Obavijesti

Sport

Komentari 71

Barcelona preokretom do tri boda: Arda i Pique za pobjedu!

Barcelona preokretom do tri boda: Arda i Pique za pobjedu!
6

Borussia Mönchengladbach je povela preko Hazarda u 34. minuti. Nije Barcelona igrala dobro u prvom poluvremenu, ali odmah na početku drugog je stisnula. Izjednačio je Turan, a za konačnih 2-1 zabio Pique

VIDEO

Marc-Andre Ter Stegen vratio se u grad u kojem se izgradio kao nogometaš. Prošao je mlađe uzraste Borussije Mönchengladbach, upisao 127 nastupa za prvu momčad i otišao u Barcelonu. "There was no lost love for Ter Stegen in Moenchengladbach tonight", rekli bi Englezi. Drugim riječima, Ter Stegen se u Španjolsku vraća s tri boda nakon što je Barcelona u drugom kolu Lige prvaka slavila preokretom golovima Arde Turana i Gerarda Piquea i upisala pobjedu 2-1.

Atmosfera u Mönchengladbachu je bila briljantna, zadnja dva dana sve je bilo u znaku utakmice protiv Barcelone, a treneri Luis Enrique (Barcelona) i Andre Schubert (B. M'gladbach) na teren su izveli sljedeće sastave:

Borussia Mönchendgaldbach je u svojem prvom nastupu protiv Barcelone u povijesti bila sve samo ne impresionirana. Prvih 20 minuta igrala je samo jedna momčad iako i nije bilo nekih prilika. No izabranici Luisa Enriquea nisu se mogli sastati s loptom kako spada i momčad Andrea Schuberta izgledala je puno opasnija.

Na samom početku utakmice, u 3. minuti, Gerard Pique igrao je rukom u svojem šesnaestercu. Nogometaši njemačkog predstavnika su se žalili, ali glavni sudac Damir Skomina nije se oglasio. Borussia je nastavila igrati u visokom tempu i vrlo brzo iznositi lopte prema naprijed. Njeni hitronogi napadači pravili su dosta problema Barceloninoj obrani, ali nedostajala je završnica.

Luis Suarez imao je sjajnu priliku zabiti, ali je promašio desne rašlje gola Yanna Sommera. Mreže su mirovale sve do 34. minute kada Busquets gubi loptu na sredini terena, Raffael ju oduzima i šalje do Mahomuda Dahouda, koji asistira Thorganu Hazardu za vodstvo. Bio je to njegov sedmi gol za M'gladbach u svim natjecanjima ove sezone. Prošle sezone je u 36 utakmica zabio šest golova. Napredak.

SOCCER-CHAMPIONS-MON-FCB

Nije Barcelona izgledala dobro u prvom dijelu, iako je imala svojih prilika, i na poluvrijeme se otišlo s 1-0 za njemačkog predstavnika.

U nastavku je 'blaugrana' zaigrala puno ozbiljnije. Nije dala disati Schubertovoj momčadi, zadnja linija španjolskog prvaka doslovno je stajala na 40 metara od gola u Borussijinoj polovici većinu drugog poluvremena. Visoki pressing isplatio se Barceloni, koja je do gola stigla u 65. minuti. Prvo je Luis Enrique izvadio Ivana Rakitića u 60. minuti, a zamijenio ga je Arda Turan. Samo pet minuta poslije, Turčin je 'probio' Yanna Sommera i zabio za izjednačenje.

Barca je nastavila pritiskati i u potpunosti neutralizirala M'Gladbach, koji je imao samo dvije prilike u drugom poluvremenu, ali ni jedan udarac nije išao u okvir gola Ter Stegena. Nagrada za sve prilike stigla je u 76. minuti kada je Gerard Pique pokupio otpadak nakon udarca Luisa Suareza i zabio svoj 11. gol u Ligi prvaka. Samo su dva defanzivca u povijesti zabila više golova od njega u LP-u - Roberto Carlos (16) i Ivan Helguera (15).

Barcelona je tako stigla do vrijedne pobjede u Njemačkoj prije susreta sa svojim bivšim i sadašnjim trenerom Manchester Cityja Pepom Guardiolom. Guardiola će 19. listopada gostovati na Camp Nouu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima