Obavijesti

Sport

Komentari 46

Mourinho uzvratio Guardioli za poraz: Mata slomio Man. City!

Mourinho uzvratio Guardioli za poraz: Mata slomio Man. City!
14

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, ali u drugom je utakmica opravdala očekivanja. United je u gradskom derbiju slavio protiv Cityja golom Juana Mate. Mourinho je uspio pobijediti Pepa Guardiolu

VIDEO

Nogometaši Manchester Uniteda uspjeli su pobijediti gradske rivale iz Manchester Cityja i izbaciti ih u osmini finala Liga Kupa! Jose Mourinho se revanširao Pepu Guardioli u 173. manchesterskom derbiju, a za sve je zaslužan čovjek kojeg je potjerao iz Chelseaja - Juan Mata.

Prvo poluvrijeme je bilo za zaborav. Više od pola sata nismo imali priliku vidjeti konkretnu akciju. Trajalo je taktičko nadmudrivanje dvojice prijatelja i rivala Pepa Guardiole i Josea Mourinha da bi se United probudio tek krajem prvog poluvremena. Dvije ili tri dobre akcije odigrao je United prije odmora, a u istom ritmu nastavio je u prilikom povratka na travnjak.

Zlatan Ibrahimović je većinski dio drugog poluvremena pokazivao zašto je klasa i zašto ga je United toliko silno htio. Šveđanin je oduševljavao minijaturama i potezima, a jedna je stigla u prvoj pravoj prilici drugog poluvremena. Riješio se stopera Otamendija i sjajno gurnuo u priliku Paula Pogbu, koji puca na prvi kut, ali Caballero mu sjajno brani uz pomoć stative. Visio je gol u zraku i došao je nekoliko minuta kasnije.

Manchester United v Manchester City - EFL Cup Fourth Round

Ponovo je Ibrahimović bio jedan od aktera i ovaj put u ulozi asistenta. Poslao je povratnu loptu s desne strane prema Juanu Mati, koji je poentirao za, što će se kasnije ispostaviti, konačnih 1-0. Još je nekoliko sjajnih poteza imao Zlatan. Primjerice, kada se riješio dvojice Cityjevih igrača i iz mjesta, iz koljena, poslao dubinsku loptu za Marucsa Rashforda. Akcija je propala, ali briljantan potez Ibre ostaje zauvijek.

Upravo je mladi Englez zabrinuo sve navijače Uniteda kada je u 82. minuti izašao van šepajući. Rashford se večeras zaista potrošio, trčao je, pravio probleme Cityjevoj obrani... Dojma smo da ipak nije teže ozlijeđen, premda se uhvatio za zadnju ložu, nego da se radi o umoru. Do kraja i nije bilo neke izglednije prilike. Guardiola je ranije uveo Sterlinga, a onda i Agüera, ali 'građani' nisu uspjeli zabiti.

Jose Mourinho je tako stigao do svoje četvrte pobjede protiv velikog rivala Pepa Guardiole, koji je ostao na devet. Također, prvi je ovo put u trenerskoj karijeri Pepa Guardiole da šest utakmica zaredom nije pobijedio, a pored toga, poražavajuće zvuči činjenica da City nije imao niti jedan udarac u okvir gola što im se nije dogodilo od 2012. godine protiv Arsenala!

West Ham Slavena Bilića je kod kuće pobijedio Chelsea 2-1 golovima Kouyatea (11') i Fernandesa (48'). Utješni gol za Chelsea postigao je Gary Cahill u 95. minuti. Southampton je kod kuće izbacio Sunderland s 1-0, a jedini gol zabio je Boufal u 66. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome