Obavijesti

Sport

Komentari 69

Vaha: Lyon je u krizi, ovo je šansa, sada ih treba napasti

Vaha: Lyon je u krizi, ovo je šansa, sada ih treba napasti
1

ŠEF SE PETLJA Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas puno se i previše petlja u posao treneru Genesiju, sve kontrolira, rekao je izbornik Japana i bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić

VIDEO

Treba samo malo smjelosti i hrabrosti. Ako Dinamo bude odvažan, onda može računati na iznenađenje, rekao nam je Vahid Halilhodžić.

Bivši trener Dinama odličan je poznavatelj prilika u Francuskoj. Tamo je godinama igrao i trenirao. Očekivali smo da ćemo ga dobiti u Japanu, gdje je izbornik, ali Vaha je nazvao s hrvatskog broja.

- U Promajni sam, malo se odmaram i rješavam neke stvari - javio se Vahid Halilhodžić s makarske rivijere.

Večeras će obavezno pogledati Dinamovo gostovanje u Lyonu.

- Oni su sad u velikoj krizi. Pa u posljednje su dvije utakmice prvenstva primili čak sedam golova - kaže Vaha.

Aulas želi kontrolu

Naravno da prati i francuski tisak, tamo se mnogo piše o problemima u koje je francuska momčad upala.

- Predsjednik Jean-Michel Aulas stalno preko novina proziva trenera Brunu Genesija. Trener u Lyonu očito ne odlučuje sam. Aulas mu se puno i previše petlja u posao. Želi imati sve pod kontrolom - rekao je Halilhodžić.

Lyon ove sezone nije previše gledao, nije puno gledao niti Dinamo, ali smatra kako Zagrepčani imaju veliku priliku za gostujuću pobjedu koja bi odjeknula nogometnom Europom.

- Šteta što su opet prodali najvažnije igrače. Da Dinamo barem jednom zadrži najbolje igrače dvije-tri sezone zaredom, onda bi, uvjeren sam, napravio velik iskorak u Ligi prvaka - tvrdi japanski izbornik i nastavlja:

- Vjerujte mi, ovaj Lyon je jako ranjiv. Valjda su toga svjesni u Dinamu. Večerašnja utakmica je prilika. Ne smiju se prepasti i ne smiju kalkulirati. Treba zaigrati otvoreno tamo.

Vaha smatra kako će “modri” izgledati dobro u skupini Lige prvaka.

Vrijeme za iskorak

- Posljednjih su sezona rezultati u skupini doista bili katastrofalni. Lani se to ipak promijenilo. Dinamo je igrao puno bolje i izgledao je ozbiljnije. Mislim da se ove sezone ne trebaju bojati debakla. Vjerujem da ova momčad može ostaviti sasvim solidan dojam u ovakvoj konkurenciji - dodao je Vaha.

Na klupi Dinama sjedio je u sezoni 2010/2011. Nije imao privilegij voditi momčad u Ligi prvaka. Ispali su u pretkolu, nakon čega je on došao na klupu i sa Zagrepčanima je igrao u skupini Europske lige. Zamalo je dočekao proljeće u Europi.

Iako je otišao nakon svađe sa Zdravkom Mamićem, rado se sjeti vremena provedenog u Dinamu. Ostao je u dobrim odnosima sa Zoranom Mamićem.

- Nismo se čuli otkad je u Saudijskoj Arabiji. Zar su ga zatvorili u toj pustinji, oduzeli mu mobitel? - našalio se Vaha, koji s Japanom igra kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018.

STARI POZNANIK Švedski sudac Martin Strömbergsson sudio je Dinamu protiv Bayerna, a i večeras će protiv Lyona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom