Obavijesti

Sport

Komentari 123

Torpedirali 'žutu podmornicu': Liverpool u finalu na Sevillu!

Torpedirali 'žutu podmornicu': Liverpool u finalu na Sevillu!
6

Sevilla je izborila svoje treće uzastopno finale na krilima sjajnog Francuza Gameira. Na Anfieldu je pak Liverpool posve nadigrao Villarreala

VIDEO

Engleski Liverpool postao je prvi nešpanjolski klub koji je izbacio jedan španjolski klub ove sezone. Kloppov rukopis da se lako iščitati - Redsi danas djeluju gladno, samopouzdano i moćno. Svih su 90 minuta trkom i presingom lomili Villarreal koji je tek u nekoliko navrata uspio izaći u kontru. Za žute je to bilo premalo po pitanju ugrožavanja crvenih, Liverpool je bio u punoj pripravnosti.

Posve su nadigrali četvrtoplasiranu momčad La Lige i na krilima vrlo raspoloženog Brazilca Roberta Firmina upropastili totalnu dominaciju Španjolaca ove sezone u klupskim nogometnim natjecanjima. Villarrealu je ovo bila četvrta poluzavršnica u europskim natjecanjima, ali i četvrto ispadanje.

Oko večerašnjeg, doista nema nikakve dileme - klub sa Merseysidea uputio je 24 udarca prema golu, od čega 12 u okvir naspram šest gostujućih sveukupno. Dobra je vijest i da je Dejan Lovren odigrao kvalitetnu utakmicu te tako potvrdio obećavajuću formu uoči važnih testova u klupskom, ali i reprezentativnom dresu.


Sevilla - Šahtar 3-1 (5-3)

(Gameiro 9', 47', Mariano 58' / Eduardo 44')

Liverpool - Villarreal 3-0 (3-1)

(Bruno Soriano 7' (ag.), Sturridge 62', Lallana 81')


KRAJ: Sevilla je sigurnom pobjedom 3-1 potvrdila ulazak u svoje novo finale! U Liverpoolu, Lovren slavi zajedno sa svojim suigračima. Englezi su pokvarili potencijalno španjolsko finale...

90+2 Fantastičan udarac Lallane, još jedna izuzetna reakcija Aroele. Spasio je Španjolce velikog potopa sjajnim obranama.

86' Sturridge promašuje zicer! Sjajno je reagirao i gostujući golman, refleksnom obranom nogom je zaustavio lagani udarac engleskog napadača.

83' Eduardo napušta travnjak Pizjuana, trener Lucescu odlučio je završnicu utakmice povjeriti Dentinhu.

81' GOOOOOOL! Ponovo sjajni Firmno, probio je desnu stranu obrane gostiju i dodao u sredinu peterca gostiju gdje se najbolje snašao Adam Lallana. Liverpool je korak do Basela...

Liverpool v Villarreal - UEFA Europa League Semi Final Second Leg

79' Sturridge prijeti iz solo akcije, šutira preko gola. Izgledalo je opasno, Villarrealu ostaje još desetak minuta nade da izbori potencijalno španjolsko finale.

76' U Sevilli, domaći kontroliraju utakmicu i djeluje kao da Šahtar ostaje bez snage. Glavni motor gostiju Marlos sve je manje primjetan...

74' Tukao je Firmino s ruba šesnaesterca, Areola ponovo brani. Brazilac je u odličnom raspoloženju večeras.

70' Victor Ruiz zarađuje isključenje! Villarreal ostaje s igračem manje nakon prekršaja stopera gostiju nad Lallanom. Bio mu je to drugi žuti karton večeras...

64' Firmino briljira, izvozao je nesretnog Soldada prekrasnom minijaturom. 

62' GOOOOL! Sturridge! Firmino je genijalno asistirao Englezu koji se sjajno snašao u mat poziciji. Villarrealu je hitno potreban gol. Bio mu je to četvrti gol u posljednjih pet nastupa na Anfieldu u svim natjecanjima.

Liverpool v Villarreal - UEFA Europa League Semi Final Second Leg

61' Zaprijetio je Sturridge iskosa, bio je to dobar udarac kojeg je obranio pravilno postavljeni Aroela.

58' GOOOOL! Mariano je strijelac! Prekrasan pogodak desnom nogom iz daljine. Jedno je sigurno - u Sevilli produžetaka neće biti.

55' Zaprijetio je Soldado udarcem glavom nakon dobrog ubačaja Dos Santosa. Villarreal se diže, žele stvar prolaska srediti u devedeset minuta.

53' Musacchio i Lovren našli su se u skoku nakon kornera Liverpoola. Domaći su tražili penal, neopravdano.

50' Kapetan Liverpoola James Milner pokušao je udarcem sa 16 metara, bilo je to slabo da bi Areola morao ozbiljnije intervenirati.

47' GOOOOOL! Gameiro je ponovo ubojit za Šahtar, ovo mu je bio 28. pogodak u sezoni. U savršenom trenutku za domaće...

46' Lijepa parada Sevillinog Sorie na kvalitetan udarac Šahtarovog Kovalenka. 

46' Kreće se u nastavak utakmice. Liverpool i Villarreal zasad imaju produžetke aktualnim rezultatom, dok je u Andaluziji Sevilla nadomak finala. Međutim, Šahtar se probudio, a morat će i Villarreal...

KRAJ PRVOG POLUVREMENA Poluvrijeme na Anfieldu završeno je rezultatom 1-0 za domaće. Opasno je bilo ispred Mignoleta nakon što je Bakambu pobjegao Lovrenu u posljednjim sekundama prvog poluvremena.

Liverpool kontrolira utakmicu, međutim, gosti nastoje kroz polukontru i kontru zaprijetiti. U Sevilli, Šahtar se probudio u drugoj polovici poluvremena i opasno zaprijetio nakon izjednačenja. 

43' GOOOOOOL! Eduardo Alves da Silva izjednačuje na asistenciju Marlosa, najboljeg pojedinca prve utakmice u Lavovu. I večeras je najaktivniji igrač gostiju.

40' Soldado je malo nervozan. Ponovo je prljavim prekršajem prekinuo napad Liverpoola u začetku i zaradio žuti karton. Žrtva je bio Coutinho.

36' Šahtar uspostavlja ravnotežu, no muči ih bezidejnost u napadu pa često ne znaju što bi s loptom u posljednjoj trećini terena.

32' Zaiskrilo je između Soldada i Lovrena nakon lakšeg duela gdje je Španjolac s poda povukao nogu Hrvata. Ovaj je teatralno pao tražeći karton za protivnika...

Liverpool v Villarreal - UEFA Europa League Semi Final Second Leg

30' Zapucao je glavom i Dejan Lovren poslije kornera, ali udarac je bio lak plijen za golmana 'žute podmornice'.

29' Darijo Srna često završava na travnjaku nakon čvrstih duela s protivnicima. Zbog prekršaja nad hrvatskim kapetanom, Ever Banega dobio je žuti karton.

24' Dva uzastopna kornera za Redse, Villarreal se uspješno brani čestih visokih lopti koje stižu od Morena, Clynea i Milnera.

20' Oba centralna braniča Šahtara imaju javnu opomenu nakon samo dvadeset minuta igre, počeli su izuzetno agresivno. Gameiro je osjetio lakat Kuchera u duelu.

16' Sevilla u potpunosti kontrolira utakmicu na Pizjuanu. 56-44% posjed je lopte u korist bijelih.

13' U velikoj se šansi našao Adam Lallana, lopta je prohujala tik uz desnu vratnicu gostujućeg golmana. 

9' GOOOOL! Sevilla vodi 1-0 pogotkom Gameira nakon velike pogreške obrane Šahtara. Maxym Malyshev tragičar je gostiju.

7' GOOOOOL! Autogol Brune Soriana dovodi u vodstvo Liverpool nakon sjajne akcije Clynea i Firmina. Areola je ostao nemoćan.

4' Opasna prijetnja Villarreala, Mignolet je dobro reagirao na udarac Maria Gaspara. Nekoliko trenutaka potom, Dos Santos je sa dvadesetak metara uputio neprecizan udarac. Villarreal se ne plaši atmosfere...

1' Lov na finale u Baselu je počeo. Pizjuan i Anfield ispunjeni su do posljednjeg mjesta.

20:05 Izašle su i početne postave večerašnjih polufinalista. Za Šahtar od prve minute počinju Srna i Eduardo, dok će obranu Liverpoola predvoditi Dejan Lovren.


Sevilla: Soria, Trémoulinas, Rami, Coke, Mariano Ferreira, Krychowiak, Daniel Carriço, N'Zonzi, Banega, Vitolo, Gameiro

Šahtar: Pyatov, Kucher, Malyshev, Ismaily, Rakitskiy, Stepanenko, Marlos, Taison, Srna, Kovalenko, Eduardo


Liverpool: Mignolet, Clyne, Moreno, Toure, Lovren, Milner, Can, Lallana, Coutinho, Firmino, Sturridge

Villarreal: Areola, Gaspar, J. Costa, Ruiz, Musacchio, J. Dos Santos, D. Suarez, Pina, Bruno Soriano, Bakambu, Soldado


U prvim polufinalnim utakmicama Europske lige odigranih 28. travnja vidjeli ukupno pet golova i uzbudljivu završnicu u Španjolskoj. Šahtar i Sevilla odigrali su ljepoticu u Lavovu gdje su Ukrajinci preokrenuli rano vodstvo Seville (Vitolo 6') golovima Marlosa (23') i Stepanenka (36').

Kasnim golom iz penala Gameira (82'), aktualni osvajač natjecanja došao je do odličnog rezultata uoči uzvrata na svom Pizjuanu. Kreću u lov na svoje treće uzastopno finale u kojem bi tražili i treću uzastopnu zlatnu medalju...

Lov čeka i Kloppove trupe jer su si sami zakomplicirali život kod 'žute podmornice'. U jednom nesadržajnom ogledu gdje niti jedna ekipa nije puno riskirala, Villarreal je uspio doći do zlata vrijednog pogotka prednosti kroz sam finiš utakmice. Junak El Madgirala bio je Adrian u drugoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena nakon sjajne asistencije Denisa Suareza.

Kloppov eksperiment bez klasičnog napadača nije uspio pa tako Redsi imaju za zadaću ponuditi dio onog što su prikazali protiv dortmundske Borussije u četvrtfinalu. Neće to biti jednostavno - Villarreal je neporažen u posljednjih 12 europskih utakmica prilikom čega su sedam puta ostali netaknute mreže.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića