Obavijesti

Sport

Komentari 56

Veliki povratak Lokosa protiv Genka: Fiolić poentirao za remi

Veliki povratak Lokosa protiv Genka: Fiolić poentirao za remi
1

ATRAKTIVNA UTAKMICA U Maksimiru smo mogli vidjeti četiri gola i niz dobrih akcija s obje strane. Lokosi su uspjeli se vratiti poslije 0-2 gostiju, pa u Belgiju putuju s nadom u prolazak

VIDEO

Da bi mogli svjedočiti atraktivnoj utakmici na Maksimiru između naše Lokomotive i belgijskog Genka, bilo je jasno već u samoj uvertiri utakmice. Igralo se s jedne na drugu stranu, iz kontre u kontru, prijetnje su padale s obje strane.

Obje su momčadi bile pomalo dekocentrirane u obrani, ali nitko to nije znao kapitalizirati. Opća juranjava utihnula je poslije pola sata igre, a onda je u 35. minuti belgijski klub izborio penal. Lopta je u ruku napucala Rožmana, a mađarski sudac Bognar nije dvojio - najstroža kazna zadesila je Lokose.

Bailey je bio precizan sjajno izvedenim penalom i s tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme.

Nažalost, u 47. minuti Samata poslije asistencije Pozuela donosi veliko vodstvo Genku od 0-2 udarcem glavom i činilo se da je gotovo, budući da su Belgijci puno iskusnija i skuplja momčad. 

Međutim, u 52. minuti Bartolec je izborio penal kojeg realizira Marić, a sedam minuta kasnije budući Dinamov igrač i današnji kapetan Lokomotive Ivan Fiolić zabija za 2-2 na asistenciju Petra Bočkaja koji je pretrčao više od pola terena te lijepo otvorio zicer desetki Lokosa. Imali su 'pomoć' domaćeg stopera koji je katastrofalno reagirao pri toj akciji.

Do kraja je bilo nekoliko potencijalnih akcija s obje strane iz kojih je moglo doći i petog gola na utakmici, no na kraju je ostalo 2-2. Posjed lopte bio je debelo na strani gostiju (66%) i pokazali su se kao uigranija i opasnija momčad. Ipak, ima se još igrati 90 minuta u Belgiji, a igrači Lokomotive danas su na Maksimiru prikazali veliki karakter ovim povratkom u utakmicu.

Fiolić: Oni su favoriti u uzvratu

- Baš smo loše ušli u utakmicu, ne znam je li nas uhvatila trema ili nervoza, ali to nije bilo to. Na poluvremenu smo skupili glave, zaključili kako oni nisu bolji od nas, ali to treba pokazat i na terenu. Ništa sad se spremamo za drugu utakmicu, ali prije toga čeka nas Inter" rekao je Ivan Fiolić, pa dodao:

- Bili smo jako dobro pripremljeni na njih, znali kakva su momčad, ali mi nismo bili pravi. Ne u prvom dijelu. S nestrpljenjem čekamo utakmicu u Belgiji, no sigurno da je Genk favorit. Mi samo moramo ponoviti našu igru iz drugoga dijela. I igrati bez straha i igrati svoj nogomet - završava kapetan Lokosa.

EUROPSKA LIGA, PLAYOFF KVALIFIKACIJA

Lokomotiva - Genk 2-2

(Marić pen. 52', Fiolić 59' / Bailey 35', Samata 47')
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 56

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze