Obavijesti

Sport

Komentari 150

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
2

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić (57) otkrio je popis reprezentativaca za nadolazeće Europsko prvenstvo koje se od 14. lipnja do 14. srpnja održava u Njemačkoj. Izbornik je popisu ipak priključio ozljeđenog Nikolu Vlašića, koji se oporavlja od ozljede bolje nego što se očekivalo.

POGLEDAJTE VIDEO: Zlatko Dalić otkrio popis za Europsko prvenstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
POPIS REPREZENTACIJE

Ovo je popis reprezentacije.

HOĆE BUDIMIR BITI SPREMAN?

Izbornik je komentirao zdravstveno stanje Ante Budimira, koji je prije mjesec dana slomio tri rebra...

- Vratio se u puni trening, jučer je igrao 15 minuta. Sljedeću utakmicu u ligi započet će. Šteta je što se ozlijedio kad je bio u naponu snage, mogao je biti prvi strijelac španjolske lige. Od njega očekujemo da će biti pravi u hrvatskoj reprezentaciju. Labrović? Cijelu sezonu brani dobro, Rijeka se borila za naslov, u igri je za Kup. Kotarski je budućnost.

O LUKI MODRIĆU

Novinari su pitali kako je Luka Modrić i odgovara li mu što sad ima nešto manju minutažu...

- Ne odgovara njemu to. On mora biti svaku utakmicu na terenu. I ovako je pravi, a može biti još bolji. Jedva čeka da dođe igrati za Hrvatsku i da bude naš vođa.

ŠTO JE S PERIŠIĆEM?

Izbornik je komentirao situaciju s Ivanom Perišićem.

- Komuniciramo jako puno i stožer i ja. On sve radi po planu. Sve je učinio da se vrati u formu. Imamo još 15 dana, dvije utakmice... Dobit će prigodu. Nećemo ništa forsirati. Dobitak nam je da se vrati u reprezentaciju. Nije u top formi, ali sve će napraviti da bude dobar. Vidjet ćemo u kakvom je stanju. Sve što je napravio, koliko je truda uložio da se vrati. Zaslužio je sve pohvale.

ZLATKO DALIĆ:

Evo što je rekao izbornik Zlatko Dalić nakon objave popisa...

- Očekujemo da ćemo se do 3. lipnja svi okupiti. Tad bi trebali doći svi igrači koji imaju svoje obveze u klubovima. Modrić, Brozović i Pašalić. Putujemo 5. lipnja u Vatikan u posjetu Svetom ocu, potom Portugal... To je pravi test prije utakmice sa Španjolskom. Nikola Vlašić? Njegovo je stanje puno bolje nego se mislilo. Ako 1. lipnja ne bude sto posto spreman, on će se vratiti kući, a mi ćemo zvati nekoga sa pretpoziva. Želimo da se nitko ne ozlijedi u ovih tjedan dana, da dođu svi zdravi. Svjesni smo velikih očekivanja, velikih ambicija, ali ima još puno reprezentacija koje imaju velike šanse da se bore za nešto na Euru. Imamo najtežu skupinu na Euru. Aktualni europski prvak (Italija), osvajač Lige nacija (Španjolska) i Albanija. Svjesni smo da neće biti nikad veća ni bolja podrška nego u Njemačkoj. Znamo da naši navijači očekuju velike stvari od nas. Okupljamo se u nedjelju.

- Nema pritiska. Želim samo da uživamo u nogometu. Da Hrvatska opet bude dobra, a navijači sretni i ponosni.

- Kod mene je prisutan optimizam. Neki su igrači osvojili trofeje, prvenstva... Nekima ću ukazati da moraju više i bolje ako žele nastupati za Hrvatsku. Kroz desetak dana još ćemo se bolje posložiti. Problem je što krećemo s 12 igrača. Ne možemo neke igrače odmah 25. ili 26. svibnja zvati. Moramo im dati dva ili tri dana da odmora. Kad god smo imali vremena i duži kamp, bili smo još bolji. Puno možemo, ali ima puno reprezentacija koje očekuju što i mi. Pritiska ne smije biti. Hrvatskoj uvijek mora biti cilj da se plasira na veliko natjecanje. Digli smo previše ljestvicu. U pet godina osvojili smo tri medalje, to nije normalno. Engleska ima najskuplju ligu, najskuplje igrače, a osvojila je samo jednu medalju u novijoj povijesti. Samo pohvale našim dečkima.

Komentari 150