Obavijesti

Sport

Komentari 875

Najveći povratak svih vremena! Ma, to može samo Barcelona!

Najveći povratak svih vremena! Ma, to može samo Barcelona!
22

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su nogometaši Barcelone i nakon neviđene drame prošli u 1/4 finala LP-a. Prvi put je neka momčad prošla dalje nakon što je u prvoj utakmici izgubila 4-0. Nevjerojatna noć

VIDEO

Nitko nikad u povijesti nije napravio ovo što je večeras napravila Barcelona. Pobijedila je 6-1 PSG na Camp Nouu nakon što je na Parku Prinčeva u Parizu izgubila 4-0 i napravila najveći podvig u povijesti Lige prvaka. Kakvo ludilo u Španjolskoj, o ovoj utakmici će se još dugo pričati! Ivan Rakitić je igrao do 84. minute.

Sve je idealno krenulo za izabranike Luisa Enriquea, koji će nakon ovoga dobro razmisliti hoće li otići iz Barce na kraju sezone. Već u trećoj minuti stigli su do prednosti preko Luisa Suareza, koji je zabio svoj 65. gol u 64. nastupu za Barcelonu na Camp Nouu. Nevjerojatna statistika neumoljivog El Pistolera. Do kraja poluvremena bilo je 2-0. Iniesta je fenomenalno stigao loptu prije nego je otišla u gol aut i malonogometno petom pokušao proigrati Suareza.

Na krivom mjestu se našao Kurzawa, koji je zabio autogol. Koliko je Barcelona pritiskala u prvom poluvremenu i koliko je PSG bio nevidljiv govori sljedeći podatak. Barcin stoperski trojac Umtiti-Pique-Mascherano je više vremena proveo na polovici PSG-a nego vlastitoj.

U 49. je uslijedio novi šok za Parižane nakon što je Meunier srušio Neymara u šesnaestercu. Odgovornost je preuzeo Lionel Messi, koji je zabio svoj 11. gol u Ligi prvaka ove sezone za Barcinih 3-0. Situacija je bila idealna, Barca je bila poletna...

No, samo 12 minuta kasnije svi snovi Barcinih navijača bili su srušeni. Ili su tada tako mislili. El Matador Edinson Cavani pogodio je loptu iz prve nakon odbijanca i zabio gol, čime se izjednačio na prvom mjestu najboljih strijelaca PSG-a u Uefinim natjecanjima sa Zlatanom Ibrahimovićem. Kako je samo slavila klupa francuskog prvaka, momčad Unaija Emeryja postigla je jedini cilj koji je imala - zabiti u uzvratu i braniti rezultat do kraja.

French Football Soccer - Paris Saint Germain FC v Toulouse - French Ligue 1 - Parc des Princes stadium
Paris Saint-Germain

Ali kako opisati ono što se događalo do kraja utakmice? Cavani je u 64. minuti mogao riješiti susret. Urugvajac je sam izbio pred Ter Stegena i probao je niskom loptom po podu. Mogao je birati gdje će pucati, ali Nijemac na golu Barcelone obranio mu je udarac i spasio svoju momčad.

PSG si je sam zakuhao situaciju. U 86. minuti je Angel Di Maria, koji je ušao u nastavku, mogao zabiti i stvar bi bila gotova. Prekrasnu loptu poslao mu je Verratti, Argentinac je izbio sam pred golmana, pucao i... Onda se dogodilo nešto neobjašnjivo. Spotaknuo se ili promašio loptu, a udarac je otišao pored gola.

Preporod u 7 minuta

Onda je krenuo spektakl, koji samo Barcelona može pružiti. U 88. minuti Neymar je zabio prekrasan gol iz slobodnjaka za 4-1, a samo dvije minute kasnije Suarez je srušen u kaznenom prostoru i Barcelona je dobila novi penal. Loptu je ovaj put uzeo sjajni Brazilac i pogodio za svoj drugi gol na utakmici i nevjerojatnih 5-1 u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Barcelona

U live prijenosu šalili smo se da bi Barcelona trebala u hokejaškom stilu zabiti iz svake akcije ako hoće proći dalje, a praktički se to i dogodilo. Samo jedan gol je španjolski klub dijelio od povijesnog preokreta u nokaut fazi Lige prvaka. Gol do kojeg je uspio doći.

Igrala se 95. minuta susreta kada je napravljen faul na Marc-Andreu Ter Stegenu u protivničkoj polovici nakon što se njemački golman poslije kornera vraćao na svoj gol. Iz tog faula je Sergi Roberto zabio pobjednički gol, koji će u povijesti ostati zapamćen kao prvi, koji je pao nakon faula na golmanu u protivničkoj polovici.

Barcelona je tako po 10. put zaredom ušla u četvrtfinale Lige prvaka, čime je oborila rekord. Toliko nevjerojatnih stvari dogodilo se večeras da ova utakmica zaista zaslužuje epitet najvećeg povratka svih vremena. A nije čudno da je ona u režiji Barcelone. To može samo ona...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 875
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka