Obavijesti

Sport

Komentari 10

Veliki klub tone: Bog je stvorija čovika, a Zadar ubija košarku

Veliki klub tone: Bog je stvorija čovika, a Zadar ubija košarku
1

IGRAJ ZADRE, MOLIMO TE MI Za kalvariju nekadašnjeg velikana jedni krive peh i teške protivnike, a drugi sustavni nerad u klubu

VIDEO

Tri utakmice, 328 primljenih koševa i porazi od ukupno 111 razlike bilanca je KK Zadra u posljednjih tjedan dana. Tako katastrofalno razdoblje velikog zadarskoga kluba ne pamte ni oni koji su uz njega praktički od početka.

- To je stvar za čačkanje po povijesti. Koliko se ja sjećam, 58 razlike Zadar nikad nije izgubio - rekao je Petar Popović jutro nakon što je Zadar teško stradao protiv Cedevite 120-62 u Dvorani II Doma sportova, u istoj zgradi u kojoj je baš on utakmicom karijere točno 30 godina ranije donio Zadru najpoznatiju titulu prvaka bivše države protiv Cibone.

- Bašić nam je ozlijeđen, još nismo uspjeli registrirati dva nova igrača, smanjena nam je rotacija... Jako ružan poraz, ali nije to realna slika. Na potezu je uprava, kad rezultat ide ovako krivo, nešto se mora mijenjati, ali što pametno napraviti - pita se Popović, koji u klubu pomaže u radu omladinskog pogona.

Klub tone, a on se ženi

Direktora Borisa Skroćea nismo uspjeli dobiti. Dok je njegov klub ispisivao najružniju stranicu bogate povijesti, on se ženio. Jasno je da mu nije bilo do razgovora.

Zato je svoje karakteristično osebujno mišljenje dao legendarni Pino Giergia, koji je kritika poštedio valjda samo domare i čistačice u klubu.

- Stanje je katastrofalno, u klubu rade treneri koji su znalci za igrat’ karte i piti viski, a s materijom nemaju blage veze. Prva i osnovna stvar su selekcija i poznavanje materijala za obradu. Od balvana možete napraviti sjedalicu ili ormar, ali ne i košarkaša - obrušio se Pino na samu srž zadarske ispodprosječnosti.

- Umjesto da se pokrijemo ušima i sramimo, slavimo kad izgubimo 37 razlike od Zvezde, a mi smo je 70-ih godina, kad je imala 5-6 igrača u reprezentaciji koja je bila svjetski prvak, lupali usred Beograda - prisjetio se legendarni zadarski plemejker.

Bolji su klinci s ulice

Jednostavno mu nije jasno kako Zadar može izgubiti od jedne, kako kaže, prosječne momčadi kao što je Cedevita.

- Da pokupim 15 mladića s ulice, neću dobiti Cedevitu, ali neću ni izgubiti više od 20 razlike - uvjeren je Giergia.

Priliku za oporavak Zadrani imaju sutra kad kod Kvarnera gostuju u prvoj utakmici A1 lige. Budućnost, Zvezda i Cedevita bili su prevelik zalogaj, možda su domaći ligaši protivnici po mjeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi