

Sport

Komentari 709

Šok u Areni! Čilić ispustio 2-0, Del Potro slavio nakon pet sati

Šok u Areni! Čilić ispustio 2-0, Del Potro slavio nakon pet sati
34

Marin Čilić imao je 2-0 u setovima protiv Juana Martina del Potra, ali je nakon pet sati igre izgubio 7-6, 6-2, 5-7, 4-6, 3-6. Ivo Karlović igra peti meč za Hrvatsku protiv Federica Delbonisa

VIDEO

Ako želite dramu, upalite si TV kad igra Marin Čilić.

Imao je 2-0 u setovima, imao je Del Potra na konopcima, ali nevjerojatan povratak Argentinca koji je nakon drame u pet setova šokirao zagrebačku Arenu u finalu Davis Cupa.

Marin Čilić izgubio je protiv Del Potra 7-6, 6-2, 5-7, 4-6, 3-6 nakon četiri sata i 57 minuta igre. Hrvatsku će morati spašavati Ivo Karlović koji će igrati peti meč.

Počeo je Marin sjajno, pogodio je prvih pet servisa na startu, izborio je tri vezane break lopte pa iskoristio prvu, a Del Potru je u prva tri gema ostavio tek dva poena! 

Bio je to onaj Marin s US Opena koji je gazio sve pred sobom i Argentinac se nije ni snašao na početku meča, a već je bilo 3-0 za Hrvatsku. Marin je forsirao Del Potrov backhand. Argentinac je na backhand u pravilu igrao slajs što je otvaralo Čiliću mogućnost da napada i izvlači se na forehand. Radio je Marin to sjajno i Del Potro u startu nije imao rješenje.

Tennis - Croatia v Argentina - Davis Cup Final

Navijači nosili Čilića

Problemi za Marina počeli su s dva promašaja nakon dobro izrađenih poena.

Del Potro je imao pet break lopti, Marin je sjajno servirao, izvukao se i otišao na 4-1. Miran je bio Čilić u dosta nezgodnoj situaciji, pogotovo kod četvrte break lopte gdje je morao odigrati volej i završiti poen.

Servis ga je dobro služio, ali nije ga mogao izvući na šestu break loptu i Del Potro se vratio u prvom setu na 4-3. Argentinac je u zadnja tri servis gema Marinu ostavio tek dva poena. Oporavio se naš igrač i došao je bez problema do tie-breaka, kao i Delpo na drugoj strani.

Marin je poveo 5-0 u tie-breaku i tu više nije bilo pomoći za Del Potra. Publika je nosila Čilića do pobjede u tie-breaku, a on im je vraća nemogućim poenima. Jedan od njih bio je za 6-2 nakon gotovo bezizlazne situacije. Del Potro je žestoko napao i izašao na mrežu, ali Čilićev majstorski forehand utišao je argentinski dio u Areni.

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

Dobro je otvorio Marin drugi set, odmah je pritisnuo Del Potra u drugom gemu, imao je 15-30 i sjajnu šansu za napad, ali nije pogodio. No nije tu stao. Izborio je break loptu i natjerao je Del Potra na pogrešku. Argentinac mu je poklonio servis duplom greškom i Marin je nakon svog servisa poveo 4-2. Ni tu nije stao.

Odmah je uzeo servis Del Potru i odservirao za 6-2 u drugom setu. Dvorana samo što se nije srušila od navijanja. Ovakva atmosfera rijetko se viđa u svjetskom tenisu.

Del Potrov nevjerojatan povratak

Del Potro je razbudio argentinske navijače u Areni početkom trećeg seta u kojem je odmah napao Marinov servis, ali šesti igrač svijeta sjajnim servisima spašava dvije break lopte.

No ništa Marin nije mogao kod 6-5. Del Potro je pritisnuo, izborio je tri vezane break lopte, naš igrač spasio je dvije, treću nije mogao i Argentinac je odveo meč u četvrti set.

Delpo je prvi napao, ali Marin je izvukao 15-40. Obojica su igrala strašno, fantastičan tenis u fanatičnoj atmosferi u Areni. Argentinac je imao tri vezane break lopte za 2-2 u setovima. Treću je iskoristio za dramu u Areni.

Tennis - Croatia v Argentina - Davis Cup Final

Peti set, opasan za one s tlakom

Marin peti set otvara breakom, ali Del Potro uzvraća istom mjerom. Bila je to lavovska bitka obojice tenisača i nevjerojatni poeni s obje strane.

Čilić je prvi put u meču bacio reket na pod. Imao je šansu izboriti break loptu, ali stao je usred poena, a nije zvao "Oko sokolovo". Kasnije se pokazalo da je Del Potrova loptica bila vani, a Marin je bio ljut najviše na sebe, a onda i na suce što to nisu vidjeli.

Argentinac je kod 4-3 imao dvije break lopte. Praktički, to su bile dvije mini-meč lopte. Marin je potonuo, Del Potro se uzdigao, uzeo je taj break i odservirao za veliku pobjedu.

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

Drama u Areni: Doktore, spašavaj! Ivo protiv Delbonisa za svjetski naslov Više na http://bit.ly/2gMxqD2 Reporteri: Ivan Radnić i Toni Horvat

Posted by 24sata on Sunday, November 27, 2016
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 709
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom