Obavijesti

Sport

Komentari 98

Životna forma Vekić! Srušila i osmu igračicu svijeta za naslov

Životna forma Vekić! Srušila i osmu igračicu svijeta za naslov
6

Hrvatska tenisačica Donna Vekić osvojila je WTA turnir u Nottinghamu. Osječanka je formu života potvrdila i protiv osme tenisačice svijeta, Britanke Johanne Konte. Pobijedila ju je 2-6, 7-6 i 7-5

VIDEO

Hrvatska tenisačica Donna Vekić osvojila je WTA turnir u Nottinghamu poslije dva i pol sata žestoke borbe u meču prepunom preokreta.

Osječanka je formu života potvrdila i protiv osme tenisačice svijeta, Britanke Johanne Konte. Pobijedila ju je 2-6, 7-6 i 7-5 i tako priredila veliko iznenađenje. Odmah su potekle i suze radosnice...

Fenomenalnom igrom, kretnjama koje su bile bolje nego ikad prije u njenoj igri uz neuhvatljive udarce, slomila je ponajbolju tenisačicu svijeta. I to u njenoj domovini.

Slab početak, a onda uragan

Vekić je slabo ušla u meč i već u prvoj igri je izgubila svoj servis. Konta je povela 2-0, a potom u sedmoj igri načinila još jedan break za vodstvo 5-2 i lagano dobiveni prvi set rezultatom 6-2.

Mlada hrvatska tenisačica koja će za 10 dana napuniti 21 godinu, je u drugom setu zaigrala daleko bolje. Posložila je kockice svoje igre, zaigrala mirnije i polako okretala meč na svoju stranu.

U četvrtoj igri je oduzela servis suparnici i povela 3-1, no Konta je već u idućem gemu nadoknadila zaostatak, a zatim izjednačila na 3-3. Međutim, Vekić je nastavila u visokom ritmu. Kod vodstva 5-4 je imala set loptu, a kod rezultata 6-5 još dvije. Konta se oba puta izvukla odvukavši set u trinaestu igru, no to joj nije pomoglo. Mlada Osječanka je odlično odigrala tie-break osvojivši taj dio igre 7-3 za 1-1 u setovima.

Vekić je sjajno nastavila i u odlučujućem, trećem setu. Već u prvoj igri je načinila break, a obranila svoj servis za vodstvo 2-0. Nažalost, Britanka je u šestoj igri vratila izgubljeni servis izjednačivši na 3-3. No, Donna je kod 5-5 još jednom oduzela suparnici servis, a zatim hrabro odigrala idući gem za drugi set i konačnu pobjedu.

Plasman karijere

Bio je to njihov drugi međusobni susret, a u prvom igranom prošle godine u Cincinnatiju je pobijedila britanska tenisačica.

Za Vekić, kojoj je tek 21. godina, ovo je drugi WTA naslov u karijeri i prvi nakon Kuala Lumpura iz 2014. godine. Imala je Donna nakon toga finale Taškenta 2014. godine, a nakon toga je uslijedio slabiji period u mladoj karijeri.

Čini se kako je to iza njega, barem ako je za suditi prema proteklom tjednu u kojem je prezentirala impresivan tenis. Dakako, ovo je Vekić donijelo i plasman karijere. Od sutra će biti 58. tenisačica svijeta.

Ovo je sjajan uspjeh za mladu Osječanku, posebno kad u priču uključimo jučerašnji triler meč protiv Čehinje Šafarove koji je trajao gotovo tri sata. 

> VIŠE NA: Tri sata borbe i poneka suza za ulazak u finale!

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'