Obavijesti

Sport

Komentari 8

Obranović odlazi na posudbu u Szeged, Vori se vraća u Zagreb

Obranović odlazi na posudbu u Szeged, Vori se vraća u Zagreb
6

Rukometaši Zagreba trebali bi u novu sezonu krenuti znatno ojačani. U klub se nakon sedam dugih godina vraća bivši kapetan reprezentacije, Igor Vori

VIDEO

'Vraćam se Zagrebe tebi, tebi na obale Save. Vraćam se Zagrebe tebi, tebi pod zidine stare.'

Stihovi su to koje posljednjih dana vrlo vjerojatno sve glasnije pjevuši Igor Vori (35). Bivši kapetan hrvatske rukometne reprezentacije od iduće će sezone biti novi igrač Zagreba, saznaje Handball-Planet.

Vori se u svoj Zagreb vraća nakon sedam godina izbivanja, a ovo će mu biti četvrti dolazak u redove hrvatskog prvaka. Karijeru je počeo upravo u najtrofejnijem hrvatskom klubu 1997. u koji se nakon 'izleta' u Italiju (Prato, Conversano) vratio 2003. i postao jedan od najboljih pivota Europe. Iz Zagreba 2005. odlazi u Barcelonu, no vraća se 2007. i ostaje nove dvije godine. U HSV odlazi 2009., osvaja Ligu prvaka te 2013. odlazi u PSG iz kojeg se, dakle, od iduće sezone vraća kući.

Ne treba posebno napominjati što će Igor Vori značiti za Veselina Vujovića i njegovu mladu momčad. Njegovo iskustvo u kombinaciji s vrhunskom pripremom kakvu je imao u PSG i zahvaljujući kojoj u posljednje vrijeme ponovno izgleda kao jedan od pet najboljih pivota svijeta, moglo bi donijeti toliko željeni iskorak za Vujovićevu momčad.

Ostaju Šušnja i Kontrec, odlazi Sabljić?

Crnogorski stručnjak ove je sezone na raspolaganju imao tri neiskusna pivota. Najveći teret podnio je Tin Kontrec, iznenađenje koje je stiglo iz Varaždina i odmah osvojilo trenera. Leon Šušnja predviđen je da bude prvi pivot Zagreba ove sezone, no problemi s ozljedama koštali su ga napretka i u idućoj sezoni morat će pošteno zapeti da bi zaslužio ostanak u Zagrebu. Stanko Sabljić trebao je donijeti iskustvo, posebno u napadu, no apsolutno ničime nije opravdao povjerenje i on će gotovo sigurno napustiti svlačionicu prvaka.

Gužva na lijevom krilu

Uz to, u Zagrebu rade (ili su već odradili) i na dovođenju novog lijevog krila, desnog vanjskog te iskusnog golmana koji bi trebao biti zamjena za Filipa Ivića. Riječ je o igračima koje je sam izabrao Veselin Vujović pa ne treba čuditi njegova izjava da će Zagreb iduće sezone biti puno bolji no što je to bio ove. A bio je jako dobar.

Sandro Obranović odlazi u Szeged

I dok se situacija na crti popravlja, u vanjskoj liniji Vujović će ostati bez igrača od kojeg je puno očekivao. Sandro Obranović odlazi na jednogodišnju posudbu u Pick Szeged. Lijevi vanjski Zagreba ove je sezone trebao biti jedna od glavnih karika momčadi, no drugi dio sezone imao je velikih problema s ozljedom ramena te je propustio sve najvažnije utakmice. Svoju staru formu pokušat će vratiti u drugom najboljem mađarskom klubu, vrlo ambicioznom Szegedu te se nakon godine dana vratiti u Zagreb kao bolji igrač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani