Obavijesti

Sport

Komentari 193

Dinamo je bio bolji od Dinama: Gruzijcima presudio Marko Rog

Dinamo je bio bolji od Dinama: Gruzijcima presudio Marko Rog
1

Nogometaši Dinama pobijedili su imenjake iz Tbilisija 1-0 golom Marka Roga u 8. minuti. Dinamo je tako prošao ukupnim rezultatom 3-0 i čeka ždrijeb u petak kada će saznati protvnika u 4. pretkolu LP-a

VIDEO

Dinamo iz Zagreba pobijedio je u Gruziji imenjake iz Tbilisija 1-0 i ukupnim rezultatom 3-0 prošao u daljnu fazu natjecanja. Zagrebačka momčad ovom je pobjedom osigurala nastup u Europskoj ligi, ali malo je vjerojatno da će to zadovoljiti apetite čelnika Dinama, koji će protivnika u 4. pretkolu LP-a saznati u petak ždrijebom u Nyonu.

I prije početka susreta, Cico Kranjčar je naišao na problem. Na zagrijavanju se ozlijedio Josip Pivarić pa ga je od prve minute u igri zamijenio mladi Borna Sosa (18). Težina ozljede nije strašna. Pivarić je osjetio zatezanje na zagrijavanju pa je u dogovoru s trenerom odlučio preskočiti ogled s Tbilisijem i ubrzo bi opet trebao na travnjak.

Rani gol Roga za sigurnost 'modrih'

Dinamo je od samog početka utakmice krenuo onako kako se i pomalo nagađalo - prepustio je igru domaćinu iz Tbilisija i posvetio se obrani. Namjera Cice Kranjčara je bila jasna - sačuvati prednost iz prvog ogleda. Srećom, Marko Rog je uspio zabiti vrlo rano, u 8. minuti utakmice, pa je i time dodatno pogodovao Cicinoj taktici.

Mladi Dinamov veznjak izveo je slobodnjak, lopta se s(p)retno odbila od živog zida i prevarila golmana Tbilisija Scribea. 

Gol možete pogledati ovdje.

Nije bilo puno ljepote u Dinamovoj igri u prvom poluvremenu. Oskudijevalo je i prilikama, ali 'modri' su postigli ono po što su došli i na odmor su otišli s minimalnom prednošću. U jednom trenutku je počela silovito padati kiša pomiješana s tučom, ali sudac Miroslav Zelinka procijenio je kako se igra može nastaviti i nije prekinuo utakmicu.

Tbilisi bez odgovora na Dinamovu obranu

Mora se priznati da iako Dinamo nije igrao svoju napadačku igru, igru na koju su navijači navikli, djelovao je složno i kompaktno kada je u pitanju obrana. Istina, tranzicija prema naprijed je zakazala, ali zagrebačka momčad je u potpunosti umrtvila igru domaćina i kući se vratila s pozitivnim rezultatom što je najbitnije.

Takvu igru smo gledali i u nastavku, a u 60. minuti su se čuli i prvi zvižduci domaće publike upućeni svojim nogometašima. Probavao je Dinamo Tbilisi zaprijetiti, ali sve su to bili šutevi s distance ili poludistance, koji nisu ozbiljnije uspjeli ugroziti Eduarda. Kako je utakmica počela, tako je i završila. Dinamo je pobijedio s minimalnih 1-0. Doduše, mogao je Tbilisi do izjednačenja u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. No gol je poništen jer je igrač koji je bio u zaleđu utjecao na igru.

Dinamo u sljedećem kolu HNL-a igra protiv Cibalije, a zatim i veliki derbi protiv Hajduka. Ždrijeb 4. pretkola, koje se održava 16./17. i 23./24. kolovoza, na rasporedu je u petak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 193

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo