Obavijesti

Sport

Komentari 422

UŽIVO: Hajduk - Dinamo 0-2, Splićani se prekasno probudili

UŽIVO: Hajduk - Dinamo 0-2, Splićani se prekasno probudili
19

Dinamo je slavio 2-0 na Poljudu u prvoj utakmici polufinala Kupa. Soudani i Ćorić zabili su u prvom dijelu u kojem je Dinamo dominirao protiv Hajduka

VIDEO

UŽIVO: Hajduk - Dinamo 0-2

(Soudani 23, Ćorić 29)


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

90'+3' Kraj utakmice! Dinamo je slavio 2-0 na Poljudu.

90' Tri minute sudačke nadoknade.

90' Milić žestoko na Fernandesa. Žuti karton. 

85' Hajduk pokušava napraviti nešto u posljednjim minutama. Nema više što izgubiti. 

80' Posljednjih 10 minuta utakmice. Poljud mirno čeka kraj utakmice. Navijači kao da su se pomirili s ovom sudbinom. Hajduk jednostavno ne može parirati za klasu boljem Dinamu. Splićani su popravili dojam u drugom dijelu, ali ostaje gorak okus iz prvih 45 minuta u kojima hajdukovci gotovo da nisu prelazili centar.

77' Vlašić ruši Schildenfelda s leđa, žuti karton za Hajdukovog igrača.

74' Posljednja Mamićeva zamjena. Fernandes umjesto Soudanija.

73' Hajduk popravlja statistiku. Novi udarac Roguljića. Ježina opet na mjestu.

71' Maloku je ušao umjesto Tudora. Hajduk ide po gol. 

70' Roguljić puca, ali to je laka zadaća za Ježinu. Hajduk bolje izgleda u drugom dijelu, ali Dinamo kao da je malo maknuo nogu s gasa. "Modri" čekaju Hajduk na kontre.

67' Evo i službene objave, na Poljudu je 12.973 navijača.

66' Henriquez umjesto Roga. Mamić ne zatvara utakmicu. Čini se da ide po treći gol.

64' Brekalo je ušao umjesto Pjace.

63' Hajduk se otvorio, Dinamo je imao sjajnu šansu iz kontre, ali Soudanijeva lopta nije uspjela proći. 

61' Rog je dobio žuti karton zbog prekršaja.

61' Pjaca je bio u duelu sa Šimićem, Dinamov napadač nezgodno je pao na ruku i traži pomoć liječnika. 

60' Dobra akcija Hajduka, Tudor ju je završio lošim udarcem.

57' Vjetar je malo pomogao i dim se brzo razišao. Batinić je označio nastavak susreta.

56' Prekid utakmice. Torcida je ubacila bengalke na teren. 

55' Dinamo ima obećavajuću situaciju na 20-ak metara. Slobodan udarac izvest će Ante Ćorić. Dobro na drugu stativu. Schildenfeld puca malo kraj stative.

54' Šimić udara Soudanija i dobiva zasluženi žuti karton.

53' Sušić ubacije iz slobodnjaka s desne strane, Dinamova obrana čisti.

50' Loše su to izveli hajdukovci. Velez je na kraju morao spašavati i raditi faul. Žuti karton za njega. Nije imao izbora Hajdukov napadač.

49' Hajduk odlučniji na startu drugog dijela. Slobodnjak za "bile" na lijevoj strani.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Burić je od prve minute napravio zamjenu. Na terenu je Velez umjesto Mujana.

45'+1' Kraj prvog dijela. Hajdukovci uz žestoke zvižduke odlaze s terena. Dinamo nakon 45 minuta vodi 2-0, a to je još dobro za Hajduk. Jer da nije bilo Lovre Kalinića, hajdukovci su mogli na odmor s tri. četiri gola u mreži. Soudani i Ćorić zabili su za Dinamo, Hajduk je u prvih 45 minuta imao tek jedan jedini udarac prema gostujućem golu, dok je Dinamo sedam puta pucao prema golu Kalinića. 

43' Prva ozbiljna situacija pred Dinamovim golom. Tudor puca glavom, Ježina lako hvata. Prvi udarac Hajduka na utakmici, Dinamo ih ima već sedam.

39' Kalinić brani! Novi Dinamov nalet. Pjaca lomi kičmu braničima Hajduka, sjajan udarac u prvi kut i još bolja obrana Kalinića, koji je zasad Hajdukov junak, iako je primio dva gola.

35' Dominacija Dinama na Poljudu. Nitko nije očekivao da će "modri" biti ovako dominantni. Hajduk je bez pokušaja prema golu. Dinamo je mogao voditi i s više od dva gola razlike da nije Lovre Kalinića.

32' Sjajna reakcija Kalinića koji je u posljednji trenutak izašao s gola. Moglo je biti 0-3.

29' GOOOOOL! Ćorić je zabio za 2-0. Nova sjajna akcija Dinama. Ćorić je dao desno do Soudanija, Alžirac je povratnom loptom pronašao mladog veznjaka koji iz prve lijepo zabija za 2-0. Raspad sistema u Hajduku...

26' Dinamo vodi na Poljudu. Dominacija zagrebačke momčadi. Hajduk nemoćan. Soudanija su domaći pustili da slobodno tehnicira na 16 metara, a Alžirac je to objeručke prihvatio i sjajno pogodio za vodstvo.

25' Mala neopreznost kod Dinama, ali Mujan to nije kaznio.

23' GOOOOOL! Soudani! Dinamo od 23. minute vodi na Poljudu. Zasluženo. Pjaca je opet počeo akciju, dao je loptu Soudaniju, Alžirac je imao vremena podići loptu i sjajno pogoditi u donji kut golmana Hajduka.

21' Konačno nešto od Hajduka. Roguljić je ubacio, ali Ježina to lako uzima.

19' Hajduk ne može prijeći centar...

18' Soudani se baca po terenu. Batinić nije nasjeo na to. Sjajan start Šimića, dvaput. Malo je zaiskrilo između Soudanija i Hajdukovog braniča, osječki sudac ih je smirio.

16' Pjaca! Najopasniji na terenu. Sjajno prima na prsa i puca preko gola. No lopta je nekoga dirala pa je Dinamo izveo novi korner. Zasad "modri" nisu uspjeli složiti opasniju akciju nakon udarca iz kuta. No Hajduk teško izlazi sa svoje polovice. 

15' Hajduk pritisnut na svoju polovicu. Dinamo dominira.

10' Dinamo puno bolji u otvaranju utakmice. Sjajna šansa Roga kojem je Kalinić obranio udarac iz blizine, a potom i Soudanijev bijeg. Hajduk zasad nije ni pokušao zaprijetiti Dinamovom golmanu.

8' Nova šansa za Dinamo. Soudani je projurio po desnoj strani, ali otišao je previše ukoso. Dinamov drugi korner. Hajduk se obranio. "Modri" zasad bolja momčad.

6' Zicer za DInamo! Fenomenalan potez Marka Pjace koji se na lijevoj strani riješio jednog Hajdukovog igrača, i dao idealnu loptu za Marka Roga, no Dinamov igrač nije zabio jedan na jedan. Bravo i za Lovru Kalinića koji je obranio zicer.

5' Hajdukova dva prekršaja u 20 sekundi. Odmah žestoka reakcija s tribina.

3' Miran početak derbija. Zasad traje borba na sredini terena. Torcida žestoko navija od prve minute. Na Poljudu je i manja skupina Bad Blue Boysa.

1' Počela je utakmica na Poljudu! Hajduk protiv Dinama u polufinalu Kupa. 

17:25 Poljud je pet minuta prije početka utakmice poluprazan. Počela je i kiša u Splitu. Prema nekim procjenama, na tribinama je od 10 do 12 tisuća ljudi.

17:22 Oba trenera odlučila su se na formaciju bez klasičnog napadača. Kod Hajduka bi lažnu devetku mogli glumiti Sušić ili Vlašić, a kod Dinama bi to trebao biti Marko Rog.

17:15 Poljud se dosta sporo puni. Ipak nije onakva navala kakva se očekivala. Igrači su trenutno na zagrijavanju na travnjaku.

17:05 Hajduk je pobijedio Zagreb u prošloj utakmici u prvenstvu. To je splitskoj momčadi bila prva pobjeda nakon četiri utakmice u kojima su dvaput izgubili i dvaput remizirali. Dinamo je na 12 pobjeda u nizu u prvenstvu.

16:45 Najveći hrvatski derbi najavila je i Fifa.

HAJDUK: Kalinić - Juranović, Nižić, Šimić, Milić - Jefferson - Mujan, Vlašić, Roguljić, Tudor - Sušić

DINAMO: Ježina - Matel, Sigali, Schildenfeld, Musa - Machado, Antolić - Soudani, Rog, Ćorić - Pjaca

16:35 Zdravko Mamić neće biti na utakmici. Iako se pojavila ideja da bi Zdravko mogao sjediti na klupi uz brata, to je otpalo i kako doznajemo, Zdravko nije ni stigao na Poljud. Savjetnik kluba već je na putu za Zagreb.

Slavko Midžor/PIXSELL

16:32 Derbi neće suditi Marin Brbić, kao što je to najavio Zoran Mamić, već osječki sudac Damir Batinić. Sudio je i prije više od šest godina, također na Poljudu, a Hajduk je slavio 2-1. Zbog njega je Dinamo tražio strane suce, a Hajduk je 2009. godine stao uz domaće. Danas je sve naopako. Batinić je na Hajdukovoj listi nepoželjnih, a u Dinamu nemaju ništa protiv da on sudi. 

Pixsell

16:30 Sat vremena do početka derbija. U Splitu je zasad mirno, nema gužvi na blagajnama. Na Poljudu se očekuje više od 15.000 navijača. Podsjećamo, Torcida je dan uoči utakmice objavila skandaloznu poruku prepunu mržnje, a nakon pritiska medija i straha od policije, poruka je prepravljena.

Tomislav Gabelić/24sata
1
| Foto: Tomislav Gabelić/24sata

16:20 Hajduk je posljednji put dobio Dinamo u rujnu 2013. godine. Na Poljudu je prije točno dvije i pol godine bilo 2-0, a oba je gola dao Mario Pašalić. Hajduk nakon toga u 12 utakmica u nizu ne zna za pobjedu protiv najvećeg rivala,

16:05 Hoće li Zdravko Mamić sjediti uz brata Zorana na klupi? Zdravko je stigao u Split, a iza 13 sati napustio je hotel. Kako zbog nereda u kojima je sudjelovao prije dvije godine ne smije u ložu na Poljudu, u Dinamu su se dosjetili da bi kao savjetnik mogao biti na klupi. Čeka se dozvola koju je Dinamo zatražio od povjerenstva. Prema nekim informacijama, Zdravko je već sjeo u auto i krenuo za Zagreb...

Ivo Cagalj/PIXSELL

16:00 Hajduk na Poljudu dočekuje Dinamo od 17.30 u prvoj utakmici polufinala Kupa. Tijek utakmice, reakcije aktera nakon nje i sve što ide uz najveći hrvatski derbi pratite na našem portalu u tektualnom prijenosu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 422
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba