Obavijesti

Sport

Komentari 512

Čačić objavio popis! Otpali su Ćaleta-Car, Antolić i Halilović

Čačić objavio popis! Otpali su Ćaleta-Car, Antolić i Halilović
6

Ante Čačić u rovinjskoj bazi na drugom dijelu priprema objavio je popis igrača za Euro. S popisa od 27 imena otpali su Livaković, Ćaleta-Car, Halilović i Antolić

VIDEO

Ante Čačić objavio je popis 23 igrača za Euro 2016. HNS mora do ponoći dostaviti ovaj popis Uefi, a prije toga je u Rovinju izbornik hrvatskoj javnosti objavio koja tri igrača otpadaju uoči Europskog prvenstva u Francuskoj. 

Ranije se znalo da će sigurno otpasti Dominik Livaković, a Čačić je otpisao još trojicu.

- Iz zadnje linije otpao je Duje Ćaleta-Car, iz vezne Domagoj Antolić, a iz napada Alen Halilović. Svi igrači koji su bili ovdje to su zaslužili svojim igrama i formom u klubovima - rekao je Ante Čačić, te objasnio zašto dinamovci Rog i Ćorić putuju na EP.

"Ne želim da igrači misle da neka siva ruka odlučuje o njima"

- Oni su igrači koji dolaze i koji su skrenuli pozornost na sebe u mladoj reprezentaciji. Ovo im je na neki način nagrada. Iskusniji igrači pohvalili su kvalitetu priprema i složili se da ovdje bili svi koji to zaslužuju. Rekli su mi da se ne sjećaju kad je na pripremama bila ovakva koncentracija kvalitete - dodao je izbornik Čačić.

Za razliku od Ćorića i Roga, Antolić neće na Euro.

Antoliću je bolje otići na pripreme s klubom, s obzirom da će teško izboriti mjesto u vezi, a uskoro ionako imamo kvalifikacije za SP u Rusiji - objasnio je Ante Čačić.

- Pričao sam s igračima koje sam otpisao i objasnio im odluku, odnosno koji su bili kriteriji. Ne bih želio da misle kako neka siva ruka odlučuje o njima. Kao izbornik moram voditi računa o dosta toga, kao i o tome tko će,  s obzirom na visoko kvalitetne igrače koji će iznijeti najveći teret, morati ostati na klupi - kaže izbornik.

Zašto ne Halilović: Mogu se pogledati u ogledalo

Oko popisa će uvijek biti rasprava i različitih stavova.

Znalo se da Livaković sigurno otpada, nakon što Duje Ćaleta-Car nije dobio ni minute protiv Moldavije, i on je bio među gotovo sigurnima koji otpadaju s popisa.

Izostavljanje Domagoja Antolića i nije neko iznenađenje, ali jest ono Alena Halilovića, što ste naznačili i vi, naši čitatelji, u barem 90 posto komnetara ispod teksta.

Evo kako je izostavljanje Halilovića, jedinog igrača u reprezentaciji kojem je desno krilo prirodna pozicija, objasnio izbornik Ante Čačić.

Ispred mladog ofenzivca Halilovića je sjajna karijera i smatram da je bolje da se odmori i pripremi za nove izazove. Znam da svi žele ići na EP, ali mora prevladati razum. Nisam pod pritiskom, ali kao netko tko je svaki dan s momčadi imam najbolji uvid u igrače i mogu se pogledati u ogledalo - kaže Čačić.

Goal vam donosi grafičku usporedbu Čopa i Halilovića.

Popis za Euro:

GOLMANI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

BRANIČI: Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli)

VEZNI: Mateo Kovačić (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Dinamo Zagreb), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Inter)

NAPADAČI: Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Duje Čop (Malaga), Andrej Kramarić (Hoffenheim)

San Marino pa put u francusku bazu

Hrvatska reprezentacija preselila se iz Sv. Martina na Muri u Rovinj. 

Hrvatskoj pripreme završavaju prijateljskom utakmicom protiv San Marina na riječkoj Rujevici u subotu.

Reprezentacija putuje u francusku bazu u Deaville 7. lipnja iz Zagreba, a prvu utakmicu na Euru igramo 12. lipnja na Parku prinčeva protiv Turske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 512
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna