Obavijesti

Sport

Komentari 48

Vatreni kraj sezone: Barca i dalje ima sve u svojim rukama

Vatreni kraj sezone: Barca i dalje ima sve u svojim rukama
1

Do kraja Primere ostalo je još pet kola, a raspored utakmica i međusobni skor s Atleticom i Realom idu na ruku Barceloni. Pobijede li sve do kraja, bit će prvaci Španjolske

VIDEO

Katastrofalnim rezultatima u posljednjih mjesec dana nogometaši Barcelone doveli su se na rub katastrofe. Umjesto da su na samom kraju sezone na vrhuncu forme, igrači Luisa Enriquea prosuli su gotovo sve što su tijekom posljednjih osam mjeseci mukotrpno gradili.

U Ligi prvaka ispali su od Atletico Madrida, a u prvenstvu su nizom od pet utakmica bez pobjede (remi i četiri poraza) u pitanje doveli naslov prvaka na koji su praktički sredinom ožujka već 'spremili' u vitrine. Atletico Madrid ima isti broj bodova, a Realu bježe tek jedan bod i u posljednjih će pet kola prvenstva biti jako zanimljivo. Ako u svemu ovome što se u posljednje vrijeme događalo mogu tražiti utjehu, onda je to da se ispadanjem iz Lige prvaka sva njihova pažnja može usmjeriti samo na Primeru. Real i Atletico taj si 'luksuz' ipak ne mogu priuštiti, oni su i dalje u igri za naslov europskog prvaka.

Barcin raspored najbolji

Uz to raspored Barcelone u La Ligi ne čini se pretjerano zahtjevan, dapače, u odnosu na Real i Atletico čini se lakši. Katalonci tako redom igraju protiv Deportiva, Sportinga, Betisa, Espanyola i Granade, sve klubova iz donjeg dijela tablice i uspiju li se vratiti na pobjedničke staze, osvojit će novi naslov prvaka.

Atletico jedini tri utakmice kod kuće

Atletico, pak, igra protiv Bilbaa, Malage, Vallecana, Levantea i Celte, no prednost im je što tri utakmice igraju pred svojom publikom. U dobroj su formi, puni samopouzdanja i da nije bilo neočekivanog poraza od Sportinga prije mjesec dana, Simeoneova momčad sada bi bila na vrhu Primere.

Realu teži raspored

Najteži raspored, čini se, ima Real Madrid, no Zidaneova momčad u najboljoj je formi i uspije li zadržati taj ritam do kraja, bit će svega. Lov na Barcu i Atleticu otvaraju protiv Villarreala, a slijede Vallecano, Sociedad, Valencija i Deportivo.

Međusobni skor ide na ruku Barceloni

No Realu na ruku ne ide ni međusobni omjer protiv Atletica i Barcelone. Protiv Barcelone imaju poraz 0-4 i pobjedu 2-1, a protiv Atletica poraz 0-1 i remi 1-1. Kada usporedimo Atletico i Barcelonu, katalonski klub je i tu u prednosti, ima dvije pobjede po 2-1 i to je još jedan razlog zašto Rakitić i ekipa mogu biti optimistični. Naravno, ne nastave li s katastrofalnim nizom do kraja sezone.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 48

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze