Obavijesti

Sport

Komentari 50

Velez: Nisam još ni zaigrao, a navijači mi već pjevaju pjesme

Velez: Nisam još ni zaigrao, a navijači mi već pjevaju pjesme
3

U Indiji sam bio dio putujućeg cirkusa, a u Splitu je najbolje što možete mirno šetati čak i noću, kaže Nico Velez kojem navijači već pjevaju: 'Niko kao Hajduk iz Splita'

VIDEO

Znam da mnogi navijači Hajduka sumnjaju u moju kvalitetu, prije svega zato što sam igrao u Indiji i Singapuru, ali vjerujem u sebe i brzo ću ih uvjeriti da sam dobar igrač, rekao je novi napadač Hajduka Nicolas Leandro Velez ili jednostavno Nico, kako ga svi zovu.

Iako tijekom priprema zbog ozljede prepona nije odigrao niti minute, Velez očekuje nastup na subotnjem otvaranju proljetne polusezone protiv Slaven Belupa.

- Zdrav sam i spreman, a hoću li zaigrati, to je na treneru. Ja bih naravno volio, otvaranje je sezone, rođendan kluba, bit će i puno navijača... - kaže nova Hajdukova 'devetka', koja očito jako dobro poznaje sredinu u koju je tek stigao.

- Igrao sam u Singapuru s Miroslavom Pejićem i Marinom Vidoševićem, od kojih sam čuo puno lijepih stvari o Hajduku. Malo sam se i informirao putem interneta, red je upoznati sredinu u koju dolaziš - nasmijao se Argentinac i dodao:

- Prvi kontakt nakon slijetanja u Split otkrio mi je gdje dolazim. Carinik me odmah pitao jesam li ja novi igrač Hajduka, a kad sam mu potvrdio, samo mi se nasmijao i mahnuo mi rukom da prođem. Nakon par dana, već me u gradu prepoznaju i pozdravljaju, pitaju što očekujem. Već sam nekima morao obećati da ću zabiti i Dinamu i Rijeci, ha, ha, ha..., a jedan me zagrlio i zapjevao: 'Niko kao Hajduk iz Splita...' i rekao kako je moje ime Nico već u njihovoj pjesmi.

Velezovi sunarodnjaci uglavnom su do sada dolazili u Dinamo.

- Znam da je tu Sigali, ali tu je i moj suigrač Velazquez. Ranije su za Dinamo igrali Ibanez, Migliore, Cufre...

Nico je dijete poznate škole nogometa River Plate, igrao je za Atletico Huracan, potom preselio u španjolskog trećeligaša iz Sanluquena, odakle je otišao u singapurske Warriorse, gdje je izabran za najboljeg mladog igrača lige. Prije dolaska u Hajduk igrao je tri mjeseca za indijski NorthEast United. Indija je specifična zemlja po mnogo čemu, pa tako i po nogometnoj ligi.

- Bili smo poput putujućeg cirkusa. Svi igrači NorthEast Uniteda stanovali su skupa u hotelu, za nas su kuhali posebnu hranu, zajedno smo putovali i igrali svaka tri dana. Nismo puno izlazili, svaki trenutak smo koristili za odmor, jer su putovanja iscrpljujuća, a sezona traje svega tri mjeseca. I liga nije nipošto loša, puno je tu poznatih igrača, poput Lucija, Maloude, Simao Sabrose... Igrajući u Singapuru i Indiji, u 50 utakmica zabio sam 34 gola i stekao jako puno iskustva.

Messi je bolji od Maradone

Vječno pitanje za Argentince, tko je najbolji u povijesti nogometa, Maradona ili Messi, odnosno jesu li Pele i Ronaldo bolji od obojice, Velez je lako razriješio.

- Ronaldo uopće nije u konkurenciji, Pele može biti treći, a između Maradone i Messija biram Messija, zato što je puno veći profesionalac od Maradone.

Jasno je da dolaskom u Hajduk želi napraviti korak prema nekom većem klubu u Europi.

- Ovo je za mene velika prilika, došao sam u veliki klub, koji prati jako puno navijača i ljudi koji rade transfere.

Prilikom fotografiranja u trofejnoj dvorani Hajduka, za oko su Velezu odmah zapela dva detalja.

- Na ovom peharu (Kup Jugoslavije) već piše Velez, ha, ha, ha... Znam da postoji klub koji se zove isto kao i ja, već su mi rekli. Ako može, fotografirajte me pored dresova Hajduka iz Lige prvaka, nadam se da ćemo uskoro opet tamo zaigrati - zaželio je Argentinac, koji nam je otkrio da ima i poseban stil proslave golova.

- Stavim palac u usta, to je za mog sina Bastiana, koji živi s mamom u Argentini, a onda prstima napravim srce, to je za moju djevojku Carolinu, koja je uz mene u Splitu. Ona je oduševljena gradom, pogotovo činjenicom da možemo slobodno i bez straha prošetati gradom, čak i noću. U Argentini je to nemoguće...

Velez je sinu dao ime Bastian, nakon što je čuo da je njegov sunarodnjak Martin Demichelis svog sina nazvao Bastian, po bivšem suigraču iz Bayerna - Bastianu Schweinsteigeru.

- Ime mi se svidjelo, supruga je pristala... Malo je neobično za Argentinu, ali barem će po nečemu biti poseban. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe