Obavijesti

Sport

Komentari 17

Velika kriza vunderkinda: Što se dogodilo s 'baby derbijem'?

Velika kriza vunderkinda: Što se dogodilo s 'baby derbijem'?
1

Antu Ćorića se više spominje zbog sukoba s klubom nego zbog igara, a Nikola Vlašić je postigao samo jedan gol u šest mjeseci. Gdje je nestao 'baby derbi'?

VIDEO

Lanjski derbi najavili smo kao “baby derbi”, okršaj koji su trebala obilježiti dva vrhunska talenta, dva prijatelja iz mlade reprezentacije - Ante Ćorić i Nikola Vlašić. Godinu kasnije, uoči nedjeljnog derbija u Maksimiru, Ćorić je izbačen iz momčadi, a Hajduk je i bez Vlašića razbio Jalžabet te Cibaliju s po šest golova u mreži.

Ante Ćorić bio je novi veliki projekt Dinama, novi vođa s kapetanskom trakom oko ruke, no u zadnjih godinu dana medijski prostor puno su više punile informacije o sukobima s klubom i trenerima nego one o dobrim igrama i golovima, a sve je kulminiralo izbacivanjem iz momčadi uoči Juventusa. Zbog nezalaganja i neprimjerenog odnosa, kako je to objasnio Sopić.

Na sličan način najavljivan je i Nikola Vlašić, najmlađi igrač i strijelac u povijesti Hajduka, k tome i zamjenik kapetana. No ni Nikola ne pruža ono što se od njega očekivalo. Samo jedan gol u zadnjih šest mjeseci premalo je za standardnog igrača. Što se događa s dvojcem najdarovitijih mladih igrača u generaciji? Jesu li točnije informacije da je Ante Ćorić bio na ledu jer nije želio potpisati ugovor s jednom agencijom, ili je razlog njegova mladenačka hirovitost, nezalaganje na treningu i pritisak obitelji?

Je li Vlašić prijavio bol u mišiću zbog nezadovoljstva pozicijom na koju ga Pušnik gura ili je u pitanju zabrinjavajuća neefikasnost? Istina je po običaju negdje u sredini, a stvar je tumačenja onih koji su, ili misle da jesu, dobro upućeni. Jer ima i onih koji tvrde da problema niti nema, a agrumentiraju to činjenicom da je Ćorić s tek navršenih 19 odigrao 90 utakmica u dresu Dinama, a Vlašić, koji će 19 proslaviti za koji dan, odigrao je 84 utakmice u dresu Hajduka. Jedan od njih je i izbornik Nenad Gračan.

- Oscilacije su dio odrastanja. Njihovo će vrijeme sigurno doći, možda ne ovaj vikend, ali će sigurno doći - smatra Gračan, a s njim se slaže i Zoran Vulić.

- Ne treba na momke raditi dodatni pritisak, njima trebaju strpljenje, rad i podrška. Možemo mi pričati što god hoćemo, ali nije lako biti igrač i kapetan Hajduka ili Dinama, nije to mali teret na leđima - kaže Vulić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba