Obavijesti

Sport

Komentari 72

Zvezda Cedeviti 'ukrala' Božić: Dobro protiv njih nije dovoljno

Zvezda Cedeviti 'ukrala' Božić: Dobro protiv njih nije dovoljno
7

Po prvi put u Hrvatskoj košarka se zaigrala za Božić. I to velikim derbijem između Cedevite i beogradske Crvene Zvezde. Nažalost, slavili su gosti u borbenoj utakmici 95-91

VIDEO

Budući da su adekvatne dvorane zauzete na okolne dane, Cedevita je beogradsku Crvenu Zvezdu ugostila na najveći katolički blagdan, koji je inače i hrvatskim sportašima slobodan dan.

U derbiju 15. kola regionalne ABA lige Crvena zvezda je u dvorani II Doma sportova pobijedila Cedevitu 95-91 upisavši i 15. pobjedu ove sezone.


Na licu mjesta bio je naš reporter Toni Horvat.

POGLEDAJTE VIDEO

Božićni kosarkaški spektakl u Domu sportova: Cedevita pokušava srušiti do sada neporaženu Zvezdu Više na http://bit.ly/2i5Il8D Reporter: Toni Horvat

Posted by 24sata Video on Sunday, December 25, 2016

Ako računamo i prošlu sezonu ABA lige, beogradski sastav sada ima 25 uzastopnih pobjeda. 

Beograđani su u prvih 14 kola do pobjeda dolazili s prosječno 19.5 koševa prednosti, a u Euroligi su ove sezone u 13 dosad odigranih utakmica slavili u pet navrata što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti.

Cedevita je odlično uška u utakmicu, povela 12-4, a prvu četvrtinu završila je najvećim vodstvom 22-13. Međutim, kad su počele rotacije vidjelo se koliko Zvezda ima moćniju klupu, pogotovo kad se zna da Babića i Arapovića zbog ozljeda nije bilo u Cedeviti, a Marko Tomas osjetio je bol u listu i nije mogao pomoći Zagrepčanima u završnici.

Zvezda je agresivnom igrom okrenula utakmicu u drugoj četvrtini i na početku treće te pobjegla na 13 razlike. Cedevitu je u igri držao Ryan Boatright, koji je 18 od svojih 30 koševa zabio u trećoj dionici, a 26 u drugom poluvremenu. Međutim, na svaku njegovu tricu i gosti su oidgovarali tricom ili košem uz prekršaj i tek kad se raspucao John Shurna Cedevita se ozbiljno primaknula na samo dva poena zaostatka. Međutim, nepotrebna Boatrightova pogreška vratila je Zvezdu na pravi put.

- Igrali smo čvrsto, zajednički i energično, odlučilo je nekoliko lopti i naših pogrešaka. Moji koševi ništa mi ne znače kad izgubimo, ali u posljednje vrijeme sam se mučio sa šutom i dobro je što me konačno krenulo - rekao je Boatright.

Cedevitin trener Veljko Mršić bio je donekle zadovoljan igrom svoje momčadi, ali...

- Odigrali smo solidno, ali to nije dovoljno za dobiti Zvezdu. Obrana protiv njih mora biti puno bolja. Bili smo dosta niži od njih u vanjskoj liniji, s Babićem i Tomasom bit ćemo konkurentniji. Boatright? Napadački je bio dosta dobar, ali očekujem da bude bolji obrambeno i da donosi bolje odlule. Mlad je, ovo mu je prva ozbiljna sezona u Europi - rekao je Mršić, a njegov kolega sa suprotne strane Dejan Radonjić najsretniji je zato što će mu ova pobjeda olakšati završnicu sezone.

- Kad gledam naš raspored u siječnju, ne znam kako ćemo, na neke utakmice možda nećemo ni stići. Zato je dobro da smo uspjeli pobijediti jer smo sad realno sigurno prvi prije doigravanja, bez obzira na sve što se dalje bude događalo.

Radonjić je tako možda najavio da će ubuduće odmarati momčad u ABA ligi, s obzirom na gusti raspored koji Zvezdu očekuje u Euroligi. U doigravanju će sigurno opet ići punim gasom.

- Cedevita će biti odlična kad bude kompletna, čekaju nas velike borbe s njom do kraja sezone.

Crvenu zvezdu su do pobjede predvodili Marko Simonović sa 27 koševa, Ognjen Kuzmić sa 20 koševa i 10 skokova, te Charles Jenkins sa 16 koševa i četiri asistencije, dok u domaćim redovima najefikasniji bili Boatright sa 30 koševa i pet asistencija, Shurna sa 16 koševa, te Miro Bilan sa 12 koševa i šest skokova.

U nedjelju je odigrana još jedna utakmica. Mega Leks je pobijedio FMP 76-72.

Na ljestvici vodi Crvena zvezda sa 15 pobjeda, na drugom mjestu je Partizan sa skorom 12-3, a Cedevita je treća s omjerom 10-5. Cibona je četverta (10-4) i ukoliko u utorak na gostovanju pobijedi Mornar preskočit će Cedevitu. Zadar je na 11. mjestu (5-9), a na začelju je Mornar (4-10).

Rekord u broju prodanih ulaznica

Voditelj Cedevitinog marketinga Arsen Šolić zadovoljan je odazivom na Božić.

- To je već standard u NBA-u, ovo je najveći derbi ABA lige. Jako smo zadovoljni jer je ovo premijera. Srušili smo rekord, prodali smo preko 1100 ulaznica i skupili dosta novca za humanitarne akcije.

Cedevita je večeras igrala u trećoj garnituri dresova:

- Treća garnitura dresova je napravljena za ovakve prilike pa smo ju iskoristili danas.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku