Obavijesti

Sport

Komentari 193

Dinamo je bio bolji od Dinama: Gruzijcima presudio Marko Rog

Dinamo je bio bolji od Dinama: Gruzijcima presudio Marko Rog
1

Nogometaši Dinama pobijedili su imenjake iz Tbilisija 1-0 golom Marka Roga u 8. minuti. Dinamo je tako prošao ukupnim rezultatom 3-0 i čeka ždrijeb u petak kada će saznati protvnika u 4. pretkolu LP-a

VIDEO

Dinamo iz Zagreba pobijedio je u Gruziji imenjake iz Tbilisija 1-0 i ukupnim rezultatom 3-0 prošao u daljnu fazu natjecanja. Zagrebačka momčad ovom je pobjedom osigurala nastup u Europskoj ligi, ali malo je vjerojatno da će to zadovoljiti apetite čelnika Dinama, koji će protivnika u 4. pretkolu LP-a saznati u petak ždrijebom u Nyonu.

I prije početka susreta, Cico Kranjčar je naišao na problem. Na zagrijavanju se ozlijedio Josip Pivarić pa ga je od prve minute u igri zamijenio mladi Borna Sosa (18). Težina ozljede nije strašna. Pivarić je osjetio zatezanje na zagrijavanju pa je u dogovoru s trenerom odlučio preskočiti ogled s Tbilisijem i ubrzo bi opet trebao na travnjak.

Rani gol Roga za sigurnost 'modrih'

Dinamo je od samog početka utakmice krenuo onako kako se i pomalo nagađalo - prepustio je igru domaćinu iz Tbilisija i posvetio se obrani. Namjera Cice Kranjčara je bila jasna - sačuvati prednost iz prvog ogleda. Srećom, Marko Rog je uspio zabiti vrlo rano, u 8. minuti utakmice, pa je i time dodatno pogodovao Cicinoj taktici.

Mladi Dinamov veznjak izveo je slobodnjak, lopta se s(p)retno odbila od živog zida i prevarila golmana Tbilisija Scribea. 

Gol možete pogledati ovdje.

Nije bilo puno ljepote u Dinamovoj igri u prvom poluvremenu. Oskudijevalo je i prilikama, ali 'modri' su postigli ono po što su došli i na odmor su otišli s minimalnom prednošću. U jednom trenutku je počela silovito padati kiša pomiješana s tučom, ali sudac Miroslav Zelinka procijenio je kako se igra može nastaviti i nije prekinuo utakmicu.

Tbilisi bez odgovora na Dinamovu obranu

Mora se priznati da iako Dinamo nije igrao svoju napadačku igru, igru na koju su navijači navikli, djelovao je složno i kompaktno kada je u pitanju obrana. Istina, tranzicija prema naprijed je zakazala, ali zagrebačka momčad je u potpunosti umrtvila igru domaćina i kući se vratila s pozitivnim rezultatom što je najbitnije.

Takvu igru smo gledali i u nastavku, a u 60. minuti su se čuli i prvi zvižduci domaće publike upućeni svojim nogometašima. Probavao je Dinamo Tbilisi zaprijetiti, ali sve su to bili šutevi s distance ili poludistance, koji nisu ozbiljnije uspjeli ugroziti Eduarda. Kako je utakmica počela, tako je i završila. Dinamo je pobijedio s minimalnih 1-0. Doduše, mogao je Tbilisi do izjednačenja u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. No gol je poništen jer je igrač koji je bio u zaleđu utjecao na igru.

Dinamo u sljedećem kolu HNL-a igra protiv Cibalije, a zatim i veliki derbi protiv Hajduka. Ždrijeb 4. pretkola, koje se održava 16./17. i 23./24. kolovoza, na rasporedu je u petak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...