Obavijesti

Sport

Komentari 101

Kakav 'killer' je taj Mbappé! Monaco je riješio i Borussiju...

Monaco je šokirao Borussiju Dortmund, a junak susreta bio je mladi Kylian Mbappe! Napadač Monaca zabio je dva gola i postao drugi najmlađi strijelac u četvrtfinalu Lige prvaka iza Bojana Krkića

VIDEO

Sjajnu utakmicu priredili su nam Borussia Dortmund i Monaco. 'Kneževi' su na kraju slavili s vrijednih 3-2 i kući putuju s velikim golom prednosti! Junak utakmice definitivno je bio mladi Kylian Mbappe (18). Dečku je tek 18 godina, a nevjerojatni su način na koji igra i pozitivna drskost kojom raspolaže te sličnost koju ima s Thierryjem Henryjem.

Na golu Monaca cijelu utakmicu odigrao je Danijel Subašić. Kod golova Borussije jednostavno nije mogao ništa, a u ostatku utakmice baš i nije imao posla.

POGLEDAJTE VIDEO: Mbappe srušio Borussiju Dortmund

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada bi se gledao ukupan dojam, mogli bismo reći da je utakmica bila izjednačena. Monacu je u potpunosti pripao prvi dio, a Borussiji drugi. Borussia je u utakmicu ušla pomalo rastresena zbog sinoćnih događanja i terorističkog napada na njezin autobus stoga ne čudi početni pritisak.

Njemački predstavnik izgubio je sedam od zadnjih deset susreta u nokaut fazi Lige prvaka, a danas je nastavio u tom ritmu. Sve je krenulo u 17. minuti kada je Sokratis neporezno napravio faul nad Mbappeom. Mladi Francuz se probio u šesnaesterac, Grk ga je s obje ruke držao i dvojbe nije bilo. Sudac Orsato pokazao je na bijelu točku.

Fabinho je preuzeo odgovornost i promašio cijeli gol. Jedan zajednički uzdah protegnuo se Westfalenom, ali već nakon dvije minute Monaco je ipak došao do prednosti. Bernardo Silva se sjajno sjurio i proigrao Lemara, koji centrira i pogađa Mbappea. Napadač Monaca bio je u zaleđu i gol je trebao biti poništen, ali što je tu je. Postao je drugi najmlađi strijelac u četvrtfinalu Lige prvaka s 18 godina i 3 mjeseca. Prvi je vječiti talent, bivši Barcin igrač Bojan Krkić.

Borussia je bila neprepoznatljiva u prvom dijelu i u 35. minuti je sama sebi zagorčala život. Marc Bartra završio je u bolnici nakon sinoćnjeg napada stoga danas nije mogao igrati. Na travnjaku ga je zamijenio Sven Bender, koji je na kraju ispao tragičar. U 35. minuti je zabio euro autogol, a suigrači su ostali u šoku.

Tuchel je znao da nešto mora mijenjati i u nastavku ga je izvadio iz igre. Kao i Schmelzera. Ubacio je Pulišića i Sahina i dobio što je tražio. Borussia se preporodila i Monaca u nastavku nije bilo.

'Žuto-crni' su zatvorili 'kneževe' u svojih 30 metara, gdje su ovi bili praktički cijelo drugo poluvrijeme. U 57. minuti Dembele je stigao do gola nakon asistencije Kagawe, a utakmica je njegovim golom ostala zapamćena kao prva u povijesti u kojoj su dva suparnička igrača ispod 20 godina uspjeli zabiti golove. Riječ je o Mbappeu i Dembeleu.

Borussia je pritiskala, prijetila, bila puno bolja momčad, ali jedna neopreznost bila je dovoljna za nove probleme. Piszczek je u 79. minuti poslao kriminalnu loptu prema Sokratisu, a presjekao ju je Mbappe. Mladi Francuz se sjurio prema Burkijevu golu i sa 16 metara pogodio gornji lijevi kut. Kakva golčina mladog Francuza, nevjerojatan je.

No, samo pet minuta kasnije Kagawa malonogometnom minijaturom smanjuje prednost na 3-2. Bio je to i konačan rezultat.

Borussia tako u Monaco idući tjedan putuje s golom zaostatka i imat će prilično težak zadatak. Momčad Leonarda Jardima ne izgleda kao tako lagan zalogaj...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu