Obavijesti

Sport

Komentari 435

Slatki revanš: Hajduk svladao Dinamo prvi put od rujna '13.!

Slatki revanš: Hajduk svladao Dinamo prvi put od rujna '13.!
5

Hajduk je prekinuo katastrofalan niz protiv Dinama koji je trajao čak 2,5 godine. Prvi put nakon 13 utakmica "bili" su pobijedili "modre". Fran Tudor zabio je jedini gol na Poljudu za 1-0

VIDEO

Trinaest utakmica. Toliko je Dinamo nanizao utakmica bez poraza protiv Hajduka, pobijedivši Splićane pritom devet puta. No Damir Burić naučio je lekciju nakon poraza u srijedu u Kupu i nanio prvi poraz Zoranu Mamiću u najvećem derbiju hrvatskog nogometa, ujedno i prvi Dinamov nakon 14. rujna 2013., čak 919 dana.

Hajduk je pobijedio Dinamo 1-0 u okršaju 28. kola MAXtv Prve lige na Poljudu. Agresivan pristup od prve minute i rani gol Splićanima su dali krila nakon čega su, unatoč dvama zamjenama zbog ozljede, uspjeli parirati Zagrepčanima te dominirati većim dijelom utakmice pa tri boda zasluženo idu na njihovu stranu.

Samo jednu šansu trebao je Hajduk da zabije gol na suncem okupanom Poljudu. Igrala se četvrta minuta kad je Tino-Sven Sušić iz svoje polovice dao loptu u prostor Franu Tudoru, a mladi veznjak sjurio se prema Eduardu i mirno zabio peti gol ove sezone, od čega četvrti zagrebačkim klubovima.

Samo dvije minute potom Hajduk je mogao napraviti velik dio posla prema pobjedi jer je Nikola Vlašić pogodio desnu stativu, a potom i lijevu nakon što je lopta plesala po crti. Dobra zbivanja u domaćim redovima zasjenile su ozljede Ante Roguljića, potom i Josipa Juranovića.

Morao je Burić krpati zamjenama koje su malo poremetile koncepciju domaćina u obrani pa su do šansi dolazili Marko Rog koji, baš kao ni Mario Musa u prvoj minuti, nisu mogli matirati odlično raspoloženog Lovru Kalinića.

Mamić je na poluvremenu morao promijeniti formaciju i, izlaskom Machada i ulaskom Brekala vratiti se na napad preko krila, no Hajduk se branio - napadajući. Agilni Sušić u 53. i 55. minuti zapucao je dvije šanse, prvo promašivši okvir s 20-ak metara, a potom i traljavo uputivši udarac nakon odličnog ubacivanja Tudora.

Dinamo je sredinom nastavka počeo opasnije prijetiti Kaliniću. Gordon Schildenfeld za nekoliko je centimetara promašio gol glavom nakon ubacivanja raspoloženog Brekala u 68. minuti, a Ángelo Henríquez nogom je neprecizno završio akciju nakon koje mu je lopta idealno došla na desetak metara od gola.

Hajduk se u samoj završnici, zadovoljan rezultatom, povukao, a Dinamo tražio nove pukotine u obrani "bilih". Moglo mu se to obiti o glavu novim golom jer je Tudor u 81. minuti pogodio prečku, a Sušić u 83. promašio gol, ali i ova, minimalna pobjeda itekako će mu biti slatka. Jednako toliko bit će gorka Dinamu jer je Rijeka samo na dva boda zaostatka. U sljedećem kolu nakon reprezentativne stanke Hajduk gostuje kod Splita, a Dinamo dočekuje Osijek.

MAXtv Prva liga, 28. kolo:

  • Hajduk - Dinamo 1-0 (Tudor 4')
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Kronologija: Hajduk - Dinamo 1-0

Tudor 4'


Prijenos se ne osvježava automatski.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

90+4' KRAJ! Hajduk je pobijedio Dinamo 1-0! Prva je to pobjeda "bilih" nakon 919 dana nad najvećim rivalom i velika usluga Rijeci koja je na samo dva boda minusa za prvim mjestom.

90+3' Sušiću žuti karton zbog napucavanja lopte.

90' Četiri minute nadoknade dijeli Hajduk do pobjede.

89' Zadnja Burićeva zamjena, prva koja nije prisilna. Vélez izlazi, Mastelić ulazi.

86' Hodžić je preoštro srušio Vlašića, žuti karton.

85' Sama završnica utakmice pred 12.726 gledatelja. Mamić baca u igru Hodžića umjesto Muse.

83' Hajduk je opasan i u završnici. Sušić je promašio s pet metara nakon odličnog ubacivanja Véleza.

81' Prečka Tudora! Briljantno je Fran potegao sa 17-18 metara i prebacio Eduarda, ali Dinamo je spasila prečka.

76' Josip Bašić dobiva prvi žuti karton na utakmici.

72' Henríquez! Čileanac je imao na pladnju loptu koja mu je došla u posjed od bloka. Promašio je s desetak metara udaljenosti.

68' Dinamo centimetrima daleko od izjednačenja! Ubacio je Brekalo s lijeve strane, a Gordon Schildenfeld sa šest-sedam metara glavom promašio suprotni kut.

61' Mijenja Mamić. Izlazi Damir Šovšić, ulazi Alexandru Matel.

60' Hajduk je povezao nekoliko odličnih akcija, Dinamo se uglavnom brani i pokušava iznenaditi kontranapadima.

55' Sušić propušta veliku šansu! Tudor ga je sjajno uposlio s lijeve strane, ali Tino-Sven loše je zahvatio loptu i pogodio blok. Odgovara Dinamo pokušajem Henríqueza glavom, Čileanac promašuje okvir.

53' Sušić! Odapeo je bosanskohercegovački reprezentativac s 20-ak metara i promašio gol za metar-dva.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Brekalo je zamijenio Machada, a Bašić ozlijeđenog Juranovića.

POLUVRIJEME: Vučemilović Šimunović je dao znak za kraj prvog poluvremena. Juranović je otišao u svlačionicu i prije kraja poluvremena i čini se kako neće moći nastaviti igru.

45+1' Još jednom je Marko Rog probao, ali je ponovo bio neprecizan. Pucao je iznad gola. Rog je definitivno najaktivniji igrač Dinama danas.

43' Ponovo je Rog probao driblingom ući u šesnaesterac Dinama, ali ponovo ga je Bilij zaustavio. Stoper Hajduka radi dobar posao danas.

40' Opasno je bilo pred golom Hajduka. Rog je ponovo probao, pucao je, ali lopta je završila u bloku Bilija.

37' Hajduk je ukrao jednu loptu, ali Velez je bio škrt i pucao je s 25 metara lagano po podu. Nije bilo prijetnje za Eduarda. No odmah u sljedećem napadu Hajduk s trojicom dolazi ispred gola Dinama, lopta dolazi do Sušića koji zamalo promašuje gol Dinama.

34' Hajduk je izveo jedna prekid s lijeve strane Dinamova gola. Dinamo je loptu izbacio, ali samo do Kalika koji snažno puca iz prve, ali neprecizno i pored gola.

28' Burić je primoren mijenjati. Iz igre je izašao Roguljić, a u igru je ušao Anthony Kalik.

25' Sjajno je Ante Ćorić dodao jednu loptu do Marka Roga ispred šesnaesterca Hajduka. Rog se sjajno okrenuo i riješio obrambenog igrača, ali je pucao neprecizno, iznad gola.

24' Dinamo ima veći posjed lopte - 59 posto. Hajduk je na 41 posto.

21' Dinamo je odigrao dobru akciju. Petar Stojanović je poslao nisku loptu u peterac Hajduka, lopta se odbila do Roga na drugoj stativi. Dinamov napadač puca, ali Kalinić brani. 

20' Dinamo nakon prilike Muse u 54 sekundi nije imao pravu priliku. Jedva da je i došao do šesnaesterca Hajduka. Burićevi nogometaši igraju dobar pressing, 'modri' trenutno nemaju rješenja za Hajduk.

15' Probao je Sušić jednom dugom loptom pronaći strijelca prvog gola Tudora, ali Eduardo je istrčao i uhvatio loptu.

13' Probao je Velez nabaciti jednu loptu u kazneni prostor Dinama. Međutim, lopta je bila previsoka i otišla je u gol aut.

12' Milić je ubacio, ali Dinamova obrana je očistila opasnost.

12' Korner za Hajduk!

10' Igra se nije smirila nakon Hajdukova gola. U ovim trenucima Hajduk je bolji i više se igra pred šesnaestercem Dinama.

6' Kakva prilika za Hajduk! Vlašić je pucao, lopta se dvojbeno odbila od unutarnje strane stative, ali suci nisu priznali gol. Ostaje 1-0 za 'bijele'.

4' GOOOL! Fran Tudor dovodi Hajduk u vodstvo! Hajduk je odigrao jedan kontra napad, Tudor je izbio sam pred Eduarda i zabio u donji lijevi kut.

1' Nakon samo 54 sekunde Dinamo je zaprijetio preko Muse. Dobro je pucao, ali Kalinić je na mjestu i brani mu udarac.

1' Sudac Vučemilović dao je znak za početak! Počela je utakmica između Hajduka i Dinama.

Na travnjak izlaze igrači obje momčadi. Još koji trenutak i utakmica će početi.

SLUŽBENI SASTAVI

Hajduk (4-1-4-1): Kalinić - Juranović, Šimić, Bilij, Milić - Jefferson - Vlašić, Roguljić, Sušić, Tudor - Velez.

Dinamo (4-3-2-1): Eduardo - Stojanović, Schildenfeld, Taravel, Musa - Antolić, Machado, Šovšić - Rog, Ćorić - Henriquez.

  • Peti je ovo ogled Dinama i Hajduka ove sezone. Dinamo je slavio u dva dok su preostala dva završila remijem.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 435
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening