Obavijesti

Sport

Komentari 172

Zovi Ugrinu za pobjedu: Split je preokretom šokirao Hajduk!

Zovi Ugrinu za pobjedu: Split je preokretom šokirao Hajduk!
9

Hajduk je vodio od 25. minute kada je Hamza na asistenciju Ohandze zabio na Parku Mladeži. Ugrina je u 91. zabio za produžetke, a zatim i asistirao Pešiću u 106. minuti za veliki preokret Splita

VIDEO

Senzacija na Parku Mladeži! Split je nakon 120 minuta triler utakmice četvrtfinala Hrvatskog kupa izbacio velikog gradskog rivala Hajduk rezultatom 2-1! Ključan čovjek bio je džoker s klupe Sandro Ugrina koji je svojim ulaskom unio nemir u obranu momčadi Marijana Pušnika. Hajduk je vodio i prosuo pobjedu u 91. minuti nadoknade, a zatim i s igračem manje u 106. minuti primio gol.

Hajduk je bolje krenuo u susret i dva puta dobro zaprijetio u prvih desetak minuta. Prvo je Franck Ohandza snažno odapeo s vrha šesnaesterca, lopta je prohujala pored lijeve stative Dukina gola da bi nekoliko minuta kasnije Erceg propustio priliku za rano vodstvo. Sjurio se Juranović po desnoj strani i poslao oštru loptu u srce šesnaesterca. Erceg nije uspio zahvatiti loptu i golman Splita nije imao pretjerano težak zadatak.

Zatim se tempo malo smirio i igra se prebacila na sredinu terena, ali Split ni tako nije mogao doći u priliku. Odabir trenera Vjekoslava Lokice da se brani cijelo prvo poluvrijeme nije urodio plodom. U 25. minuti Ohandza je primio loptu uz korner liniju s desne strane, poslao loptu do Hamze Barryja na vrhu šesnaesterca, a Gambijac je sjajno pogodio gornji lijevi kut za vodstvo 'bijelih'.

Do kraja prvog poluvremena i nismo vidjeli pravu priliku, Lovre Kalinić je komotno mogao otići po kavu, sjesti na travnjak i odgledati prvo poluvrijeme bez nerviranja. Split nije zaprijetio njegovu golu.

Ne zabiješ-primiš

Hajduk je započeo drugo isto kao i prvo poluvrijeme. Silovitim napadima probao je što ranije doći do prednosti od 2-0 kako kasnije ne bi morao strijepiti. Prilike su imali Vlašić, Ohandza, Erceg, ali Split je uspio izdržati sve napade i obraniti se. Hajduku su se silni promašaji skoro obili o glavu kad je u periodu od 60. do 65. minute Sandro Ugrina unio nemir u njegovu obranu.

Ugrina je u 60. minuti zamijenio Grubišića, uposlio Vidovića koji šalje loptu malo preko gola, a zatim prvo pucao s 11 metara i zamalo promašio pa onda glavom pucao preko gola. Živio je Hajduk opasno u tim trenucima i nije uspio zabiti do kraja.

A onda je na red došla ona toliko prožvakana "ako ne zabiješ-primiš". Igrala se prva minuta sudačke nadoknade kada je Ugrina zabio za 1-1 i osigurao 'crvenima' barem produžetke. Vjekoslav Lokica bio je vrlo zadovoljan, a kako i ne bi. U potpunosti je pogodio sa zamjenom, džoker s klupe Ugrina odveo je utakmicu u dodatnih pola sata.

Tudoru crveni, Pešić ponovo zabija

Samo devet minuta u prvom produžetku i Hajduk je ostao s igračem manje. Fran Tudor, koji je ušao u nastavku, je pao u šesnaestercu Splita i zasluženo dobio drugi žuti karton zbog simulacije. Hajduk je bio neprepoznatljiv, igrao je kao da je sve riješeno i da je osigurao polufinale Kupa. No onda se dogodio šok.

Nakon sjajne malonogometne akcije Ivan Pešić je izbio sam pred Lovru Kalinića i matirao Hajdukova golmana za konačnih 2-1. Bivši igrač Hajduka, koji je u Split stigao iz Zadra bez odštete, je prije mjesec dana zabio u ligaškom Derbiju sv. Duje, a danas je na koljena bacio svoj bivši klub.

Split slavi, igrači Vjekoslava Lokice slave, Hajduk je primio veliki udarac i ispao u četvrtfinalu Kupa!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante