Obavijesti

Sport

Komentari 580

Začarana prečka na Maksimiru i promašaji za bod na startu...

Začarana prečka na Maksimiru i promašaji za bod na startu...
28

Hrvatska je otvorila kvalifikacije za SP 2018. godine remijem protiv Turske na praznom Maksimiru (1-1). Vatreni su u pola sata pogodili tri prečke, konačno su poveli pa nesretno primili

VIDEO

Hrvatska je u večeri nevjerojatnih pehova odigrala 1-1 protiv Turske na startu kvalifikacija za SP 2018. godine. Vatreni su pogodili tri prečke prije Rakitićevog gola iz penala u 44. minuti da bi primili gol u sudačkoj nadoknadi prvog dijela i to nakon što je loptu u mrežu skrenui Ivan Perišić. Uz to je briljirao i turski golman Babacar...

Uspavani početak

Prazne tribine kao da su uspavale Vatrene u prvim minutama pa je omaleni Emre Mor odlučio pokazati zašto ga je dovela dortmundska Borussia. Turski veznjak terorizirao je hrvatsku obranu, ulazio je s desne strane i umalo je šokirao Hrvatsku na startu. Kad mu se pridružio Hakan Calhanoglu to je izgledalo još opasnije za naše.

Hrvatska se probudila i nakon 15 minuta preuzela je kontrolu. Onda kao da je krenula igra "pogodi prečku". Tu su naši igrači briljirali. Prvo Mandžukić nakon čega je Pjaca sa šest metara poslao loptu gotovo na parkiralište na Borongaju. Potom je i Pjaca pogodio prečku da bi natjecanje u gađanju okvira gola završio Perišić. 

Luka iznudio, Raketa zabio, a onda novi peh

Kad ne ide iz igre...

Modrić je to kapetanski riješio. Jedan lažnjak, drugi i - penal. Sjajno je to iznudio Luka i prepustio loptu Rakitiću koji je minutu prije kraja prvog dijela zabio za hrvatsko vodstvo.

Sudac je produžio minutu, ali to se odužilo zbog priprema turskog slobodnjaka na 25 metara.  

Hakan Calhanoglu je namjestio loptu, zaletio se i pogodio uz "asistenciju" Ivana Perišića. Nesretnog Ivana lopta je pogodila u "živom zidu", Lovre Kalinić ostao je kao ukopan i mogao je samo pogledom otpratiti loptu u mrežu.

Emre noćna Mor(a)

Hrvatska je stvorila nekoliko sjajnih šansi, ali nije to bila predstava za pamćenje u prvom dijelu. Badelj i Rakitić ostali su dosta toga dužni, kao i Mandžukić. Strinić se dosta mučio s Morom, Mandžukić je bio gotovo neprimjetan do one prečke, a često se izvlačio na krilo gdje je zapravo gušio formaciju i naše napade.

Modrić je bio jedan od najboljih, no upravo je on napravio prekršaj iz kojeg su Turci izjednačili u sudačkoj nadoknadi.

Emre Mor nakon one utakmice na Euru tražio je Modrića zajedničku fotografiju. Tada nismo vidjeli puno od njega, ali večeras nije bio impresioniran, večeras je bio sjajan. Nastavio je "simultanku" i prolazio je naše igrače kako je htio.

Calhanoglu je, na sreću, bio nešto suzdržaniji u nastavku pa je to još nekako moglo proći. No Turci su sve više prijetili i Čačić je morao nešto napraviti.

Njegov prvi potez je bio Marcelo Brozović koji je zamijenio Ivana Rakitića. Odigrao je Raketa puno boljih utakmica od ove.

Turci se provukli s bodom

Hrvatska je ubrzo preuzela kontrolu i pritisnula Tursku. Redali su se napadi Vatrenih, ali Pjaca, Mandžukić i Perišić nisu mogli pronaći put do mreže. Vrijeme je radilo za Tursku kojoj bi bod protiv Hrvatske bio kao kuća.

Kad naši nisu pogađali okvir gola, tu je bio sjajni turski golman Babacar koji je skinuo zicere Pjaci i Badelju. Pokušao je Čačić s Kramarićem i Kalinićem, ali nije išlo. Hrvatska je kvalifikacije počela neočekivano, osvojivši bod protiv Turske koja je napravila smjenu generacija i predstavila mlade talentirane igrače koji su pokazali što mogu.

ANKETA: Glasajte, treba li hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji Ivan Strinić? 

Kvalifikacije za SP 2018. godine:

Hrvatska - Turska 1-1 (Rakitić 44p / Calhanoglu 45+3)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 580

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze