Obavijesti

Sport

Komentari 334

Drama u Münchenu: Bayern je nakon 120 minuta dobio Juve

Drama u Münchenu: Bayern je nakon 120 minuta dobio Juve
10

U fantastičnoj utakmici koju su odigrali Bayern i Juventus na Allianz Areni, bavarski div je nakon 120 minuta igre slavio 4-2 (ukupan rezultat 6-4) i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka

VIDEO

U fantastičnoj utakmici koju su odigrali Bayern i Juventus na Allianz Areni, bavarski div je nakon 120 minuta igre slavio 4-2 (ukupan rezultat 6-4) i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka. Strijelci za Bayern su bili Lewandowski, Müller, Alcantara i Coman dok su za Juventus zabili Pogba i Cuadrado.

Nogometaši Juventusa su u Njemačku doputovali bez trojice ključnih igrača - Claudija Marchisija, Paula Dybale i Giorgija Chiellinija. A to je na kraju presudilo.

Bayern je loše otvorio utakmicu i bio neprepoznatljiv u prvom poluvremenu. Bilo je tu početničkih, amaterskih pogrešaka pogotovo u zadnjoj liniji. Jedna takva došla je u 5. minuti kada je Manuel Neuer nepotrebno istrčao sa svojeg gola, a Paul Pogba zabio za vodstvo 'stare dame'.

Par puta je Manuel Neuer griješio i skoro zapaprio svojoj momčadi. Lošu igru Bayerna Juventus je ponovo kaznio u 28. minuti. Sjajni Alvaro Morata se odhrvao petorici Bayernovih igrača, poslao sjajnu loptu za Juana Cuadrada koji prodaje lažnjak  Philippu Lahmu i zabija pored nemoćnog Neuera. Juve je u tim trenucima vodio 2-0.

Mogao je Juventus doći i do tri, četiri gola prednosti u prvom poluvremenu, ali nije bio dovoljno precizan. Kazna je stigla u nastavku, u 73. minuti, kada je do tada nevidljivi Robert Lewandowski glavom zabio za 2-1.

Čini se kako se talijanski stručnjak Massimiliano Allegri prerano odlučio za povlačenje jer je od tada igrao samo Bayern. A momčadi poput Bayerna dovoljno je i najmanje prostora da iskoristi svoju priliku.

I kada se sve činilo da će Juventus izbaciti Bayern, u 91. minuti ukazao se čudesni Thomas Müller, koji glavom zabija za izjednačenje i svojoj momčadi donosi produžetke. Müller je ovim golom, svojim 35. u Ligi prvaka, prestigao prezimenjaka Gerda Müllera (34).

Kako je izgledala prva utakmica u Torinu, tako je i ova u Münchenu - obje utakmice pune preokreta. Prvi dio produžetaka nije donio ništa značajno, ali je nagovijestio drugi dio. U 108. minuti je, nakon sjajne akcije i duplog pasa s Müllerom, Thiago Alcantara pogodio za vodstvo 3-2, a već u sljedećem napadu Kingsley Coman je zabio za konačnih 4-2 i veliko slavlje Bayerna.

Spomenimo i kako je Mario Mandžukić u igru ušao u 72. minuti zamijenivši Alvara Moratu. Također, valja spomenuti kako je Gainluigi Buffon postao apsolutni rekorder Juventusa po broju nastupa u Ligi prvaka. Bio je ovo njegov 90., čime je za jednu utakmicu prestigao legendarnog Alessandra del Piera.

UŽIVO: Bayern - Juventus 4-2 (0-2)

Lewandowski 73', Müller 91', Alcantara 108', Coman 110' /Pogba 5', Cuadrado 28'


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

KRAJ Bayern je došao do velike pobjede u fantastičnoj utakmici golovima Lewandowskog, Müllera, Alcantare i Comana i zasluženo ide u četvrtfinale Lige prvaka. Juventus jednostavno nije mogao izdržati silovite napade Bayerna. U drugoj utakmici, Barcelona je pobijedila Arsenal 3-1 golovima MSN-a i plasirala se u četvrtfinale.

120' Juventus pokušava, imao je već tri sjajne prilike u kratkom vremenu, ali lopta neće u gol. Sve je gotovo, Bayern je prošao u četvrtfinale.

116' Kakva prilika za Juventus! Pogba je nabacio loptu na pet metara, a Mario Mandžukić pogađa Neuera iz stopostotne prilike! Kakva prilika za hrvatskog napadača...

110' GOOL! Sve je gotovo, Kingsley Coman odmah u sljedećoj akciji zabija za vodstvo Bayerna 4-2!

108' GOOL! Izgleda da je sve gotovo! Nakon sjajne akcije Bayerna Thiago Alcantara zabija za vodstvo Bayerna.

106' Počelo je zadnjih 15 minuta.

Kraj prvog dijela produžetaka.

101' Thiago Alcantara ulazi u igru, travnjak napušta Franck Ribery.

100' Nema prilika ni s jedne ni s druge strane. Bayern je malo bolji u ovim trenucima, pokušava, ali bez prave prilike. Juve se odlično brani. 

93' Sjajna prilika za Juve! Sturaro je poslao oštru loptu po podu, koja je došla do Mandžukića u petercu Bayerna. Mandžo je sjajno poslužio Lichsteinera koji cilja donji desni kut, ali Neuer mu hvata loptu.

91' Krenuli su produžeci.

Kraj utakmice, čekamo znak za početak produžetaka.

90+1' GOOL! Thomas Müller zabija za izjednačenje Bayerna i produžetke!

89' Taktička zamjena. Juan Cuadrado napušta igru, a umjesto njega ulazi Roberto Pereyra.

87' Prečka Lewandowskog! Ali je Poljak bio u zaleđu pa da je i zabio gol ne bi vrijedio. Ostaje 2-1, još malo do kraja...

77' Opasno je živio Juventus u ovim trenucima. Lahm je nabacio jednu loptu u šesnaesterac 'stare dame', ali su igrači Juventusa dobro reagirali. Zatim je Costa probao svoj udarac, lopta je završila u bloku i nekoliko sekundi lutala po šesnaestercu Juvea. Igrači iz Torina su uspjeli očistiti opasnost.

73' GOOL! Lewandowski je dočekao sjajan centaršut Douglasa Coste i glavom smanjio vodstvo Juventusa. Još ništa nije gotovo!

72' Najbolji igrač Juventusa večeras Alvaro Morata izlazi iz igre, a mijenja ga naš Mario Mandžukić!

70' Bayern nema ideje kako probiti Juventusovu obranu. Thomas Müller je probao udarac s 25 metara, ali je lopta otišla visoko iznad gola.

68' Allegri mijenja Khediru za Sturara. Khedira je odigrao dobru utakmicu danas.

63' Stvari u Barceloni su riješene. Luis Suarez dovodi 'blaugranu' u prednost 2-1 svojim šestim golom u Ligi prvaka.

63' Bayern pokušava iz sredine i sa strane, ali svi prolazi su zatvoreni. Udarci uglavnom završavaju u bloku ili pored gola. Juventus se sjajno brani.

60' Guardiola radi drugu zamjenu. Iz igre je izašao Alonso, a zamijenio ga je Kignsley Coman.

57' Kakva prilika za Juventus! Alvaro Morata je večeras nezaustavljiv. Ponovo je napravio jedan prodor u šesnaesterac Bayerna, pokušao je plasirati udarac u gornji lijevi kut Neuerova gola, ali je Nijemac obranio loptu u korner.

56' Odmah u sljedećem napadu Alvaro Morata je sam krenuo u prodor i uspio pucati pored dvojice Bayernovaca, ali udarac je bio preslab i Neuer je obranio.

55' Bayern je malo stisnuo. Nakon pokušaja Coste, Bavarci su probali ubačajem, ali lopta je došla do Buffona.

53' Žuti karton za Bonuccija. Osim njega, žute kartone u Juventusu imaju Lichsteiner, Khedira i Cuadrado. Kod Bayerna žute imaju Lewandowski, Vidal i Kimmich.

51' GOOL! Elneny poravnava rezultat. Barcelona-Arsenal 1-1.

47' Pojavile su se prve iskre na terenu. Igrači obje momčadi su se počeli naguravati nakon neporeznog starta Vidala nad Cuadradom. Nakon svega žute kartone su dobili Vidal i Lichsteiner.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Bayern je napravio prvu zamjenu. U igru je ušao Juan Bernat, a izašao je Mehdi Benatia.

Paul Pogba je u prvom poluvremenu imao pet točnih dodavanja od kojih su dva bila šanse za gol.

45' Kraj prvog poluvremena. Juventus je odradio sjajan posao u prvom poluvremenu i u nastavku mora samo sačuvati prednost. Neprepoznatljivi Bayern u prvom dijelu.

44' Sjajna prilika za Juventus! Pogba je poveo jedan kontra napad i s lijeve strane poslao oštru loptu na pet metara. Lopta je prošla sve i došla na drugu stativu do Cuadrada koji promašuje. Mogao je Juventus završiti utakmicu već u prvom poluvremenu.

42' Konačno je Bayern odigrao dobru akciju. Costa je dao sjajnu loptu za Müllera, kojem Buffon brani udarac!

  • Buffonu je ovo 90. utakmica za Juventus u Ligi prvaka. Time je postao apsolutni rekorder nadmašivši Alessandra del Piera za jednu utakmicu. Također, Paul Pogba je golom u 5. minuti zabio najbrži gol Juventusa u Ligi prvaka ove sezone.

37' Bayern i dalje drži loptu, ali je u potpunosti nemoćan! Svi prostori prema Buffonovu golu su zatvoreni. Juventus se sjajno brani sa svim igračima iza lopte.

Gol Juana Cuadrada za vodstvo Juventusa 2-0

U teškoj poziciji je Bayern. Nema pravi odgovor na sjajnu timsku igru Juventusa. Trenutno su im potrebna dva gola samo za produžetke. Može li momčad Massimilijana Allegrija izdržati do kraja i izbaciti jednog od glavnih favorita za naslov?

28' GOOOL! Sjajni Alvaro Morata se odhrvao petorici Bayernovih igrača, poslao sjajnu loptu za Juana Cuadrada koji prodaje lažnjak Lahmu i zabija pored nemoćnog Neuera. Juve vodi 2-0!

27' Prijetnja Bayerna! Douglas Costa je nabacio jednu dugu loptu na drugu stativu gdje je čekao Franck Ribery. No Francuz je bio bezopasan i praktički dodao loptu glavom Buffonu.

23' Manuel Neuer ponovo griješi! Poslao je jednu lošu loptu u sredinu, koja je došla do Hernanesa. Hernanes odmah dodaje za Moratu, ali na sreću i Neuera i Guardiole i cijelog Bayerna, Morata je bio u zaleđu premda je zabio. Ostaje 1-0 za Juventus!

20' Na polovici smo prvog poluvremena. Juventus se nakon gola u potpunosti posvetio obrambenim zadacima. No Bayern i dalje nema ideje kako probiti Juventusov bedem.

18' GOOOL! Barcelona je povela protiv Arsenala preko Neymara. Trenutno je ukupan rezultat 3-0 za Španjolce.

14' Ponovo je Bayernova obrana pogriješila i da je Alvaro Morata bio precizniji Bavarci bi bili u problemima. Bayern u ovim trenucima nema odgovor na Juventusov visok pressing.

Gol Pogbe za vodstvo Juventusa

10' Bayern je, očekivano, preuzeo posjed lopte i drži kontrolu nad igrom no ništa konkretno nije napravio. Za Bavarce ostaje najbolja prilika iz druge minute kad je bivši Juventusovac Vidal mogao dovesti Bayern u prednost.

5' GOOL! Paul Pogba je iskoristio pogrešku Bayernove obrane i poentirao za 1-0 i vodstvo Juventusa. Manuel Neuer je bespotrebno istrčao sa svojeg gola.

2' Vidal se ubacio iz drugog plana, Lahm mu je pokušao podvaliti jednu loptu i da je Čileanac primio loptu kako treba na kojih 13 metara, Bayern bi bi već bio u prednosti. Ostaje 0-0.

1' Utakmica je počela.

Još koji trenutak

Nogometaši obje momčadi su izašli na travnjak u Münchenu. Još koji trenutak i utakmica će početi.

 

  • Bayern je dobio zadnjih devet utakmica na Allianz Areni u Ligi prvaka. Pritom je zabio 36, a primio samo četiri gola.

Barcelona-Arsenal

 

U drugoj večerašnjoj utakmici sastaju se Barcelona i Arsenal na Camp Nou. Barcelona ima prednost iz Londona 2-0.

  • Još deset minuta do početka utakmice između Bayerna i Juventusa.

Postave

Bayern (4-1-4-1): Neuer - Lahm, Kimmich, Benatia, Alaba - Alonso - Costa, Müller, Vidal, Ribery - Lewandowski

Klupa: Alcantara, Bernat, Coman, Rafinha, Götze, Rode, Ulreich

Juventus (4-4-1-1): Buffon - Lichsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra - Cuadrado, Khedira, Pogba, Alex Sandro - Hernanes - Morata

Klupa: Asamoah, Mario Mandžukić, Neto, Pereyra, Rugani, Sturaro, Zaza

Najava

Nakon prve utakmice i remija na stadionu Juventus 2-2, Bayern i Juventus večeras od 20.45 igraju uzvratni susret na Allianz Areni. Ulog je velik - prolaz u četvrtfinale Lige prvaka s kojim dolaze i određene beneficije.

I dok je Bayern više-manje potpun (nedostaju Badstuber, Martinez i Boateng), Juventus je u ozbiljnim problemima. Nedostaju čak četvorica standardnih prvotimaca - Mario Mandžukić (utakmicu počinje s klupe zbog lakše ozljede), Claudio Marchisio (ozlijeđen mjesec dana), Giorgio Chiellini (trenirao odvojeno od momčadi, još uvijek osjeća bol) i najbolji strijelac Juventusa ove sezone Paulo Dybala (ozljeda mišića, neće igrati najmanje dva tjedna).

Bit će ovo težak ispit momčadi Massimilijana Allegrija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 334

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović