Obavijesti

Sport

Komentari 726

Fernandes presudio Salzburgu: Dinamo ponovo u Ligi prvaka!

Fernandes presudio Salzburgu: Dinamo ponovo u Ligi prvaka!
9

MODRI U LIGI PRVAKA Prvo je Fernandes zabio za produžetke u 87. minuti, a zatim i asistirao Soudaniju u 96. minuti. Dinamo je pobijedio Salzburg i drugu godinu zaredom izborio grupnu fazu Lige prvaka

VIDEO

Nogometaši Dinama pobijedili su Salzburg u Austriji 2-1 nakon produžetaka i drugu godinu zaredom izborili Ligu prvaka! Junak utakmice bio je Junior Fernandes koji je prvo zabio, a zatim asistirao Soudaniju za pobjedu.

Početni sastavi:

Salzburg (4-2-3-1): Walke - Schwegler, Ćaleta-Car, Hinteregger, Ulmer - Bernardo, Laimer - Vanderson, Berisha, Lazaro - Soriano.
Dinamo (4-2-3-1): Eduardo - Stojanović, Sigali, Benković, Pivarić - Antolić, Jonas - Soudani, Rog, Fernandes - Henriquez.

AUT, UEFA CL, FC Red Bull Salzburg vs Dinamo Zagreb

Loše je Dinamo krenuo. Preuzeo je posjed lopte od samog početka utakmice, ali ništa konkretno nije napravio. Salzburg je krenuo furiozno, prijetili su Wanderson, Berisha i Lazaro, a već nakon 15 minuta imali su osam pokušaja prema golu Dinama.

Pritisak i bolja igra su se isplatili u 22. minuti kada je Lazaro sjajnim solo prodorom prešao Stojanovića kao da ga nema i zabio golčinu za vodstvo Salzburga 1-0. Dinamo se morao sabrati jer nakon 24 minute još nije zaprijetio Walkeu na golu Salzburga.

Prvi udarac Dinama na utakmici uputio je Antolić u 24. minuti nakon očišćene lopte poslije kornera. Pucao je Dinamov zadnji vezni izravno u golmana austrijskog prvaka. Dinamo je nastavio s blijedom partijom u prvom poluvremenu i na odmor je otišao bez Lige prvaka.

Ćorić probudio 'modre'

U nastavku je krenuo nešto bolje i stisnuo. No, nikako nije mogao probiti obranu Salzburga. U 62. minuti igru napušta nevidljivi Henriquez, a mijenja ga Ante Ćorić. Ulaskom Ćorića, Dinamo je proigrao i vidjela se želja za tim tako važnim golom.

Onda Cico radi maestralan potez. U 83. minuti iz igre vadi Antolića, a uvodi Schindelfelda kojeg gura u napad. Odmah je Schifo pokazao Cicinu namjeru. Spustio je jednu loptu Soudaniju, ali Alžirac promašuje cijeli gol. Par napada kasnije opet Schifo radi istu stvar. Spušta loptu glavom Fernandesu, a Čileanac sjajno pogađa za 1-1 i produžetke.

AUT, UEFA CL, FC Red Bull Salzburg vs Dinamo Zagreb

Obje momčadi su u produžetke ušle po pobjedu, ali psihološka prednost je bila na strani Dinama. I to se pokazalo ključnim. Nakon jedne akcije, Fernandes je prekrasno proigrao Soudanija. Poslao je loptu u for, Soudani je istrčao sam pred golmana i - promašio! Walke je obranio, ali Dinamov krilni napadač je iz popravnog udarca zabio za nedostižnih 2-1.

Dinamo je tako drugu godinu zaredom izborio nastup u Ligi prvaka i pokazao da je uvjerljivo najjača momčad na ovim prostorima. 'Modri' će četvrti put u posljednjih šest sezona igrati u nekoj od skupina Lige prvaka (2011/12., 2012/13., 2015/16., 2016/17.).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 726
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener