Obavijesti

Sport

Komentari 199

Čudo je stiglo dva kola ranije: Leicester City prvak Engleske

Čudo je stiglo dva kola ranije: Leicester City prvak Engleske
25

Chelsea i Tottenham odigrali su 2-2 i time je Leicester City postao novi engleski prvak. Prvi put u 132-godišnjoj povijesti! Ranieri nije ni gledao utakmicu

VIDEO

Chelsea i Tottenham odigrali su 2-2 i okrunili novog engleskog prvaka! 

Chelsea je gubio na Stamford Bridgeu 2-0 nakon prvih 45 minuta, ali Cahill i Hazard zabili su u natavku za slavlje Chelseajevih i Leicesterovih navijača u utakmici koja je u nekoliko navrata nalikovala na pravu barsku tučnjavu.

Tučnjava nakon utakmice

Leicester City dva kola prije kraja senzacionalno je osvojio naslov nakon što Spursi nisu uspjeli slaviti na Stamford Bridgeu 26. godinu u nizu.

Mark Clattenburg podijelio je 12 žutih kartona, a igrači su se potukli nakon utakmice. 

Chelsea v Tottenham Hotspur - Barclays Premier League

Lineker u gaćama

Eden Hazard, čovjek koji je rekao da ne bi imao ništa protiv da Leicester osvoji naslov, zapaprio je Spursima sedam minuta prije kraja.

Njegovim golom Chelsea je izjednačio na 2-2 i donio Leicesteru naslov. 

Spursi su vodili 2-0 na poluvremenu i bili su nadomak prve pobjede na Stamford Bridgeu nakon 26 godina, pobjede koje im je te 1990. godine donio Gary Lineker. 

Legendarni engleski golgeter koji je ponikao u Leicesteru na startu sljedeće sezone vodit će emisiju "Match of the day" u gaćama.

To je najavio ako njegov Leicester osvoji naslov. 

Ranieri u avionu, Vardy i ekipa imali tulum

Leicesterovi igrači, za razliku od svog trenera koji je najavio kako će valjda zadnji u Engleskoj doznati rezultat utakmice Chelseaja i Tottenhama jer ide u posjet majci u Italiju, okupili su se u kući Jamieja Vardyja kako bi zajednički gledali utakmicu.

Hazardov prvi gol na Stamford Bridgeu nakon 365 dana

Nije to izgledalo dobro nakon 45 minuta, ali Chelsea se probudio u nastavku i otvorila se nada za Leicesterove igrače i navijače. Veliko slavlje počelo je nakon Hazardovog gola, prvog koji je omaleni Belgijac zabio kod kuće nakon 365 dana posta.

Chelsea je izdržao, nadamo se da su izdržali i temelji Vardyjeve kuće.

San je postao java, u inat svim bogatašima i klubovima podmazanim petrodolarima, momčad koja se lani borila za ostanak osvojila je povijesni naslov pred velikanima iz Manchestera, Arsenalom, Liverpoolom, Tottenhamom...

Leicesterova bajka u brojkama

Leicester je ove sezone izgubio samo tri utakmice!

Uoči početka sezone omjer da će osvojiti naslov bio je 5000/1

Otkako se igra Premiership u ovom formatu (1992./1993.), samo je Blackburn uspio osvojiti naslov osim Uniteda, Arsenala, Chelseaja i Cityja

Leicesterov najbolji uspjeh prije ovoga bio je drugo mjesto u sezoni 1928./1929.

Claudio Ranieri napravio je samo 27 izmjena tijekom cijele sezone

"Lisice" su imale tek 42,3 posto posjeda lopte u prosjeku tijekom sezone, to je najmanji prosjek koji je imala momčad koja je osvojila Premiership od 2006./2007.

Od početka travnja Leicester je imao sedam bodova prednosti na vrhu Premiershipa, lani su u to vrijeme bili na dnu, sedam bodova udaljeni od mjesta koje je značilo ostanak u ligi

UŽIVO: Chelsea - Tottenham 2-2 (Cahill 58', Hazard 83' / Kane 35', Son 44')


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

90'+6' KRAJ UTAKMICE! 2-2. Leicester je novi prvak!

90' Još šest minuta sudačke nadoknade...

82' GOOOOOOOOL! Hazard! Majstorija... Fenomenalan udarac belgijskog igrača za 2-2! Leicester je osam minuta do naslova prvaka...

82' Osam minuta nade za Chelsea.

74' Nešto više od 15 minuta nade za Chelsea (i Leicester). Chelsea je bolji, pritišće, ali Spursi se zasad brane.

61' Velika šansa za Chelsea! Costa je sjajno povukao i dao za Williana, ali ovaj slabo puca.

58' GOOOOOOOL! Cahill je zabio za 1-2! Vraća se Chelsea u utakmicu... Domaći su imali korner, Cahill je iskoristio lošu reakciju gostujuće obrane i zabio je lijevom nogom za smanjenje vodstva.

57' Tottenham opet prijeti. Rose je pucao. Spursi puno bolji.

50' Kane ponovno prijeti, ostaje 2-0 za Spurse.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' KRAJ PRVOG DIJELA! Kane i Son zabili su za 2-0 vodstvo Tottenhama. Chelsea gubi i živce. Willian i Diego Costa vode na kladionicama kao prvi koji bi mogli dobiti crvene. Leicesterovi igrači prate utakmicu kod Vardyja.

45' Napeto je na terenu. Willian se gotovo potukao s Roseom. Ono šokantno u toj priči je da je Costa stigao tek nakon šest sekundi. Dembele je malo išao prstok u oko Costi kad je ovaj stigao u gužvu. Clattenburg to nije vidio. Rose i Willian dobili su svaki po žuti karton.

44' GOOOOOOOL! Tottenham vodi 2-0! Son je zabio. Šok i nevjerica na Stamford Bridgeu. Ali u kući Jamieja Vardyja gdje Leicesterovi igrači prate utakmicu.

39' Kakva šansa za Tottenham! Lamela na povratnoj, ali dobar blok Ivanovića. Son je u nastavku akcije pokušao zabiti, ali nije uspio. Ostaje 1-0 za Spurse.

35' GOOOOOOOOL! Tottenham vodi! Harry Kane je zaobišao golmana i zabio za 1-0! Sjajna lopta Lamele, Kane je bio na rubu zaleđa, sjajno je primio loptu i zabio za vodstvo.

30' Costa je pucao, ali Lloris je to odbio preko gola.

27' Son uzvraća s druge strane! Kraj gola...

26' Velika šansa za Chelsea! Napad je krenuo preko lijeve strane, lopta dolazi do Fabregasa koji iz prve puca malo kraj stative. Najbolja šansa na utakmici.

20' Prvih 20 minuta. Spursi imaju više loptu, ali zasad nema prave šanse.

10' Prvi pokušaj na utakmici. Rose je opalio lijevom nogom, otišlo je to preko gola.

5' Nervoznih pet minuta utakmice. Velika borba na sredini terena i zasad bez šanse. Leicester je 85 minuta udaljen od naslova prvaka.

1' Leicesterovi igrači stigli su kod Vardyja i zajedno prate utakmicu. Kad se to pročulo, navijači su se spontano počeli okupljati pred kućom napadača Leicestera, a neki su doveli i pse s navijačkim šalovima.

BRITAIN SOCCER-/ BRITAIN SOCCER-/ BRITAIN SOCCER-/
10
| Foto: Eddie Keogh

1' Počela je utakmica! Chelsea protiv Tottenhama. Sve osim pobjede Spursa znači da će Liecester senzacionalno osvojiti naslov, prvi u 132-godišnjoj povijesti kluba.

POSTAVE:

RIVALSTVO: Malo je reći da Chelseajevi navijači ne vole Tottenham. Rivalstvo ova dva londonska kluba počelo je šesdesetih godina prošlog stoljeća, a povezano je s politikom klubova. Chelsea je bio klub koji je razvijao igrače iz svog pogona, dok je Tottenham kupovao sve što je mogao. Navijači Chelseaja nikad neće zaboraviti finale FA Cupa i poraz od Spursa 1967. godine na Wembleyu u utakmici u kojoj su im zabili njihovi nekadašnji juniori Terrya Venables i Jimmy Greaves.

BEZ POBJEDE 26 GODINA: Tottenham je posljednji put slavio na gostovanju kod Chelseaja prije više od 26 godina. Spursi su u veljači 1990. godine pobijedili 2-1, a za pobjedu je zabio Gary Lineker, dijete Leicestera, jedan od najvećih engleskih napadača svih vremena, koji je ponikao u Leicesteru, a kasnije igrao u Evertonu, Barceloni, Tottenhamu... Lineker je i počasni predsjednik "lisica", a najavio je kako će emisiju Match of the day voditi u gaćama ako njegov klub osvoji naslov.

CHELSEAJEVI NAVIJAČI ZA LEICESTER Chelsea umjesto obrane naslova, proživljava najgorih 12 mjeseci u
zadnjih 20 godina. No ipak imaju šansu odlučiti prvaka prije zadnjeg kola. 

- Sve bih dao da dobijemo Spurse. Mi ih baš mrzimo - rekao je jedan navijač Chelseaja uoči utakmice protiv Tottenhama.

- Bude li se pitanje naslova riješavalo u posljednjem kolu, na utakmici Chelseaja i Leicestera, budite uvjereni, 40.000 navijača na stadionu bit će za Leicester City - rekao je Dave Johnstone, urednik Chelseajevog fanzina.

20:00 Chelsea od 21 sat na Stamford Bridgeu dočekuje Tottenham. Sve osim pobjede Tottenhama znači da je Leicester prvak Engleske. Senzacionalno i prvi put u 132-godišnjoj povijesti kluba. Pratite na 24sata tijek utakmice koja dva kola prije kraja može okruniti Ranierijeve "lisice".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe