Obavijesti

Sport

Komentari 42

Candreva je spasio De Boera: Inter do prvih bodova u Europi

Candreva je spasio De Boera: Inter do prvih bodova u Europi
9

Inter je uspio upisati prvu pobjedu u Europskoj ligi ove sezone. Iako teškom mukom i s igračem manje, izabranici Franka De Boera došli su do pobjede krasnim golom Antonija Candreve

VIDEO

Konačno olakšanje za Franka De Boera! Nogometaši Intera došli su do prve pobjede u Europskoj ligi ove sezone u sklopu trećeg kola protiv Southamptona. Strijelac odluke bio je Antonio Candreva, koji je zabio prekrasan gol za minimalnih 1-0. Ivan Perišić dobio zadnjih desetak minuta dok je Marcelo Brozović krenuo od početka, ali u 77. minuti zaradio drugi žuti karton i isključenje.

'Nerazzurra' u prvom poluvremenu nije bilo nigdje. Southampton je prijetio, igrao i pravo je čudo što nije poveo nakon prvih 45 minuta. Što promašajima, što sjajnim obranama Samira Handanovića na poluvrijeme se otišlo s 0-0. Marcelo Brozović krenuo je od prve minute i nije to opravdao u prvom poluvremenu.

No u nastvku je bila skroz drugačija priča. Inter se sastao s loptom, otvorio i utakmica je konačno počela ličiti na nešto. Napadalo se s obje strane, prilike su se nizale, a sve Interove akcije su više-manje išle preko Marcela. Hrvatski reprezentativac je imao par odličnih proigravanja i kreiranih šansi svojim suigračima.

Realno gledajući, bilo koja momčad je mogla prva zabiti, a poklopilo se da je to bio Inter. Davide Santon je sjajno poslao prizemnu loptu na Antonija Candrevu, koji u 67. minuti zakucava loptu iza Forstera u mrežu Southamptona. Sjajan gol talijanskog reprezentativca i bivšeg igrača Lazija. Bio je to njegov prvi gol za Inter iz 28 pokušaja ukupno. Bio je to ujedno i prvi udarac Intera u okvir.

Inter Milan v Southampton - UEFA Europa League Group Stage - Group K

U 77. minuti Marcelo Brozović je napravio nepotreban oštar start i sudac Mažeika pokazao mu je drugi žuti karton. Inter je tako preostalih 15-ak minuta igrao s igračem manje. U 86. minuti igru je napustio Eder, a zamijenio ga je Ivan Perišić, koji i nije imao nekih poteza osim kada je sa svoje polovice, onako svjež, loptu prenio punih 50 metara i zabio se u korner zastavicu na protivničkoj polovici.

Inter je uspio izdržati do kraja i upisati prve bodove u Europskoj ligi. Time i dalje ostaje u igri za plasman u nokaut fazu natjecanja.

Šahtar uvjerljiv protiv Genta

Šahtar je još jednom pokazao da mu Europska liga leži i da ponovo cilja na visoku završnicu. Čini se kako je Paulo Fonseca konačno posložio redove ukrajinske momčadi nakon što je otišao dugogodišnji trener Mircea Lucescu. Šahtar je slavio s visokih 5-0 protiv Genta.

FC Shakhtar Donetsk v K.A.A. Gent - UEFA Europa League Group Stage - Group H

Bivši hrvatski reprezentativac i kapetan Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu dok je Eduardo da Silva dobio zadnjih desetak minuta, no nije se uspio upisati u strijelce. Kovalenko je u 12. minuti načeo Belgijce, a u 30. je na 2-0 povisio Ferreyra. U prvoj minuti nastavka za 3-0 zabio je Bernard, a pola sata poslije Taison je povisio na 4-0. Konačnih 5-0 postavio je Mališev u 85. minuti.

Sparta Prag stigla je i do druge pobjede u skupini i sada je prva na tablici. Pobijedila je Hapoel u gostima 1-0 golom Pulkraba (71'). Celta Vigo i Ajax su u Španjolskoj odigrali 2-2 (Fontas 29', Orellana 82'/ Ziyech 22', Younes 71') isto kao i St. Liege i Panathinaikos (Junior 45+1' (p), Belfodil 82'/ Ibarbo 12',36'). Remi 1-1 odigrali su Konyaspor i Braga (Milošević 9'/ Hassan 55') te Steaua i Zürich (Golubović 63'/ Kone 86'). Schalke je slavio kod Krasnodara 1-0 golom Konopljanke u 11. minuti, Qarabag je stigao do pobjede nad PAOK-om 2-0 (Quintana 56', Amirguliev 87'). Nica je stigla do vrijedne pobjede kod Salzburga s minimalnih 1-0 za koji je Josip radošević odigrao svih 90 minuta, a strijelac je bio Plea u 13. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe